Cel mai premiat motan din lume și alți șapte campioni mondiali concurează la prima ediție a Campionatului Felin Est European, la București

Publicat: 28/09/2024, 17:34
Actualizat: 28/09/2024, 18:45

Câteva sute de pisici, printre care și nouă deținătoare de titluri mondiale, concurează în acest weekend la prima ediție a Campionatului Felin Est European, intitulat Black Sea Winner. În competiție intră și Sweet Dreams, un motan din rasa Persană, care și-a adjudecat toate titlurile la concursurile la care a participat. Evenimentul, savurat în principal de familii cu copii, include și un concurs pentru pisicile de casă, dar o zonă dedicată felinelor aduse pentru a fi date spre adopție, un demers care a fost de mare succes la toate edițiile anterioare ale show-urilor SofistiCAT.

Concurenții înscriși la Campionatului Felin Est European au început, încă de sâmbătă dimineață, să intre la jurizare în Pavilionul Central Romexpo, spre încântarea iubitorilor de pisici care au venit să participe la evenimentul organizat în premieră în România.

În competiție participă aproximativ 300 de feline, printre care unele dintre cele mai premiate pisici din lume, din numeroase rase: Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Chartreaux, Cornish Rex, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală, Persană, Ragdoll, Siberiana, Singapura, Sphinx.

Pentru prima dată în competiție se va afla și un exemplar din rasa Somali, care a obținut titlul de campion mondial, și, în premieră în România, participă și motanul Sweet Dreams, un senzațional exemplar alb din rasa Persană, cel mai titrat campion felin din lume, cu 14 titluri la activ, la toate competițiile la care a participat.

„Greii Europei sunt aici să se bată”

„Este o ediție specială, pentru că România a obținut aprobarea în urma recomandării și calificativelor pe care le-am obținut până acum, cu show-urile organizate, de a face această Cupă a Europei de Est. Este un trofeu mai important decât cele obișnuite, pe care deja de 19 ani le facem, dar această Cupă pentru crescătorii de elită este un premiu pe care îl urmăresc. Au venit în acest weekend opt campioni mondiali ca să câștige această cupă. Greii Europei sunt aici să se bată. România are mari șanse că și noi avem pisici foarte bune, crescute aici, născute aici și așteptăm cu succes să vedem câți vom avea și de-ai noștri”, a declarat Adrian Alexandru Dragotă, președintele Federația Asociațiilor Feline „Felis România” și membru în boar-ul Federației Feline Internaționale.

Până în prezent România are un campion mondial, titlu obținut anul trecut la Strasbourg, un Maine Coon, și un campion european, campionul Europei Centrale, un Norvegian care a primit titlul anul acesta.

„Cei care vin aici au fost atrași de acest premiu, exact cum a venit acest Persan care până acum a câștigat toate titlurile, vrea să și-l pună pe panoplie și pe acesta. (…) Premiile sunt din partea sponsorului mâncare, diverse produse, nu am ajuns la nivelul ca la competiții le din tenis în care să se câștige premii substanțiale și în bani”, a explicat Adrian Alexandru Dragotă.

Pisicile de casă participă și ele la concurs, în cadrul unei categorii special creată pentru acestea și, ca de fiecare dată, la evenimentele Salonului Felin SofistiCAT din cei 19 ani de activitate, un loc special îl ocupă zona pisicilor pentru adopții, care așteaptă să-și găsească familii iubitoare.

„Eu cred că ne aflăm în fața marii pisicăreli din România, sincer chiar cred că se potrivește această denumire foarte puțin pompoasă. În realitate, să știi că avem peste 300 de pisici din cele mai frumoase și cele mai importante rase din întreaga lume care, iată, au venit să se întreacă în frumusețe, în eleganță, în gingășie și să prindă un loc pe podiumul de la Black Sea Winner, care este cel mai important concurs de pisici din până în acest moment din România”, spune Adela Sîrghie, purtător de cuvânt al Federației Naționale Felinologice Române.

