🚨 RĂZBOI Israel-Hezbollah, ziua 370. Israelul promite o ripostă „mortală, precisă şi surprinzătoare” împotriva Iranului după atacul cu rachete

RĂZBOI Israel-Hezbollah, ziua 370.  Israelul promite o ripostă „mortală, precisă şi surprinzătoare” împotriva Iranului după atacul cu rachete
Sursa foto: Profimedia images
Publicat: 10/10/2024, 09:00
Actualizat: 10/10/2024, 10:02
09:53

Atac aerian israelian asupra unei zone industriale din Homs, Siria: pagube semnificative, inclusiv la o fabrică de automobile

Agenţia oficială siriană SANA a raportat joi dimineaţă un nou atac aerian israelian asupra unei zone industriale din regiunea Homs, în centrul Siriei. Acest atac survine la doar o zi după un alt bombardament israelian asupra sudului țării.

Potrivit SANA, „un atac israelian” a vizat orașul Hassia, aflat la 30 de kilometri sud de Homs, provocând daune semnificative.

„Informaţiile preliminare” indică faptul că lovitura israeliană a afectat „o fabrică de automobile”, iar pagubele sunt considerabile. De asemenea, forțele israeliene au lovit și mai multe vehicule „încărcate cu materiale medicale şi ajutoare”, provocând un incendiu major, conform declarațiilor oficialilor sirieni.

Raidurile israeliene au vizat frecvent armata siriană și grupurile susținute de Iran, în special Hezbollah, care sprijină forțele guvernamentale siriene.

Miercuri, agenţia SANA a raportat că un poliţist sirian a fost ucis în urma unui bombardament israelian în zona Înălţimilor Golan, parțial ocupată de Israel. Armata israeliană a confirmat ulterior că a ucis un membru al Hezbollah în timpul acestei operațiuni.

Cu o zi înainte, un alt atac aerian asupra cartierului Mazzé din Damasc a provocat moartea a șapte civili, potrivit Ministerului sirian al Apărării.

09:00

Israelul promite bombardamente „fără încetare” împotriva Hezbollah în Liban

Șeful de Stat Major al armatei israeliene, generalul Herzi Halevi, a anunțat că Israelul va intensifica atacurile împotriva mișcării islamiste Hezbollah din Liban, fără a le oferi ocazia de a se redresa după pierderile suferite.

Generalul Herzi Halevi a declarat, miercuri, că armata israeliană va continua să lovească mișcarea islamistă Hezbollah „fără încetare”.

„Vom continua să lovim intens Hezbollah, fără să le oferim cel mai mic răgaz sau cea mai mică ocazie de a se redresa, după daunele semnificative pe care i le-am provocat”, a spus Halevi, potrivit unui comunicat oficial.

Armata israeliană a anunțat că a interceptat două proiectile lansate din Liban miercuri, la scurt timp după ce sirenele de avertizare au sunat în mai multe localități de pe coasta de sud a orașului Haifa. Aceste atacuri vin în contextul unei escaladări a violențelor dintre Israel și Hezbollah, susținută de Iran și aliată a grupării Hamas.

După ce a slăbit considerabil Hamas în războiul din Gaza, declanșat după atacul sângeros din 7 octombrie anul trecut, Israelul își concentrează acum eforturile împotriva Hezbollah în Liban.

Hezbollah, ca și Hamas, face parte din așa-numita „axă a rezistenței” susținută de Iran, care are drept scop destabilizarea Israelului.

Israelul promite o ripostă „mortală, precisă şi surprinzătoare” împotriva Iranului după atacul cu rachete

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a anunțat miercuri seară că Israelul va răspunde cu o forță devastatoare la recentul atac cu rachete lansat de Iran. El a spus că cei care amenință statul israelian vor plăti un preț greu de suportat

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a declarat într-un comunicat publicat pe rețelele de socializare că răspunsul Israelului la atacul cu rachete din partea Iranului va fi „mortal, precis și surprinzător”.

El a adăugat că „cei care încearcă să aducă daune Statului Israel vor plăti prețul”, avertizând astfel că acțiunile Iranului nu vor rămâne fără consecințe.

La 1 octombrie, Republica Islamică Iran a lansat 200 de rachete către Israel, motivând că acționează în represalii la asasinarea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a liderului Hamas, Ismail Haniyeh, și a unui comandant important al acestei alianțe.

Iranul susține atât gruparea Hamas, cât și Hezbollah, organizații care fac parte din așa-numita „axă a rezistenței” împotriva Israelului, potrivit AFP.

Iranul și Israelul se află într-un conflict constant, ambele țări fiind implicate în atacuri directe sau prin intermediul grupărilor pe care le sprijină în regiune. Hamas și Hezbollah sunt sprijinite de Iran în eforturile lor de a destabiliza securitatea Israelului, un conflict ce escaladează frecvent în violențe de amploare.

Denis Andrei
Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cele trei țări din Europa pentru care renunțarea la gazul rusesc va fi foarte costisitoare
Delia Matache reacționează după derapajul Andrei Măruță: „Ești…” + Mesajul ei GENIAL pentru fanii care...
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la...
„Semnele vitale ale Pământului” au atins valori alarmante. „Viitorul umanității atârnă de un fir de...
Se schimbă data la care vor fi livrate pensiile în luna octombrie! Anunțul care îi...
Tânărul care a ucis un taximetrist cu 22 de lovituri de cuţit şi-a recunoscut faptele...
Momentul în care șoferul accelerează și mașina cade în gol, la Pasajul Lujerului
BREAKING | Andrei, un tânăr farmacist de 29 de ani, s-a sinucis din cauza datoriilor...
Claudia Pavel, în ipostaze incendiare! Cum reușește să se mențină în formă la 39 de...
PFA sau SRL? Unde plăteşti taxe mai mici la un venit anual de 45.000 de...
Adevăratul motiv al crimei șoferului de Uber! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat...
Nouă zile libere pentru elevii din România. Când începe vacanța de toamnă, dar și când...
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
Cum semnalizezi corect în sensul giratoriu dacă mergi pe direcția înainte?
Negrescu cere Schengen terestru pentru România: Decizia se poate formaliza uşor la nivel tehnic
Cel mai mare AMFIBIAN din lume s-a dovedit a fi mai multe specii într-una!
RUSIA a dat ORDIN României. Avem termen doar 4 zile. Moscova ne amenință direct
Culisele relației Simion-Becali. De ce a lipsit latifundiarul de la nuntă
Nicolae Stanciu și Ianis Hagi au primit cadouri emoționante de la suporteri. Ce mesaje le-au...
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi,...
Gabriela Cristea sare în apărarea fiicelor sale. “Nu mai faceți diferențe între copiii mei!”
Dana Roba nu scapă de amenințări: "Se gândește la răzbunare". Prin intermediul cui îi transmite...
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru...
Cum ne putem schimba personalitatea? Iată ce spune știința!