H.D. Hartmann: „ PNL trebuie să se lepede de Ciucă și Iohannis. Mesajul lui Crin Antonescu a fost clar: Salvați partidul”

Publicat: 27/09/2024, 13:00

Într-o ediție transmisă live de Gândul, analistul politic și profilerul H.D. Hartmann a susținut că afirmațiile lui Nicolae Ciucă privind candidatura lui Klaus Iohannis la Senat sunt incoerente, subliniind că, deși Ciucă a declarat că nu a existat o lege, el a descris totodată inițiativa ca un gest reparatoriu. Analistul a tras și un semnal de alarmă cu privire la viitorul Partidului Național Liberal. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Nicolae Ciucă a declarat că proiectul de lege care ar fi permis președintelui Klaus Iohannis să candideze la Senat nu a fost o lege în adevăratul sens, ci un gest reparatoriu menit să asigure dreptul constituțional al oricărei persoane de a candida și de a fi aleasă. În contrast cu poziția lui Ciucă, Hartmann a criticat declarațiile sale, afirmând că acestea demonstrează incapacitatea lui Ciucă de a negocia eficient. Hartmann a subliniat ironia afirmației lui Ciucă, care susține că nu a existat o lege, dar o descrie totodată ca un gest reparatoriu, sugerând că această incoerență ar fi problematică în contextul unor negocieri internaționale importante

„Este sinistru. Acest răspuns ne dovedește că acest domn nu este capabil să ducă o negociere. Imaginați-vi-l pe domnul Ciucă, doamne ferește, în în poziția de președinte al României, negociind stabilitatea în fața tăvălugului rusesc sau în fața lui Zelenski. Adică, pe de altă parte spune că n-a fost lege, dar pe de altă parte spune că a fost un gest reparatoriu.”, a afirmat Hartmann.

Hartmann a comentat asupra declarației lui Ciucă referitoare la candidatura lui Iohannis la Senat, el a contestat afirmația care preciza că s-ar fi dorit repararea unei nedreptăți făcute lui Iohannis, întrebând care este exact această nedreptate și solicitând exemple concrete de nedreptăți comise de statul român. Hartmann a afirmat că el poate indica zilnic nedreptăți pe care Iohannis și partidul său le tolerează.

„Deci îmi spui că n-a fost lege, dar pe de altă parte spui, domnule, a fost că de fapt noi am vrut să reparăm o nedreptate. Care e nedreptatea făcută lui Iohannis? Care e nedreptatea? Să ni se arate nedreptățile făcute de statul român? Îi arăt zilnic nedreptăți pe care el și partidul lui le tolerează. El, general în Armata Română, nedreptățile pe care le-a făcut ca șef de stat major și ca ministru al apărării. Atenție, și ca prim-ministru, sunt încă veterani ai României care au pensii mai jos decât de la CAP-uri și pe care el, ca șef de stat major, el ca ministru al apărării, el ca prim-ministru nu le-a rezolvat. Alea sunt nedreptăți făcute statului român.”, a declarat Hartmann.

H.D. Hartmann: „Ciucă n-are sensul istoriei”

H.D. Hartmann critică conducerea actuală a Partidului Național Liberal, în special pe Nicolae Ciucă, pe motiv că acesta nu înțelege importanța istoriei și nu are viziune pentru dezvoltarea partidului. Deși a avut rezerve față de Crin Antonescu, Hartmann recunoaște că acesta a demonstrat o înțelegere profundă a rolului PNL în construcția națională. El subliniază necesitatea ca partidul să își regândească strategia și conducerea pentru a evita un eșec major în viitoarele alegeri.

„Eu l-am criticat pe Crin Antonescu de multe ori și trebuie să recunosc că uneori am fost vitriolic. Trebuie să-mi cer scuze pentru aceste lucruri. Dar acest om a avut o dreptate uluitoare, care mie mi-a arătat că înțelege sensul istoriei, că are sentimentul istoriei, omul fiind și istoric de pregătire. A spus > Acest Ciucă ține România în genunchi.  Acest om n-are sensul istoriei. I-am cunoscut pe toți marii lideri liberali. Toți aveau sensul istoriei, Toți gândeau în sensul dezvoltării Partidului Național Liberal. Ciucă n-are așa ceva. Deci, aici Crin Antonescu a pus o problemă fundamentală, > Deci terminați cu președinți că n-aveți nicio șansă, dar măcar salvați partidul, pentru că PNL este constructor de țară.”, a concluzionat Hartmann.

Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Patricia Măroiu
Patricia este absolventă a Universității București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Filologie, Japoneză-Engleză. A continuat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Vedeta pe care fanii abia o mai recunosc. Ar fi ajuns așa din cauza fostei...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Femeia din Bacău aflată în comă, care și-a revenit brusc și a început să cânte....
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, consideră un păcat cununiile oficiate sâmbăta. „Cei care fac rămân mereu...
Vine iarna în București. Pe ce dată cade prima zăpadă în Capitală, potrivit meteorologilor Accuweather
O femeie din Bacău și-a revenit inexplicabil din comă și a început să cânte. Cum...
Noua prognoză a hidrologilor: Debitul Dunării la intrarea în ţară, în creştere. Ce debit va...
"I-a murit creierul" Cel mai monstruos culturist din lume a decedat. Ilia avea 36 de...
Cum a fost surprinsă Kate Middleton după terminarea ședințelor de chimioterapie. Fratele prințesei de Wales...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Obiect CIUDAT, detectat pe radare în timp ce trecea pe lângă Pământ
A murit cea mai mare ACTRIȚĂ! Marea doamnă s-a stins chiar azi. Românii, în doliu
Cununiile, interzise sâmbăta: Mirii pot atrage asupra lor un blestem
Ea este femeia care și-a ”pedepsit” soțul pentru infidelitate cu o nouă iubită, care e...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
FOTO. Mesajul transmis de Serhat Akin după ce fost împuşcat la ieșirea dintr-un studio TV:...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Ce a găsit Telescopul Spațial James Webb la periferia Căii Lactee?