🚨 Diana Șoșoacă eliminată de CCR/ Doru BUȘCU: Nu toți care o susțin pe Diana Șoșoacă gândesc ca ea. E greu de crezut că toți se vor duce la Simion

Publicat: 05/10/2024, 20:31
Actualizat: 05/10/2024, 23:27
Actualizări
23:19

Nu există nicio garanție că România se va smulge din băltirea în care stă de peste 20 de ani

Doru Bușcu

Cele două certitudini de până acum: va fi o guvernare de stabilitate și va fi Ciolacu în turul 2. Nu există nicio candidatură foarte bine consolidată. Nu există nicio garanție că România se va smulge din băltirea în care stă de peste 20 de ani. E o cheie politică peste tot. UDMR s-ar putea să fie la guvernare și fără să aibă nevoie în mod explicit de a mări majoritatea PNL-PSD. UDMR este un ingredient veșnic. A avut inteligența să trimită în față oameni mai cultivați.

23:14

pot să fie multe ingrediente în această supă politică pe care a sorbit-o statul de drept

Doru Bușcu

Accept faptul că pot să fie multe ingrediente în această supă politică pe care a sorbit-o statul de drept. Dacă motivația Curții Constituționale e subțire, e așa cum a spus dl Tudorel Toader. Politică este în fiecare gest pe care l-am văzut până acum și pe care urmează să-l vedem. Atât poporul, cât și partidele au construit această adâncă penetrare în instituții. E clar că lucrurile s-au făcut într-un fel ca să folosească cuiva. Nu cred că Marcel Ciolacu nu va intra în turul doi pentru că nu are cum să n-o facă.

23:02

Cosmin Gușă: Nu-i dă voturi lui Simion

Cosmin Gușă

S-ar putea ca Marcel Ciolacu să rateze turul 2. Dacă americanii se vor enerva rău cu ce-a făcut cineva din România împotriva NATO. Se califică Nicolae Ciucă și Mircea Geoană. În mod sigur pe Geoană pariez, și pe Ciucă. Geoană câștigă, cu prim-ministru Ciolacu. S-a topit foarte tare USR, s-a topit Elena Lasconi. Ciolacu are aceeași problemă ca și Ciucă; nu poate să facă scorul partidului. UDMR să fie sărit de data asta. Diana Șoșoacă nu-i dă voturi lui Simion, pentru că cei de la PSD au vizat alți doi candidați: Călin Georgescu și Alexandra Păcuraru.

22:57

Geoană ne-a ascuns tuturor că va merge la Moscova

Cosmin Gușă

Geoană ne-a ascuns tuturor că va merge la Moscova. Eu am aflat că Geoană s-a dus la Moscova de la Președintele Senatului. S-a dus degeaba că s-a întâlnit cu cineva în rang cu mult inferior lui.

22:49

Cosmin Gușă: Americanii au un candidat care este Mircea Geoană

Cosmin Gușă

Americanii au un candidat care este Mircea Geoană. Dacă este al americanilor, deci nu mai este independent. Câștigătorii acestei zile sunt  Mircea Geoană și Nicolae Ciucă. Americanii vor juca la sigur. Noi suntem ca Libanul, ca Ucraina: ne invadează cine vrea. Nicolae Ciucă se califică, este în grațiile lor. Mircea Geoană, la fel.

22:46

Doru Bușcu: Nu trebuie neglijați următorii doi candidați!

Doru Bușcu

Nu trebuie neglijați următorii doi candidați! Mai sunt doi candidați redutabili: Nicolae Ciucă care stă pe acea rețea formidabilă de partid care reprezintă o demonstrație concretă a unui potențial și mai e Mircea Geoană care face un joc inedit. E prima dată în istoria prezidențialelor când un candidat independent stă atât de bine. Și Geoană stă destul de bine. Cred că nu-l va afecta foarte tare povestea cu rușii.

