Fostul complex comercial „Băneasa” s-ar putea transforma în școală gimnazială, după ce Consiliul Local al Sectorului 1 (CL1) a votat în aprilie un proiect în acest sens. Este vorba de o hotărâre prin care CL 1 a decis să ceară acordul Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru declanșarea procedurii de expropriere, astfel încât imobilul situat pe Bulevardul Aerogării 33 să fie transformat în spațiu de învățământ pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 7. Mai departe, procedura s-a „blocat” între Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei.
Fostul Complex Comercial „Băneasa” ar putea deveni spațiu de învățământ pentru elevii Școlii Gimnaziale 7. Dar asta după ce Primăria Sectorului 1 va reuși să facă o expropriere în acest sens.
Primele proceduri au fost demarate în luna aprilie 2024, când CL 1 a votat cu unanimitate un proiect care prevede „acordul Consiliului General al Municipiului București pentru declanșarea procedurii de expropriere, astfel încât imobilul situat pe Bulevardul Aerogării 33 să fie transformat în spațiu de învățământ pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 7”.
După ce hotărârea a fost adoptată, Primăria Sectorului 1 a trimis această solicitare către Primăria Capitalei.
Procedura a rămas „prinsă” între cele două instituții.
„Au fost solicitate mai multe documente de la Primăria Sectorului 1, pentru întocmirea unui Raport de Specialitate. Apoi, când vom avea toate documentele, proiectul va putea fi propus pentru ordinea de zi a ședinței Consiliului General”, au precizat pentru Gândul reprezentați PMB.
Potrivit referatului de aprobare întocmit de PS1, clădirea proprietate – privată din Aerogării 33, acolo unde a funcționat Complex Comercial „Băneasa”, ar prezenta „semnele unui imobil abandonat”. Clădirea este utilizată parțial.
Proiectul are la bază solicitarea Școlii Gimnaziale 7, care reclamă lipsa de spațiului educațional. Unitatea de învățământ se află foarte aproape de fostul Complex Băneasa.
Imobilul este compus din corpul A (parter, etaj 1, etaj 2) cu o suprafață utilă de 2.334 metri pătrați și corpurile B + C. Cele două au fost alipite în 2011, rezultând o singură construcție cu următoarea structură:
Societățile comerciale ce dețin clădirea vor primi despăgubiri în urma unui raport întocmit de un expert evaluator. Sumele stabilite vor fi asigurate din bugetul local al Sectorului 1, notează Buletin de București.