Dan Milea, consilier la Sectorul 1, își dă DEMISIA din funcție și din USR: Am luat la cunoștință de fapte de abuz în serviciu și corupție

Dan Milea, consilier la Sectorul 1, își dă DEMISIA din funcție și din USR: Am luat la cunoștință de fapte de abuz în serviciu și corupție
Publicat: 30/09/2024, 21:34
Actualizat: 30/09/2024, 21:36

Dan Milea, consilier local la Sectorul 1  și-a anunțat, luni seara, demisia din funcție și din USR. „Am luat la cunoștință de fapte de abuz în serviciu și corupție înfăptuite de primarul Clotilde Armand, împreună cu cei doi consilieri din cadrul Cabinetului 1”, arată el în textul demisiei obținut de Gândul.

Demisia sa e înaintată în aceeași zi în care viceprimarul USR de la Sectorul 1, Oliver Păiuși, a anunțat că rămas fără nicio funcție publică din cauza faptului că a vrut să aplice sloganul USR pe colegii săi de partid, anume acela „Fără penali în funcții publice”.

Acesta a declarat ziariștilor de la GÂNDUL că fostul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, ar trebui să se autosuspende din funcția de președinte al USR, până la noile alegeri din partid. Clotilde Armand este trimisă în judecată într-un dosar de corupție.

La ultima ședință a filialei USR București, Oliver Păiuși spune că a fost exclus din partid de către președintele Vlad Voiculescu în maniera „noaptea, ca hoții”.

La puțin timp după ce viceprimarul USR de la Sectorul 1 a rămas fără funcție, Dan Milea își anunță și el demisia.

Redăm textul integral al demisiei: 

„Din cauza faptului că am luat la cunoștință de fapte de abuz în serviciu și corupție înfăptuite de primarul Clotilde Brigitte Marie Armand, împreună cu cei doi consilieri din cadrul Cabinetului 1 din Primăria Sectorului 1, respectiv Dragoș Constantin și Catrinel Trofin, ambii membri USR Sector 1, fapte care se referă la angajarea fictivă a unei persoane în perioada 2021-2023, perioada în care persoană respectivă a fost plătită din bani publici. Pentru aceste fapte am depus două plângeri penale, una la DNA și una la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, înregistrate cu numerele R34/992/30.09.2024 și nr.266/30.09.2024.

De asemenea, pe toată perioada mandatului, președintele de filiala, primarul Sectorului 1 și candidatul USR pe prima poziție la Senatul României, Clotilde Brigitte Marie Armand, a tolerat și încurajat că Dragoș Constantin, consilierul primarului Sector 1, să deturneze două autoturisme de la direcții și subordonate ale Primăriei Sectorului 1, autoturisme Toyota și BMW, pe care le-au folosit el și soția să, în interes propriu, această nefiind nici măcar angajată în cadrul Primăriei Sectorului 1. Adică, fapte și comportamente pe care le-am blamat la fostul primar Daniel Tudorache, dar pe care actualul primar nu numai că le-a aprobat, dar și le-a însușit. Doresc ca toate datele mele personale să fie șterse începând din acest moment din evidențele USR”, se arată în demisia înaintată de consilierul local USR la Sectorul 1.

Ce scrie Milea în cercurile de apropiați

Dan Milea anunță pe grupurile sale sociale demisia sa din partid.

„Voi ieși de pe toate grupurile și mă voi rupe complet de USR, partid în care am investit 9 ani, dar în care prostia și incompetența au ajuns la conducere. Când ajungi să execuți membri pe aberații scrise de unul ca jegul uman care răspunde la numele de Mihai Badea, parlamentar USR, iar 10 obedienți din Biroul Municipal votează fără ezitare această mârlănie, atunci trebuie să iei distanță de locul și grupul asta de oameni. Poate că Oliver Păiuși a primit ce merită.

Ani de zile i-am zis să ia atitudine, să încerce să îi deschidă mintea lui Clotilde Armand. A refuzat, cu toate că o consideră o (…) și toți aia de la Cabinetul 1 ii consideră incompetenți, care habar nu aveau ce făceau în Primărie.(…) Azi i-am făcut plângere penală lui Clotilde Armand pentru abuz în serviciu și deturnare de fonduri la DNA și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Pe scurt, pentru angajare fictivă timp de 3 ani a unei persoane la Cabinetul Primarului Sectorului 1. Adică cazul Dragnea curat. Sper una din instituții să se miște repede, înainte de alegeri, poate trage și USR-ul după ea cu tot cu Senat și Parlament. Sper că o să aud din presă că a luat 3 ani și opt luni de pușcărie și că a făcut măcar cât Dragnea.
Am stat și m-am întrebat de ce o urăsc atât de multe persoane pe Clotilde Armand, persoane care au cunoscut-o și au colaborat cu ea o vreme. Și aici e vorba de o ura cruntă. Nu îmi vin în minte decât: pentru că e proastă, labilă și extraordinar de cinică.Și o dorința bolnavă de putere absolută. Pe scurt, e o persoană extrem de toxică. Noroc că nu mai are niciun viitor în politică românească”, a scris consilierul local demisionar.

Sursa foto: Facebook Dan Milea

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bombe de o tonă. Cum a acționat Israelul pentru a-l elimina pe Hassan Nasrallah, care...
Prințesa Diana și propunerea indecentă făcută de Mohamed Al Fayed: „A ieșit din biroul lui...
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
Cum a băgat spaima în toată țara o banală furtună de septembrie, botezată Ashley de...
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când...
O familie refuză să-și vândă casa și terenul pentru 40 milioane $. Încet-încet, proprietatea lor...
VIDEO. Scandal uriaș la metrou, provocat de un bărbat care își agresa iubita. Oamenii care...
Cod galben de ninsori în România după ciclonul Ashley! Zonele unde lapovița și vântul puternic...
Românii care primesc 650 de lei în plus la pensie, de la 1 octombrie 2024....
Cum s-a transformat ciclonul aducător de potop în doar un episod de toamnă cu ploi...
Româncă de 42 de ani ucisă "din curiozitate" de un tânăr de 17 ani. Femeia...
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, implicat într-un grav accident rutier. Edilul a fost transportat la...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Duba cu care Dacia ar putea cuceri Europa. Cum arată creația unui român? - GALERIE...
Putin nu face niciun pas înapoi: toate obiectivele vor fi atinse în Ucraina
Te iau FIORII! De ce a fost îngropat un bărbat cu pietre pe piept?
Anvelopele care devin interzise pe 1 octombrie. Șoferii vor fi sancționați
Un serial Netflix face furori, la două zile de la lansare. Fanii fac petiții
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni
Ce declarații a făcut Ștefan Stan despre fosta lui soție. Cum va proceda atunci când...
„Mama e mereu plecată din țară” Fiul Lui Andrei Aradits, Eric, confesiuni dureroase despre divorțul...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Cele două țări nevoite să-și modifice granițele din cauza topirii ghețarilor