Cel mai premiat motan din lume și alți șapte campioni mondiali concurează la prima ediție a Campionatului Felin Est European, la București

Publicat: 28/09/2024, 17:34
Actualizat: 28/09/2024, 18:45

Câteva sute de pisici, printre care și nouă deținătoare de titluri mondiale, concurează în acest weekend la prima ediție a Campionatului Felin Est European, intitulat Black Sea Winner. În competiție intră și Sweet Dreams, un motan din rasa Persană, care și-a adjudecat toate titlurile la concursurile la care a participat. Evenimentul, savurat în principal de familii cu copii, include și un concurs pentru pisicile de casă, dar o zonă dedicată felinelor aduse pentru a fi date spre adopție, un demers care a fost de mare succes la toate edițiile anterioare ale show-urilor SofistiCAT.

Concurenții înscriși la Campionatului Felin Est European au început, încă de sâmbătă dimineață, să intre la jurizare în Pavilionul Central Romexpo, spre încântarea iubitorilor de pisici care au venit să participe la evenimentul organizat în premieră în România.

În competiție participă aproximativ 300 de feline, printre care unele dintre cele mai premiate pisici din lume, din numeroase rase: Abysiniană, Albastru de Rusia, Bengaleză, British Shorthair, British Longhair, Chartreaux, Cornish Rex, Devon Rex, Exotică, Maine Coon, Neva Masquerade, Norvegiană de Pădure, Orientală, Persană, Ragdoll, Siberiana, Singapura, Sphinx.

Pentru prima dată în competiție se va afla și un exemplar din rasa Somali, care a obținut titlul de campion mondial, și, în premieră în România, participă și motanul Sweet Dreams, un senzațional exemplar alb din rasa Persană, cel mai titrat campion felin din lume, cu 14 titluri la activ, la toate competițiile la care a participat.

„Greii Europei sunt aici să se bată”

„Este o ediție specială, pentru că România a obținut aprobarea în urma recomandării și calificativelor pe care le-am obținut până acum, cu show-urile organizate, de a face această Cupă a Europei de Est. Este un trofeu mai important decât cele obișnuite, pe care deja de 19 ani le facem, dar această Cupă pentru crescătorii de elită este un premiu pe care îl urmăresc. Au venit în acest weekend opt campioni mondiali ca să câștige această cupă. Greii Europei sunt aici să se bată. România are mari șanse că și noi avem pisici foarte bune, crescute aici, născute aici și așteptăm cu succes să vedem câți vom avea și de-ai noștri”, a declarat Adrian Alexandru Dragotă, președintele Federația Asociațiilor Feline „Felis România” și membru în boar-ul Federației Feline Internaționale.

Până în prezent România are un campion mondial, titlu obținut anul trecut la Strasbourg, un Maine Coon, și un campion european, campionul Europei Centrale, un Norvegian care a primit titlul anul acesta.

„Cei care vin aici au fost atrași de acest premiu, exact cum a venit acest Persan care până acum a câștigat toate titlurile, vrea să și-l pună pe panoplie și pe acesta. (…) Premiile sunt din partea sponsorului mâncare, diverse produse, nu am ajuns la nivelul ca la competiții le din tenis în care să se câștige premii substanțiale și în bani”, a explicat Adrian Alexandru Dragotă.

Pisicile de casă participă și ele la concurs, în cadrul unei categorii special creată pentru acestea și, ca de fiecare dată, la evenimentele Salonului Felin SofistiCAT din cei 19 ani de activitate, un loc special îl ocupă zona pisicilor pentru adopții, care așteaptă să-și găsească familii iubitoare.

„Eu cred că ne aflăm în fața marii pisicăreli din România, sincer chiar cred că se potrivește această denumire foarte puțin pompoasă. În realitate, să știi că avem peste 300 de pisici din cele mai frumoase și cele mai importante rase din întreaga lume care, iată, au venit să se întreacă în frumusețe, în eleganță, în gingășie și să prindă un loc pe podiumul de la Black Sea Winner, care este cel mai important concurs de pisici din până în acest moment din România”, spune Adela Sîrghie, purtător de cuvânt al Federației Naționale Felinologice Române.

„Desigur, frumusețea este întotdeauna în ochii privitorului și oricine are o pisicuță, oricine iubește pisicile va spune exact același lucru că pisica lui este cea mai frumoasă”, admite reprezentantul organizatorilor evenimentului, care se așteptăm la peste 10.000 de vizitatori în cele două zile.

Publicul țintă al evenimentului este reprezentat, în principiu, de familii cu copii, însoțiți de părinți sau de însoțiți de bunici, iar mulți pleacă de aici cu produse de îngrijire sau jucării pentru blănoșii de acasă, dar și cu pisicuțe adoptate.

„Toate pisicuțele care au fost aduse pentru a fi adoptate au fost au fost luate acasă și în acest moment ne bucurăm să spunem că absolut toate și-au găsit familii iubitoare și acum sunt peste 20 de pisicuțe la standul pe care l-am amenajat special, care își așteaptă stăpânii și își așteaptă, bineînțeles, o viață mai bună alături de ei. Pisicuțele date spre adopție sunt de toate rasele, puteți găsi și mai micuțe și mai mari și seniori. Au partea lor de frumusețe și de gingășie și de eleganță. Prin urmare, vă invităm să adoptați o pisicuță de la noi și să faceți în așa fel încât viața să le fie mai bună. Și este vorba și de win-win situation pentru că și cel care o va lua acasă va avea o viață mult mai frumoasă alături de ea”, a conchis Adela Sîrghie.

Evenimentul este organizat de către Salonul Felin SofistiCAT și Federația Națională Felinologică din România (FNFR), sub egida FIFe (Federation Internationale Feline) și reunește crescători din 14 țări europene. Evenimentul este deschis publicului și duminică, între orele 10:00 – 17:00.

Citiți și:

Superbul motan alb Nordri, campion european, și sute de pisici din toată lumea au venit la București. Ce feline pot fi admirate la Salonul SofistiCAT

Cum avem grijă de animalele de companie, de Revelion. Sfaturile medicilor și ale oficialilor: ”Pocnitorile sunt adevărate bombe pentru animalele de companie”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
El este Ghiță, tânărul în vârstă de 29 de ani, care și-a pierdut viața într-un...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Activitatea stațiilor ITP din toată țara este oprită! Avarie majoră a sistemului informatic RAR
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Cătălin Moroșanu se plânge de bullying. „Ți-ai luat bătaie, treaba ta”
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Babasha o ameninţă pe tânăra care a distribuit în mediul online imagini cu el in...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ce întâmplă cu sănătatea oamenilor de peste 50 de ani care folosesc Internetul?