ONG-istul ACUZAT de violarea unor băieți plănuia să ajungă primar general. Ce surpriză au avut membrii BEC după ce i-au răsfoit dosarul de candidat

Publicat: 28/09/2024, 08:00

Cosmin Olteanu, ONG-istul reținut joi, după ce a fost acuzat că ar fi violat trei minori, a încercat să candideze pentru funcția de primar general al Capitalei. Membrii Biroului Electoral Central i-au respins candidatura după ce au găsit mai multe nereguli legate de listele cu semnături.

Polițiștii Secției 26 care lucrează la ancheta deschisă pe numele lui Kristof Lajos, așa-zisul ”antrenor de genii”, arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un copil, au descoperit că alți trei bărbați aflați în anturajul lui ar fi comis mai multe violuri.

Ca și în cazul lui Lajos, victimele erau băieți instituționalizați sau persecutați de părinți. ONG-istul Cosmin Olteanu (24 de ani) și prietenii săi Adrian Câșlaru și Mihai Alexandru Moldovan (25 de ani) le promiteau băieților că îi pot ajuta, însă, de fapt, intenționau să le câștige încrederea, iar mai apoi să întrețină relații sexuale cu ei.

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că cei trei prădători sexuali ”vânau” băieți împreună. Liderul lor era Cosmin Olteanu, un fost copil instituționalizat, absolvent al Facultății de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității din București.

Olteanu s-a declarat păgân

Sursele citate au afirmat că Olteanu ar fi fost un student problemă, după ce, pe fondul apartenenței la comunitatea LGBTQ, s-ar fi declarat „păgân”. Tânărul ar fi anunțat că este politeist și crede atât în zeitatea de origine dacă Zamolxe, cât și în zeii Egiptului Antic, despre care spunea că nu au nicio problemă cu homosexualii.

Ba mai mult, studentul Cosmin Olteanu s-ar fi certat cu profesorii săi și după ce i-a fost respinsă propunerea pentru lucrarea de licență, care avea ca subiect păgânismul.

În cele din urmă, studentul a renunțat la idee și a fost de acord să aleagă un alt subiect. După ce și-a terminat facultatea, a căutat să dea credinței sale o formă de protecție juridică și a înființat fundația „The New Păgân Dawn”.

În plus, Olteanu se laudă, pe pagina lui de Facebook, și cu multe alte activități, între care consilier parlamentar, jurnalist, preot la Universal Life Church Ministries (biserică neconfesională) și președinte al Fundației Gaia.

ONG-istul le-a dat funcții în cadrul fundațiilor sale celorlalți doi indivizi, Adrian Câșlaru și Mihai Alexandru Moldovan, iar toți trei, spun anchetatorii, încercau să racoleze victime.

Sursele Gândul au precizat că băiatul violat de Cosmin Olteanu ar fi fost ademenit de Câșlaru, care ar fi chiar unul dintre foștii iubiți ai președintelui de ONG. Adolescentul, care la momentul respectiv era minor, face parte dintr-o familie de sectanți fanatici. Pentru că este homosexual, băiatul a fost persecutat de ai lui, care, la un moment dat, ar fi intenționat să-l decapiteze cu un topor. Ca urmare, Cosmin Olteanu i-ar fi oferit adăpost în apartamentul său cu cinci camere, pentru care plătește o chirie lunară în valoare de 500 de euro.

L-ar fi violat în contul ajutorului acordat

Inițial, acesta l-a trimis pe băiat la muncă, pentru a putea să plătească o cotă parte la chirie, însă, ca recompensă pentru ajutorul pe care i l-a acordat, l-ar fi imobilizat pe minor și l-ar fi violat.

Anchetatorii susțin că Olteanu a mai avut probleme cu legea și în legătură cu o presupusă fraudă electorală. Acesta ar fi intenționat să-și depună candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, la alegerile locale din 9 iunie.

Cosmin Olteanu s-ar fi apucat să strângă semnături, însă nu ar fi reușit să adune decât în jur de 100. Ca urmare, ar fi multiplicat două liste, cu ajutorul unui copiator color, pe care le-ar fi atașat apoi la dosarul de candidat. Reprezentanții Biroului Electoral Central i-au dar respins candidatura, iar pe numele său ar fi fost formulat și un denunț, care ar fi fost înregistrat la Secția 6.

Conform anchetatorilor, atât Olteanu, cât și cei doi prieteni ai lui erau în relații strânse cu  Kristof Lajos, arestat încă din luna august după ce polițiștii Secției 26 și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 l-au prins în flagrant în timp ce viola un minor în vârstă de 12 ani.


CITEȘTE ȘI:

Kristof Lajos, „ANTRENORUL DE GENII” acuzat că a violat un copil, era în abandon școlar. Câte clase are prădătorul sexual premiat de Academia Română

Cum trăiește Gheorghe DINCĂ în pușcăria de maximă siguranță. „Monstrul din Caracal” poartă haine de firmă și ceas automatic  

Ce condiții a avut Paul de România în închisoarea din Malta. Era cunoscută drept „temnița morții”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce ar face Ungaria dacă ar fi atacată de Rusia. Răspunsul șocant dat de un...
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu la micul-dejun, de fapt. Românii duceau lipsa acestor alimente,...
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali!...
Scenariul negru al unui război cu Rusia. Generalul Bălăceanu: „Am putea pierde cel puțin 30.000...
Scene cumplite în pușcărie, după ce Gabriel de la "Puterea Dragostei" și-a înmormântat soția ucisă...
O fetiţă româncă din Marea Britanie a înregistrat două recorduri mondiale pentru lungimea părului ei
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, consideră un păcat cununiile oficiate sâmbăta. „Cei care fac rămân mereu...
Scandal pe bunurile soției lui Gabriel Vasiliu de la Puterea Dragostei. Ce pretenții au rudele...
Tichetele de masă se majorează de la 1 octombrie. Ce nu mai pot românii să...
ANM anunţă furtuni puternice în Bucureşti. Când va fi lovită Capitala de vremea extremă, cu...
A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv....
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
România se pregăteşte de ploile masive din weekend. Coduri emise de ANM şi INHGA. A...
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Prietenul Prințesei Diana spune adevărul. Cine este tatăl Prințului Harry
Cum a devenit o femeie din București bărbat, prin decizia instanței. Motivarea sentinței, incredibilă
Un român rătăcit în munți a sunat la 112, dar salvatorii nu se așteptau la...
A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Mihai Albu, despre discuțiile de după despărțirea de Iulia Albu. Designerul mărturisește că el a...
Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
De ce oamenii clachează sub presiune?