Dan Dungaciu: „Aceeași presă care îl apăra pe Biden o SUSȚINE pe Harris”

Publicat: 27/09/2024, 21:00

Într-o ediție transmisă live de Gândul, prof. univ. dr. Dan Dungaciu, sociolog, geopolitician și analist, vorbește despre influența Rusiei în politica internațională și situația din Statele Unite. El a criticat presa pentru schimbarea atitudinii față de Biden și Harris, precum și dreapta europeană pentru compromisurile făcute. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Dan Dungaciu a comentat asupra situației politice din Statele Unite. El a afirmat că dezbaterile actuale nu sunt despre securitate sau viziunea strategică a Americii. Dungaciu a menționat cazul vicepreședintei Kamala Harris. Dungaciu a atras atenția asupra faptului că aceeași presă, care îl apăra pe Biden, este acum preocupată de influența lui Harris în viitoarele alegeri.

„Din păcate, acolo nu e vorba despre securitate, viziune strategică a Americii, acolo este vorba de cum va arăta pe viitor. Pentru că exemplul ăsta pe care l-au făcut ei cu Kamala Harris, în care aceeași presă care, între noi fie vorba, îl apăra pe Biden, inclusiv de teama că vine Kamala Harris, aceeași presă spunea că domnul Biden trebuie să schimbe vicepreședintele în viitoarea campanie.” relatează acesta.

Harris a avut o performanță mult mai slabă decât Biden

Dan Dungaciu a abordat și posibilitatea unei schimbări în echipa de conducere a Statelor Unite. El a evidențiat că Biden a câștigat primarele cu milioane de voturi. În schimb, Kamala Harris, care ar putea deveni succesoarea lui, a fost eliminată devreme din cursă. Aceasta s-a întâmplat din cauza sprijinului redus din partea electoratului.

„Devine un pic mai complicat. Și eu sper că America să și  aibă discuția asta o dată. Dacă tu poți să schimbi un președinte care a fost ales în primare, și a avut acolo sute de mii de voturi, milioane de voturi, domnul Biden, pentru că nu mai face față și îl schimbi, cu cineva care n-a concurat, doamna Kamala Harris a fost scoasă din „primaries” că a avut o performanță proastă din perspectiva electoratului american.”, explică Dungaciu.

Rușii schimbă președinții după bunul plac?

Acesta criticat influența Rusiei în politica internațională. El a ironizat ideea că, dacă Rusia poate schimba președintele Americii, atunci poate influența Brexitul. De asemenea, el a menționat structura politică a Franței, Germaniei sau Italiei. Dungaciu a sugerat că, dacă astfel de intervenții sunt posibile, atunci de ce mai are sens să organizăm alegeri în Republica Moldova? Potrivit lui, această logică este absurdă și exprimă faptul că ne-am pierdut rațiunea. De asemenea, el a criticat dreapta europeană, acuzând-o că a făcut prea multe compromisuri. El a mai adăugat că dreapta nu și-a asumat nicio responsabilitate pentru situația politică actuală.

„Dacă noi credem că rușii au pus președintele în America, au făcut Brexitul, au schimbat structura politică a Franței, Germaniei, Italiei, Olandei, Spaniei, de ce mai facem alegeri în Republica Moldova? Care e sensul să faci alegeri în Republica Moldova când ăia reușesc să schimbe președintele în America. Noi ne-am pierdut mințile? Dar faptul că nimeni nu-și asumă nicio vină și vina principală este, după părerea mea, a dreptei europene care s-a complăcut în toate, au făcut toate compromisurile și s-a complăcut în toate.”, spune el.

Dan Dungaciu: „Cât de mare e criza în America, încât Donald Trump a ajuns președinte?”

Dan Dungaciu a criticat reacțiile față de alegerea lui Donald Trump ca președinte al Statelor Unite. El a afirmat că, în loc să se caute vinovați externi, ar trebui să se analizeze motivele interne. Dungaciu a subliniat că oamenii ar fi trebuit să se întrebe cum a ajuns un candidat controversat, precum Trump, să câștige jumătate din voturile Americii. Dungaciu consideră că nimeni nu a fost dispus să analizeze această criză cu seriozitate.

„Pentru că noi ce spunem, domnule, nu e vina noastră când Donald Trump a fost ales în Statele Unite, în loc să te întrebi cum se face ca un personaj precum Donald Trump care avea toate negativitățile, să presupunem că așa crede cineva, domnule, dacă omul ăsta avea toate negativitățile lumii și a fost ales de jumătate de America președinte? Primul lucru care trebuia să te întrebi, e cât de mare e criza în America, încât Donald Trump a ajuns președinte, dar nu s-a întrebat nimeni asta.”, concluzionează Dungaciu.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Iulian Marinescu
Iulian Marinescu, originar din Târgu Jiu, a absolvit studiile de licență și master la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Cu o carieră diversificată, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Ciclonul va face prăpăd în România! Va ploua cu 100 l/mp, comandamentul pentru Situații de...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Israelul monitorizează o uriașă armată masată la graniță, care așteaptă ordinele Hezbollah
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
O femeie din India a cerut divorțul la 40 de zile după nuntă pentru că...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, consideră un păcat cununiile oficiate sâmbăta. „Cei care fac rămân mereu...
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei...
O femeie din Bacău și-a revenit inexplicabil din comă și a început să cânte. Cum...
Casa Verde 2024. Reacţia lui Răzvan, care n-a apucat să prindă fonduri, deşi avea totul...
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de...
Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv....
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Obiect CIUDAT, detectat pe radare în timp ce trecea pe lângă Pământ
Decizie pentru românii cu permis auto categoria B. Cine e obligat să facă iar ore...
Plata pensiilor pe luna octombrie. Pensionarii care vor primi mai mulți bani
Moment emoționant pe scena iUmor. Cătălin Bordea: „Ăsta este un moment pentru care ești recunoscător...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a...
Cine este Ruxandra și cu ce se ocupă nora foștilor soți, Alin Oprea și Larisa...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Un mare producător auto a rechemat în service peste 42.000 de mașini