22:37

Cristian Pîrvulescu: Diana Șoșoacă a încălcat cu o dezinvoltură extraordinară legislația și Constituția României

Cristian Pîrvulescu

Nu cred că Diana Șoșoacă va reuși să-și consolideze poziția partidului fără să obțină un scor bun la alegerile prezidențiale. Această decizie afectează soarta partidului. George Simion va încerca să profite masiv. Evident că este avantajat. Nici măcar nu are nevoie de voturile Dianei Șoșoacă ca să devină candidat de turul al doilea. Depinde acum ce se întâmplă și cu celelalte partide. Diana Șoșoacă a încălcat cu o dezinvoltură extraordinară legislația și Constituția României. CCR este o instituție juridico-politică. Nu face parte din sistemul de justiție. Nu există drept de recurs, urmărește să analizeze și să ia decizii în ceea ce privește respectarea statului de drept. Declarații doamnei Șoșoacă au încălcat în mod flagrant Constituția și statul de drept. Dacă dl Ciolacu și-a făcut acest calcul, s-ar putea să se înșele pentru că dl Simion adună voturi de peste tot. Dl Geoană rămâne în continuare ; probabil al treilea, dacă nu al doilea din această competiție este George Simion. Dacă George Simion reușește să preia jumătate din electoratul Dianei Șoșoacă atunci ajunge candidat de turul al doilea. Așa se și explică nervozitatea PNL.

22:34

Doru Bușcu: Decizia de azi reface reputația statului de drept

Doru Bușcu

Decizia de azi reface reputația statului de drept. Dacă ce-a spus doamna Amalia legat de infracțiunile Dianei Șoșoacă și dacă instituțiile statului care au primit plângerile și dovezile nu au făcut ce trebuia să facă, iată că există o instituție a statului care a luat atitudine. Repet, dacă lucrurile stau așa…Dacă judecăm după cine trage foloase…

22:31

Decizia de azi este de natură să consolideze statul de drept.

Tudorel Toader

Decizia de azi este de natură să consolideze statul de drept. Curtea ne va lămuri ce a avut în vedere. Constituția înseamnă valori, drepturi fundamentale care trebuie respectate. Respect pe care îl datorăm fiecare dintre noi, din poziția pe care o  avem la un moment dat. Există chiar ultimul articol din Constituție unde se vorbește de integritate, suveranitate…Este de competența Curții să examineze respectarea acestor valori. Faptul că juri credință cuiva nu înseamnă că o și respecți.

22:26

Tudorel Toader: Nu mai poate fi atacată decizia de astăzi.

Tudorel Toader

Decizia CCR a stopat drumul Dianei Șoșoacă spre Cotroceni. Nu, categoric, nu mai poate fi atacată decizia de astăzi. Poate să atace oriunde, dar nimeni nu poate reforma o decizie a CCR. Practic a invalidat hotărârea BEC care i-a adus candidatura. BEC a analizat candidatura din punct de vedere al legalității. Eu cred că instanța de contencios constituțional a avut în vedere patru repere legislative: Art 37 din Constituție care stabilește dreptul de a fi ales. Art 27, importante cred eu, în analiză, Art 16, alin 3, se prevede că demnitățile publice pot fi ocupate numai în condițiile și dacă una dintre el 370 n-a fost respectată sau mai multe, atunci se invalidează. Art pe care cred eu că judecătorii l-au luat în considerare este Art. 40, alin 2, partidele sau organizațiile care militează împotriva statului de drept, suveranității sau independentei României sunt neconstituționale. Se referă la partide sau organizații. Activitatea candidatei nu se înscrie pe coordonatele statului de drept.

22:24

A ajuns Curtea Constituțională să ia o decizie

Ar fi trebuit ca Diana Șoșoacă să fie oprită de aceste instituții, dacă nu la BEC, după plângerile depuse cu luni în urmă în urma cărora nu s-a întâmplat nimic. A ajuns Curtea Constituțională să ia o decizie de neconstituționalitate pe presupuse fapte penale.

22:21

Luis Lazarus va fi citat în toate aceste procese

Amalia Bellantoni

Din informațiile mele, Lazarus este cunoscător în fapte la tot ce s-a întâmplat în partid. Evident, el va fi citat în toate aceste procese. la fel ca și fiul doamnei Șoșoacă. Este candidat pe listele de parlamentare la Satu Mare, deși este acuzat…

22:20

Banii i-a cerut pentru ea

Amalia Bellantoni

Efectiv, banii i-a cerut pentru ea, pentru  ca oamenii să fie puși pe listă.

