Ion Cristoiu: „O față de masă la Cotroceni costă 9.000 de EURO. Iohannis are boala luxului”

Publicat: 26/09/2024, 10:00
Actualizat: 26/09/2024, 10:15

Într-o ediție transmisă live de Gândul, scriitorul și publicistul Ion Cristoiu  a comentat cheltuielile extravagant de mari ale președintelui Klaus Iohannis, vorbind despre contrastul dintre luxul acestora și realitățile cotidiene ale cetățenilor. El spune că o față de masă din Cotroceni costă 9.071 de euro, iar iluminatul pentru piscină este evaluat la aproximativ 7.200 de euro, în timp ce o pistă de biciclete a fost construită cu un buget de 3 milioane de euro. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Cristoiu a făcut o analogie între aceste cheltuieli și propriile sale posibilități financiare. El a menționat că ar putea să-și cumpere un laptop decent cu doar 1.000 de euro. Astfel, a comparat luxul președintelui cu nevoile oamenilor obișnuiți. De asemenea, a ironizat faptul că se mănâncă la fel pe o față de masă scumpă ca pe una ieftină.

„Deci  o față de masă 9.071 euro. Iluminat portabil piscine: șapte mii două sute și ceva de euro. Cel ma interesant e  că s-a făcut o pistă de biciclete. Da, este ca și cum mie mi-ar face o pistă de biciclete primarul. El e om. Ce face cu luxul? O față de masă de 9000 te face să mănânci mai bine. Eu  Dacă mai iau câte un laptop, dar nu pot 9.000 euro un laptop… Unul de 1000.”, spune scriitorul.

Ion Cristoiu: „PNL-ul mai are un pic și deja sapă groapa”

Ion Cristoiu a criticat dur atât candidatura lui Klaus Iohannis, cât și modul de gestionare actual al Partidului Național Liberal (PNL). El afirmă că președintele i-a lăsat pe membrii coaliției de guvernare să se confrunte cu dificultăți fără a interveni. Acest fapt a generat confuzie și panică în rândul liberalilor. În opinia sa, Iohannis a acționat egoist, punându-și propriile ambiții politice înaintea stabilității partidului.

Mai mult, Cristoiu critică faptul că a fost creată o lege special concepută pentru a facilita candidatura lui Iohannis. Cristoiu consideră această lege un „dezastru”. El sugerează că liderii partidului ar trebui să fie mai atenți la consecințele acțiunilor lor.

„PNL-ul mai are un pic și deja sapă groapa. Deja și-au săpat-o. Una este prezența lui pe liste. Până la urmă, n-o fi el mai prost decât ăia de la Bârlad. Problema care s-a creat este că, pentru ca el să fie pe liste, s-a făcut o lege pentru un singur om, care era un dezastru. Imaginează-ți această lege intrată în dezbaterea Senatului. Ce a provocat indignarea a tuturor românilor: de ce e nevoie de legea asta pentru unul? Înscriindu-se  în această imagine a lui de ‘totul i se cuvine’.” afirmă Cristoiu.

Ciolacu, salvatorul lui Ciucă

Ion Cristoiu ne spune că situația politică din România, în contextul coaliției de guvernare, este o comedie. Acesta consideră că Marcel Ciolacu a intervenit pentru a-l salva pe Nicolae Ciucă. El întreabă de ce liberalii nu au susținut legea care l-ar fi ajutat pe Iohannis, dacă îl prețuiau atât de mult. Critica sa se concentrează pe ideea că ruperea coaliției pentru o lege dedicată unui singur om demonstrează lipsa de viziune și responsabilitate politică. Cristoiu argumentează că liberalii au ales să se izoleze, în loc să colaboreze și să avanseze împreună cu PSD.

„Marcel Ciolacu l-a salvat pe Ciucă pentru că a putut să spună în felul acesta: ‘Bă, n-am avut ce face.’ După părerea mea, toată această chestie e tot o comedie, pentru că, dacă liberalii îl iubeau atât de tare pe Iohannis, mergeau uniți cu legea. Care era problema? Păi, de unde știau ei că legea pică? Poate că PSD-iștii votau. Dar chiar și așa, cum să rupi coaliția pentru o lege făcută pentru un singur om?”, spune el.

Muribunzii și scandalul cu cartea lui Ciucă

Ion Cristoiu a ironizat situația lui Nicolae Ciucă, remarcând că liderul PNL se află într-o poziție precară, asemănându-l cu un muribund care nu mai știe ce să facă. Critica sa a fost intensificată de scandalul legat de cartea lui Ciucă, care, brusc, a dispărut din atenția publicului.

„Ei sunt muribunzi, muribundul nu mai știe… a fost un scandal cu cartea, acum nu mai există cartea, cum să faci asemenea greșeală?”, încheie acesta.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Iulian Marinescu
Iulian Marinescu, originar din Târgu Jiu, a absolvit studiile de licență și master la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Cu o carieră diversificată, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Israelul monitorizează o uriașă armată masată la graniță, care așteaptă ordinele Hezbollah
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, consideră un păcat cununiile oficiate sâmbăta. „Cei care fac rămân mereu...
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
O femeie din Bacău și-a revenit inexplicabil din comă și a început să cânte. Cum...
România, lovită de sâmbătă de una din cele mai puternice furtuni. Trei judeţe, cele mai...
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de...
A murit Maggie Smith, actrița cunoscută pentru rolurile din filmele „Harry Potter” și „Downton Abbey”....
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Obiect CIUDAT, detectat pe radare în timp ce trecea pe lângă Pământ
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
S-a rupt coaliția. Lovitura dată Ciucă l-a năucit pe Ciolacu
Moment emoționant pe scena iUmor. Cătălin Bordea: „Ăsta este un moment pentru care ești recunoscător...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a...
Cine este Ruxandra și cu ce se ocupă nora foștilor soți, Alin Oprea și Larisa...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Tot mai mulți oameni folosesc ChatGPT, iar asta nu este neapărat de dorit