Daniel BĂLUȚĂ: Marcel Ciolacu este cea mai bună opțiune pentru următorii ani. Strategia PSD este să câștige alegerile

Publicat: 01/10/2024, 11:13
Actualizat: 01/10/2024, 23:28
22:52

Băluță: Încrederea oamenilor trebuie să reprezinte un privilegiu

Încrederea oamenilor trebuie să reprezinte un privilegiu. Suntem extrem de preocupați ca, dincolo de toate, să ne respectăm cuvântul. Încrederea oamenilor trebuie tratată cu respectul cuvenit. Asta am încercat să fac în acești opt ani în care am fost primar. Sunt extrem de motivat ca, în următorii patru ani, să facem mai mult și mai bine pentru oameni, a spus primarul sectorului 4.

22:41

Întrebari de la AI

Care este cea mai importantă problemă din România?

Una dintre ele este reindustrializarea; vrem să vedem fabrici. A doua problemă este necesitatea de a acorda o atenție mai mare agriculturii.

Care este principala calitate a lui Marcel Ciolacu?

Suntem oameni generoși și implicați. Fără pasiune pentru comunitate, nimic nu s-ar putea întâmpla.

22:25

Ce șanse are Ciolacu să devină președintele României?

Are prima șansă. Trebuie să comunicăm oamenilor calitățile premierului, astfel încât aceștia să cunoască realitatea. E un om bun, a spus Băluță.

Și dacă Ciolacu nu câștigă alegerile prezidențiale?

Strategia PSD este să câștige atât alegerile prezidențiale, cât și cele parlamentare, a adăugat el.

22:25

Băluță: Marcel Ciolacu este în strictă concordanță cu așteptările oamenilor din București

Marcel Ciolacu este în strictă concordanță cu așteptările oamenilor din București. Trebuie să ajungem cât mai aproape de oameni. Ciolacu a fost prezent la toate evenimentele la care a participat, a menționat el.

Ce îi reproșează Băluță lui Ciolacu

Nu vorbesc despre asta, suntem în campanie. Marcel Ciolacu este un om bun, o spun în calitate de medic, este un tip altruist. Acestea sunt caracteristici din ce în ce mai rare în zilele noastre. România are nevoie de astfel de oameni. Eu garantez că organizația PSD București funcționează în parametri optimi, fiecare dă tot ce e mai bun din el, a evidențiat Băluță.

22:25

Primarul sectorului 4: Ciolacu a dialogat cu Nicușor. Așteptăm și rezultatele acestui dialog

„Ciolacu a dialogat cu Nicușor. Așteptăm și rezultatele acestui dialog. Ciolacu a alocat bani de la Guvern. Nu am o idee clară. Nicușor trebuie să fie mult mai deschis pentru dialog. Dânsul nu vorbește. Noi nu știm care sunt obiectivele lui în mandat”, a spus Băluță.

22:23

Primarul sectorului 4, întrebat de ce a preluat proiectul planșeului

Am fost informat în ce stare se află planșeul și a fost important să împărțim sarcinile pentru a realiza această lucrare veche de 100 de ani. Tot ce am promis, am făcut. Problema a apărut în momentul în care am depus autorizația de construire. Nicușor nu comunică, trimite doar hârtii, iar contact direct nu am avut. Nu am condiționat niciodată ceva din punct de vedere politic, a punctat el.

Băluță, întrebat dacă a discutat cu Ciolacu despre acest proiect: „Urmează să discutăm mâine.”

22:12

Băluță, despre autorizația de construire în regim de urgență pentru pasaj

„Ciucă a alocat bani pentru o ordonanță și a înscris acest proiect prin programul Anghel Saligny. Este inexplicabil de ce… Primul pas făcut de Ciolacu a fost întâlnirea cu primarul Capitalei la guvern. Ar trebui să ne raportăm la ceea ce avem în expertiză. Comisia tehnică de circulație nu este funcțională, ceea ce îmi îngreunează obținerea avizelor…

Suntem într-un teatru al absurdului. Îmi este greu să înțeleg ce gândește Nicușor. În următoarele zile va trebui să luăm o decizie; mă gândesc că poate dorește dânsul să realizeze lucrarea. Oricum, era obligația Primăriei București să o facă, să-și ofere singur autorizația de construcție. El trebuie să răspundă în cazul în care se produce o tragedie. Această situație nu poate continua, nu ne aflăm într-o sferă a normalității. Mă duce într-o zonă jenantă. Dacă dânsul este un bun manager extraordinar, ar fi bine să-și continue proiectul”, a explicat primarul sectorului 4.

22:08

Băluță, despre relația cu Nicușor: El nu respectă legea

Nu am nicio relație cu el. Nicușor nu respectă legea, a punctat primarul sectorului 4.

22:03

Primarul sectorului 4, întrebat dacă militează pentru descentralizare

„Descentralizarea este importantă, fiind singura soluție pentru modul în care funcționează acest sistem. Încercăm împreună să punem ideile în practică și să vedem ce modificări legislative sunt necesare. Evoluția pe care Bucureștiul a avut-o în ultimii ani s-a datorat, în mare parte, primarilor de sector…

Mă refer la ideea pe care Nicușor Dan încearcă să o promoveze, aceea de a centraliza totul, de a se ocupa de toate autorizațiile. Din punctul său de vedere, toți banii ar trebui să fie la el”, a spus Băluță.