22:14

Au fost șantajați cu sume colosale ca să fie puși pe listele electorale.

Amalia Bellantoni

Da, Diana Șoșoacă s-a folosit de toate donațiile care au venit către partid. Sunt bilanțurile care nu AU fost niciodată depuse. ANAF a suspendat partidul. Din America a primit o sumă de 500 000 de dolari. Ea nu a introdus în campania electorală nici măcar un bănuț; nici ea și nici Luis Lazarus. Au fost șantajați cu sume colosale ca să fie puși pe listele electorale. Sunt mulți oameni care pot depune mărturie. SOS nu a avut niciun fel de activitate legală în ceea ce privește registrul partidelor politice. Doamna Șoșoacă a plătit cu cardul partidului din banii de donații. I-au ceruit domnului de filială de la Suceava 50 000 de euro ca să-l pună pe listă. A spus că nu va plăti și-a fost destituit imediat. Un alt domn a fost destituit pentru că n-a plătit 30 000 de euro. Dumitru Coarnă a plătit mii de euro pentru ca eu să fiu înlăturată.

22:06

Sper să i se retragă și imunitatea parlamentară a Dianei Ivanovici Șoșoacă

Amalia Bellantoni

Amalia Bellantoni

A destituit ilegal toți oamenii din funcții și le-a vândut celor care au plătit aceste locuri. A destituit și a înlăturat de pe listele pe care au fost aleși locali printr-o simplă decizie și a încălcat dreptul de a fi ales. Am depus la BEC contestație pentru semnăturile la prezidențiale și parlamentare, iar BEC mi-a răspuns că nu e de competența lor ci să mă adrese unei instituții superioare. Am depus contestații la BEC, AEP, DIICOT, DNA, PICCJ, Tribunalul București, încă din luna iulie 2024. Sper să i se retragă și imunitatea parlamentară a Dianei Ivanovici Șoșoacă. Toata organizația SOS s-a constituit parte civilă pebntru toate acțiunile pe care le-a întreprins Diana Șoșoacă.

22:03

Amalia Bellantoni: Într-o zi, sper să-i putem spune că este inculpată

Amalia Bellantoni

Am început cu falsul și uzul pe care Diana Șoșoacă l-a făcut în cadrul acestui partid. Acțiunile pe care Diana Șoșoacă le întreprinde în mediul online sunt acțiuni de terorism. Într-o zi, sper să-i putem spune că este inculpată. A eliminat din funcții candidați care au fost aleși de popor, doar pentru a avea niște beneficii financiare..Acest om nu poate deveni niciodată președintele României în condițiile în care învrăjbește românii. Dovezile nu au fost fabricate, așa cum spune dumneaei.

21:58

E greu de crezut că toți se vor duce la George Simion 

Doru Bușcu

Nu înseamnă că toți care o susțin pe Diana Șoșoacă gândesc ca ea. Nu înseamnă că ei adoptă interesele și direcțiile ei politice. E greu de crezut că toți se vor duce la George Simion. Partidele de tip AUR, SOS, mi-au amintit de România Mare sunt partide lider. Rupe electoratul de rezultate concrete în zona de preedeinție. Depinde cum va juca Diana Șoșoacă. Dacă va reuși să-și îndrepte indignarea într-un soi de nedreptate va reuși să agite masele, s-ar putea să obțină mai multe voturi. Riposta ei este isterică, haotică, nebunească.

21:55

Mă tem pentru integritatea mea fizică

George Simion

Alegerile locale si europarlamentare au fost comasate de frica AUR. Mă tem pentru integritatea mea fizică, că vor exista înscenări…Mă aștept la orice din partea acestui sistem.