„Desigur, frumusețea este întotdeauna în ochii privitorului și oricine are o pisicuță, oricine iubește pisicile va spune exact același lucru că pisica lui este cea mai frumoasă”, admite reprezentantul organizatorilor evenimentului, care se așteptăm la peste 10.000 de vizitatori în cele două zile.

Publicul țintă al evenimentului este reprezentat, în principiu, de familii cu copii, însoțiți de părinți sau de însoțiți de bunici, iar mulți pleacă de aici cu produse de îngrijire sau jucării pentru blănoșii de acasă, dar și cu pisicuțe adoptate.

„Toate pisicuțele care au fost aduse pentru a fi adoptate au fost au fost luate acasă și în acest moment ne bucurăm să spunem că absolut toate și-au găsit familii iubitoare și acum sunt peste 20 de pisicuțe la standul pe care l-am amenajat special, care își așteaptă stăpânii și își așteaptă, bineînțeles, o viață mai bună alături de ei. Pisicuțele date spre adopție sunt de toate rasele, puteți găsi și mai micuțe și mai mari și seniori. Au partea lor de frumusețe și de gingășie și de eleganță. Prin urmare, vă invităm să adoptați o pisicuță de la noi și să faceți în așa fel încât viața să le fie mai bună. Și este vorba și de win-win situation pentru că și cel care o va lua acasă va avea o viață mult mai frumoasă alături de ea”, a conchis Adela Sîrghie.

Evenimentul este organizat de către Salonul Felin SofistiCAT și Federația Națională Felinologică din România (FNFR), sub egida FIFe (Federation Internationale Feline) și reunește crescători din 14 țări europene. Evenimentul este deschis publicului și duminică, între orele 10:00 – 17:00.

Citiți și:

Superbul motan alb Nordri, campion european, și sute de pisici din toată lumea au venit la București. Ce feline pot fi admirate la Salonul SofistiCAT

Cum avem grijă de animalele de companie, de Revelion. Sfaturile medicilor și ale oficialilor: ”Pocnitorile sunt adevărate bombe pentru animalele de companie”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Concluzii după dezastrul Satan II: Putin nu controlează situația arsenalului nuclear. „Nicio rachetă grea nu...
Traseul mega furtunii prin România! La ce oră va fi atins VÂRFUL ciclonului
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali!...
Viață de miner în comunism: lucra în Iad ca să aibă o viață ca-n Rai....
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când...
Un bărbat a găsit un schelet în timp ce se pregătea să-și renoveze pivnița. Ce...
Medvedev amenință „țările mici” din NATO cu lovituri nucleare tactice: „Acel stat nu va mai...
Maria Campai (42 de ani) a dispărut fără urmă, după ce a plecat la o...
Cum arăta Gabriela Prisăcariu înainte să devină celebră. Nici că o recunoști! Soţia lui Dani...
Anchetă în poliţie, după ce patroana unui salon din Galaţi şi-a făcut reclamă îmbrăcată în...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Un TIR a intrat într-o casă, iar șoferul a rămas încarcerat! Ce a încercat șoferul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Luminile de zi sau faza scurta? Ce trebuie să aprinzi când circuli pe șoselele din...
Turbulenţele continuă la Boeing: angajaţii rămân în grevă
Fenomen EXTREM de rar observat la acceleratorul de la CERN
Lege pentru toți românii care nu locuiesc la adresa din buletin. Devine obligatoriu la divorț
Super-furnicile invadează Europa. Provoacă pene de curent și paralizează rețelele de internet
Dansuri lascive într-un jacuzzi plin de spumă! Video-ul cu ispitele de la Insula Iubirii care...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la...
Motivul pentru care David Popovici a refuzat un cadou de mii de euro
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Simona Halep a primit wild card la turneul WTA 125 de la Hong Kong