22:01

Daniel Băluță: Planurile noastre de viitor sunt legate direct de prezența unui guvern PSD

Întrebat care este strategia pentru Marcel Ciolacu, Băluță a răspuns: „Nivelul de înțelegere este foarte bun. Împreună cu mine și Marian Neacșu, ne-am așezat cu toții la masă. Voi face tot ce am făcut pentru campania mea electorală. Planurile noastre de viitor sunt legate direct de prezența unui guvern PSD și a unui președinte de stânga. Mi se pare normal să avem alături partide pro-europene și pro-atlantice.

De exemplu, în cazul aeroportului, am folosit o parte din fondurile de la Ministerul Transporturilor. Lucrăm la studiul de prefezabilitate, iar acest proiect va accelera activitatea economică. Un astfel de proiect are nevoie de încă 10-12 ani pentru finalizare.”

21:54

Primarul sectorului 4: Gabriela Firea are un nucleu de votanți. PSD nu dorește conflicte

Firea are un nucleu de votanți. PSD nu dorește conflicte în general. Considerăm că aceste conflicte nu duc nicăieri, a punctat Băluță.

21:47

Băluță, întrebat cine va prelua conducerea PSD București

Avem nevoie de echilibru. Echipa pe care o avem în momentul de față trebuie să muncească. Am o relație foarte bună cu Gabriela Firea, o relație constructivă. Listele pentru București sunt făcute de mine, Firea și domnul președinte…

Consider că suma lucrurilor pozitive pe care le-a realizat Rafila este uriașă. Suma lucrurilor bune pe care le-a făcut ministrul depășește situația de la Pantelimon. Funcționăm foarte bine. Suntem oameni de construcție, a explicat primarul sectorului 4.

21:38

Băluță, despre electoratul său: Sectorul 4 a avut o infuzie de oameni tineri

Băluță despre electoratul său: „Sectorul 4 a avut o infuzie de oameni tineri. Avem votanții tradiționali pe care PSD îi are, dar și oameni de afaceri.”

Întrebat ce schimbări ar trebui să facă PSD pentru a atrage electoratul tânăr, Băluță a răspuns: „Marcel Ciolacu a reorganizat PSD, aducând oameni tineri. Nu doar în București, ci și în alte regiuni din țară. Oamenii pe care i-a ales au oferit rezultate. Le-a dovedit tinerilor că lucrurile se schimbă într-o dinamică importantă. Sunt onorat de poziția de vicepreședinte, care mă și responsabilizează. La nivel local, încercăm să cultivăm exemple de bune practici; a dispărut aroganța și a apărut bunul simț.”

21:38

Primarul sectorului 4: Marcel Ciolacu este cea mai bună opțiune pentru următorii ani

Marcel Ciolacu este cea mai bună opțiune pentru următorii ani …

Nu toată lumea are echipe competitive. În viitor, voi sprijini colegii mei primari să acceseze bani europeni, inclusiv cei 3,5 milioane de euro din PNRR, a spus primarul sectorului 4.

Începând cu ora 21.30, invitatul lui Denise Rifai va fi primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță.

Emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai” începe marți, 1 octombrie, de la ora 21.30, live pe Gândul și-l va avea ca invitat pe edilul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță.

De profesie medic stomatolog, Daniel Băluță a renunțat la practicarea medicinei dentare pentru a intra în viața administrativă. Acesta a activat în mediul privat. Potrivit CV-ului său, acesta a fost  practician, asociat si administrator S.C. BD MEDICAL 2002 S.R.L, în perioada 2003 – 2012.

În 2012, a fost ales consilier local al Sectorului 4, iar în iulie 2013 a reușit să obțină funcția de viceprimar al aceluiași sector. Din 2016, acesta ocupă fotoliul de primar al Sectorului 4, fiind ales prin vot, din partea PSD.

Invitatul zilei este Daniel Băluță, primarul sectorului 4. Emisiunea poate fi urmărită pe canalul de YouTube Gandul.

Luiza Dobrescu
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România.
Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
Am aflat cine e ”alinarea” Alexiei Eram, după despărțirea de Mario Fresh! Motivul REAL pentru...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Cum pregătim România de tripla epidemie. „Nicio persoană din România nu are un motiv real...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Un mormânt secret a fost descoperit sub locul de filmare „Indiana Jones” din Petra. Adevărata...
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după...
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în...
Vouchere de alimente pentru 2,6 milioane de români. Când va fi virată o nouă tranșă...
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit...
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Ultima oră despre Dacia Bigster. Decizia neașteptată a Renault
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă....
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
Ozana Barabancea, apariție surprinzătoare alături de fiica sa, Gloria. Cele două au atras toate privirile...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Cum vrea Apple să-i ajute pe utilizatorii de iPhone și iPad care suferă de rău...