21:52

Eu sunt marele favorit al acestei curse pentru Cotroceni

Eu sunt marele favorit al acestei curse pentru Cotroceni. Nu sunt pe post de Vadim aici și spun asta de trei ani și care să le strice socotelile la blatul Ciucă-Ciolacu. Mă aștept la orice îndreptat împotriva mea. Am avut semnale că toți candidații au folosit semnături false și nimeni nu a luat atitudine.

21:50

George Simion: Aștept să fiu arestat

Aștept chiar să fiu arestat de statul polițienesc condus de Nicu și Marcel. Eu nu mă raportez la acest spectru suveranist, eu mă raportez la toți românii care luptă împotriva PNL-PSD și statului securistic.

21:47

George Simion: Alegătorii Dianei Șoșoacă trebuia să fie lăsați să voteze, așa daci cum sunt ei

George Simion

Alegătorii Dianei Șoșoacă trebuia să fie lăsați să voteze, așa daci cum sunt ei. N-am nevoie eu, intru în turul doi și cu Diana Șoșoacă și fără Diana Șoșoacă, dar mă gândesc că mi se poate întâmpla și mie mâine că am ochii căprui și Curtea Constituțională nu acceptă ochii căprui. Oricând se poate întoarce roata și putem fi noi în această situație. Și PNL, și PSD, și USR și alți candidați de tip-iepure au avut semnături false.

21:44

Diana Șoșoacă a început să dispară de pe traseul la Cotroceni,

Dacă Diana Șoșoacă a început să dispară de pe traseul la Cotroceni, ar câștiga competitorul ei pe aceeași nișă suveranistă, subcarpatică, dacică…George Simion. Deși, nu este neapărat.

21:42

femeia asta, așa cum e ea, a răzbit în politică și i se retrage acum  dreptul de-a candida. 

Doru Bușcu

Se întâmplă acum un lucru ciudat și periculos pentru democrație; femeia asta, așa cum e ea, a răzbit în politică și i se retrage acum  dreptul de-a candida.

21:39

CCR este o instituție politizată

Doru Bușcu

Curtea Constituțională este o instituție politizată, dar prin Constituție. CCR a mai jucat politic și altădată. Nu știm ce motive sunt, așteptăm motivarea, ar trebui să fi venit și motivarea pentru că este ultima zi de depunere. Nu discutăm aici condiția candidatului.

În seara aceasta, de la 21.30, Denise Rifai va realiza o ediție specială a emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”. Aceasta va comenta evenimentul politic al zilei: eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa prezidențială prin decizia Curții Constituționale a României.

Prin telefon, vor avea intervenții președintele AUR, George Simion, Amalia Bellantoni, magistratul Tudorel Toader, sociologul Cristian Pîrvulescu și Cosmin Gușă, specialist în geopolitică. În studio, alături de realizatoarea emisiunii va fi prezent ziaristul Doru Bușcu.

Luiza Dobrescu
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO O jurnalistă a întrebat-o pe amanta lui Putin de ce nu are copii. Imediat...
Meteorologii EaseWeather anunță o iarnă ciudată în România. Câte zile ninge în decembrie, ianuarie și...
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La...
Mâncarea care poate provoca cancer după o singură înghițitură. Semnalul de alarmă tras de medici
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul,...
Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000...
Oana Ciocan rupe tăcerea după ce Zanni a dezvăluit că Jador ar fi agresat-o: 'Vă...
„De această dată va fi un ciclon autentic”. Climatologul din Iași, care a spus că...
Pasiunea pentru viteză l-a trimis în Cer. Octavian a murit după ce a intrat cu...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Românul împușcat în cap de un polițist de frontieră bulgar era văduv și avea în...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Semafor verde VS. verde intermitent - Obligațiile șoferilor în cele două situații
Candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, respinsă de judecătorii CCR
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România. Cum dăm ceasurile
La cât timp se spală așternuturile, dacă ai animal de companie. Regula te scapă de...
Cum arăta Andreea Perețeanu de la Asia Express, sezonul 7, în 2012. Ce nou proiect...
VIDEO China este pregătită de război
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de...
Caz șocant în București! O tânără de 27 de ani a murit la locul de...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Prognoza actualizată de la ANM! Meteorologii anunță o lună octombrie caldă