Cristian DIACONESCU: Rusia are INTERES la gurile Dunării/Costin CIOBANU: Pentru PSD, președintele Klaus Iohannis a fost cel mai bun președinte

Publicat: 02/10/2024, 13:08
Actualizat: 03/10/2024, 07:40
23:30

La care vă uitați cu cea mai multă încredere?

La cei care au experiență guvernamentală: Ciolacu, Ciucă și Geoană. Cu Mircea Geoană am lucrat cel mai mult.

23:26

Vineri își va depune candidatura

Lăsând la o parte numele, situația este atât de complicată încât le-aș spune cu toată simpatia și deferența, celor care n-au experiența necesară, lăsați-ne pe voi, că, de la întâi, vă vor pune pe masă ce n-ați văzut!

23:20

Am pornit o trilaterală România-Polonia-Turcia

La un moment dat, din poziția de ministru de Externe, am pornit o trilaterală România-Polonia-Turcia. Din această perspectivă îmi lipsește instrumentul efectiv cu care, efectiv, mâine aș putea să pun pe masă un plan în legătură cu potențialul strategic.

23:13

Cât de periculoasă este pentru România situația de la granițe?

Discutăm de un stat în linia întâi a frontului, la 1200 km de război. După părerea mea ar trebui discutat mult mai serios și aplicat înăuntrul Alianței Nord-Atlantice de către România. Federația Rusă are interese la gurile Dunării. Punct!

23:05

Despre conflictul din Orientul Mijlociu

Este vorba despre un conflict regional. Azi suntem mai aproape decât acum o săptămână. Oamenii privesc spre Golful Persic. Prin Strâmtoarea Urmuz trec peste 60% din tancurile petroliere. E atât de sensibilă situația!

23:00

S-ar impune convocarea unui CSAT?

Situația din Liban poate genera un val de refugiați. Ar presupune un efort foarte serios al unor instituții care fac parte din CSAT.

22:48

Cristian Diaconescu, despre reacția lui Marcel Ciolacu

În primul rând, garanțiile de securitate, da, este foarte bine. Dar un anume tip de preocupare al acestor garanții ar trebui să fie un argument suplimentar.

22:47

Clasament al șanselor

Mi-e foarte greu să decid între Mircea Geoană și Nicolae Ciucă.  E foarte greu de văzut cum ar putea să ajungă în turul doi Elena Lasconi și George Simion.

22:43

M-a deranjat foarte mult văzând ca un oligarh rus să dea sfaturi de vot românilor

A existat azi o poziționare din partea lui Mihail Hodorkovski…M-a deranjat foarte mult văzând ca un oligarh rus să dea sfaturi de vot românilor. Ceea ce se întâmplă cu Mircea Geoană este că se află într-o defensivă comunicațională, zilele acestea. Trebuie să existe un discurs mult mai controlat de campanie.

22:34

Cine este Mircea Geoană?

Sunt foarte multe etichete care-i pot fi puse lui Mircea Geoană. Este Mircea Geoană omul rușilor? Sunt răspunsuri pe care Mircea Geoană trebuie să le dea. Este omul americanilor și rușilor sau este vorba despre capacitatea lui de a-și alege apropiații?

22:30

Ce șanse are Elena Lasconi?

Înțelege Elena Lasconi suficient politică internă, externă? Are capacitatea de a învăța? Are 50 de zile la dispoziție să afle.

22:27

De ce-ar vota un liberal un militar?

La această întrebare trebuie să răspundă Nicolae Ciucă și oamenii PNL. Ține de abilitatea lor de a crea o poveste credibilă. În discursul lui Nicolae Ciucă există siguranță. Problema este cum reușești să transmiți această siguranță.

22:22

Ce șanse are Nicolae Ciucă?

Cred că aceasta este cea mai importantă întrebare a turului 1 și a alegerilor prezidențiale. Eu aș lua o declarație a lui Valeriu Stoica ne-a spus doar că „Puteți să învingeți. Trebuie să și vreți!”. Cred că își dorește victoria, trebuie să-și dorească victoria și colegii săi din PNL. Depinde foarte tare cum e definită campania. Întrebarea este: îl doresc liberalii  încă un mandat cu Klaus Iohannis? Acum, devine problema lui Nicolae Ciucă. Ar fi greșit să se mențină în această linie de al treilea mandat al lui Klaus Iohannis. Trebuie să-și găsească propria linie.

22:17

În Diaspora, PSD nu va reuși să ia mai mult de 5-10%

Liberalii reușesc să fie mult mai convingători pentru românii din Diaspora. E un lucru pe care PSD nu a reușit să-l decodifice în ultimii ani.

22:14

Una dintre marile întrebări

Se tot discută dacă domnia sa se califică pentru alegerile prezidențiale. Dacă reușește să strângă toate semnăturile. Este un public non votant și suveranist. Se pot face transferurile ușor, că mai sunt doi candiați suveraniști.

22:11

Pe cine reprezintă Simion și Șoșoacă

Sunt niște partide antisistem. reprezintă oameni care sunt extreme de nemulțumiți despre cum funcționează democrația în România. Ei încearcă să-și creeze povestea. George Simion se bate cu Elena Lasconi, Mircea Geoană și Nicolae Ciucă ca să ajungă în turul 2.

22:07

Diana Șoșoacă va fi un președinte singur la Cotroceni

Problemele matrimoniale ale doamnei Șoșoacă sunt probleme României? Unde este leadership-ul, aici? În fiecare zi, George Simion se trezește și se întreabă: sunt în fața Dianei Șoșoacă? Dacă da, are o zi bună.

22:03

Pentru PSD, președintele Klaus Iohannis a fost cel mai bun președinte

Poate genera mobilizare în rândul unui public suveranist care reprezintă 20-25% din populație(afirmația lui Sorin Grindeanu) care va duce la creșterea voturilor pentru AUR, care ar putea ajunge în turul doi, care ar însemna că PSD și-a atins scopul. Există un filon naționalist chiar în interiorul partidului pe care PSD a reușit să-l atragă. Pentru PSD, președintele Klaus Iohannis a fost cel mai bun președinte. A numit patru premieri social-democrați.

21:58

O greșeală majoră a lui Marcel Ciolacu

A fost o declarație interesantă a lui Sorin Grindeanu despre numirea unui premier UDMR. Putem spune că această declarație este o declarație de „prostănac”?(în comparație cu declarația lui Geoană din urmă cu mulți ani care i-a adus și apelativul de „prostănac” din partea lui Ion Iliescu). Cred că pur și simplu a vrut să dea o palmă liberalilor; să le arate pisică cum că se poate face guvernare și fără ei. Este o greșeală în măsura în care acest lucru este speculat de adversarii politici. Această campanie este despre cum reușesc principalii contracandidați să se definească.

21:53

România are președinte?

Când toată lumea vorbește de război la graniță, românii vor să se simtă în siguranță. Președintele nostru tace. Cred că există oameni care sunt foarte capabili să livreze în politica externă. Mircea Geoană este unul dintre ei. dacă aceste alegeri ar fi doar despre politică externă, Mircea Geoană ar fi de departe câștigător. Dar aceste alegeri sunt despre mai mult. Liderii noștri nu trebuie să vorbească doar cu președintele Franței etc, ci trebuie să le explice românilor de ce suntem în U.E, în NATO.

21:48

Costin Ciobanu: E clar că aceste chestiuni de politică externă nu sunt punctul forte

E clar că aceste chestiuni de politică externă nu sunt punctul forte al lui Marcel Ciolacu. De altfel, a și recunoscut. Este el pregătit să fie președinte? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun românii.

21:44

Care sunt temele mari pentru România?

Avem două tipuri de candidați: Care nu-și doresc o campanie dinamică. Vor să omoare această campanie. Campania, până acum, s-a derulat din perspectiva atacurilor media, dezvăluirilor media.

Acești candidați nu au capacitatea de a impune o agendă. Politica este despre capacitatea de a defini alternative și a defini terenul de joc. În România este despre funcții, despre a împărți puterea.

21:41

Acești politicieni par și competenți să conducă România?

Costin Ciobanu

Niciunul dintre candidați n-a reușit să vină în fața românilor și să explice de ce își dorește această funcție. Important este să te conectezi cu oamenii și să le spui ce fel de președinte îți dorești să fii! Nimeni nu-și asumă leadershipul.

Invitații zilei sunt Cristian Diaconescu și Costin Ciobanu. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul.

Fostul lider al PMP Cristian Diaconescu și candidat independent la președinția României este invitat la emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai”, unde va fi prezent și analistul politic Costin Ciobanu.

Cristian Diaconescu fost ministru al Afacerilor Externe și consilier prezidențial și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, într-o filmare pe contul oficial de Facebook, la sfârșitul lunii august.

„Am decis să candidez la preşedinţia României ca independent. Independent nu înseamnă singur. Sunt împreună cu românii şi ei sunt alături de mine şi eu alături de ei. Putem depune o candidatură, dar avem nevoie de peste 200.000 de semnături. Piedici în calea candidaţilor independenţi sunt multiple. Nu este deloc uşor, am început deja strângerea de semnături”, a declarat Cristian Diaconescu.

Costin Ciobanu este cercetător și analist politic, doctorand în științe politice la McGill University din Canda. Acesta are o experiență de peste zece ani în comunicarea politică și publică, manifestând un inters față de efectul campaniilor electorale asupra comportamentului de vot, dar și de felul în care votanții recționează la șocurile economice.

Luiza Dobrescu
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
Am aflat cine e ”alinarea” Alexiei Eram, după despărțirea de Mario Fresh! Motivul REAL pentru...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Cum pregătim România de tripla epidemie. „Nicio persoană din România nu are un motiv real...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Un mormânt secret a fost descoperit sub locul de filmare „Indiana Jones” din Petra. Adevărata...
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după...
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în...
Vouchere de alimente pentru 2,6 milioane de români. Când va fi virată o nouă tranșă...
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit...
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Ultima oră despre Dacia Bigster. Decizia neașteptată a Renault
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă....
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
Ozana Barabancea, apariție surprinzătoare alături de fiica sa, Gloria. Cele două au atras toate privirile...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Cum vrea Apple să-i ajute pe utilizatorii de iPhone și iPad care suferă de rău...