MANDAT de aducere pentru senatorul Eugen Pîrvulescu. Politicianul, cercetat pentru „instigare la cumpărare de influență”, a ajuns la DNA

Publicat: 11/10/2024, 09:11
Actualizat: 11/10/2024, 11:18

Potrivit informațiilor obținute de GÂNDUL, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a emis un mandat de aducere pentru senatorul Eugen Pîrvulescu. În data de 7 octombrie, Pîrvulescu a anunțat în plenul Senatului României că părăsește grupul PNL și va activa ca independent, iar după aceea a anunțat într-un ziar local că se alătură „echipei” lui Mircea Geoană, candidat la Președinția României.

„De astăzi, mă alătur candidatului Mircea Geoană și echipei sale de campanie”, a declarat Eugen Pârvulescu.

„Direcția Națională Anticorupție (DNA) a emis un mandat de aducere pentru senatorul Eugen Pîrvulescu”, au declarat surse judiciare pentru Gândul, acestea precizând că și politicianul este „cercetat pentru instigare la cumpărare de influență”.

UPDATE: 10:25Senatorul Eugen Pîrvulescu a ajuns la sediul DNA și nu a dat nicio declarație în fața jurnaliștilor.

Potrivit unor surse judiciare, „fapta lui Pîrvulescu de instigare la cumpărare de influență are legătură, se pare, cu eliberarea unui certificat ORNISS”.

„Ordinul de aducere a fost eliberat de un procuror DNA de la Secția I – care se ocupă de instrumentarea dosarelor directe de corupție, respectiv de fapte de luare, dare de mită sau trafic de influență”, au mai transmis surse judiciare pentru Gândul.

Potrivit art. 265 din Codul de Procedură Penală, „o persoană poate fi adusă în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere, dacă, fiind anterior citată, nu s-a prezentat, în mod nejustificat, iar ascultarea ori prezenţa ei este necesară, sau dacă nu a fost posibilă comunicarea corespunzătoare a citaţiei şi împrejurările indică fără echivoc că persoana se sustrage de la primirea citaţiei”.

La alineatul 2 din același articol se precizează și că „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar înainte de a fi fost chemat prin citaţie, dacă această măsură se impune în interesul rezolvării cauzei”.

În anul 2022, DNA anunța că l-a trimis în judecată – în stare de libertate – pe Eugen Pîrvulescu, pentru „pentru folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată”.

Pîrvulescu este la al doilea mandat de senator

Potrivit informațiilor transmise de DNA în luna ianuarie a anului 2022, Eugen Pîrvulescu „şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă o persoană – preşedinte sau, după caz, membru în comisiile de concurs constituite de conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Teleorman, solicitându-i în mod repetat, atât direct cât şi prin intermediar, să elaboreze şi să-i remită seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical şi şofer autosanitară II”.

„După ce ar fi intrat în posesia seturilor de subiecte (care aveau caracter confidenţial), Eugen Pîrvulescu le-ar fi divulgat, prin intermediari, la doi dintre candidaţii care participau la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical, concurs care nu s-a mai finalizat, fiind întrerupt de procurorii anticorupţie”

DNA

Pîrvulescu este la al doilea mandat de senator, ales pe listele PNL, în județul Teleorman. El a fost și președinte al organizației județene PNL Teleorman, funcție din care a demisionat în octombrie 2023.

„Vreau să mulţumesc, în mod deosebit, colegilor senatori PNL, în ultimii patru ani de zile, precum şi celorlalţi, din ultimi opt ani, pentru colaborare pentru familia liberală. Mă dezafiliez din Grupul Naţional Liberal, senatorilor liberali, şi voi activa ca independent începând de astăzi”, a spus Pîrvulescu în plenul Senatului României.

Foto – Facebook


Citește și:

60 de percheziții la sediile „Casa UNIREA”. Procurorii o vizează pe Mariana Cotoi, fosta directoare a societății înființate sub „bagheta” lui Dragnea

Cină de taină de 3 ore: candidatul la Președinție Ciucă, miliardarul ALTEX și consigliere Borza, într-un separeu militarizat + la plecare Ciucă a luat 12 sticle de vin alb la pachet!

Cum s-a folosit Mircea Geoană de NATO pentru a se promova electoral / Ce se va întâmpla cu autorizația de SECURITATE a lui Geoană

Cum RIDICULIZAU Alfred Bulai și asistenta sa victimele abuzurilor sexuale: „Aia a vomitat că ți-ai lins tu buzele, era siderată! Dă-mă-n pana mea!”

Acuzat de INCOMPATIBILITATE, Nicușor Dan așteaptă decizia definitivă a ICCJ în procesul cu ANI. „E îngrozit, poate pierde funcția de primar general!”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Mărturia unei sportive, despre antrenorul acuzat de proxenetism: „A intrat peste mine...”
Fosta soție a lui Reghe ar fi intrat peste Dan Alexa și iubita lui, în...
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la...
Cum am ajuns să fim mai bolnăvicioși și cu un creier mai mic. Specialiștii au...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Lituania instalează „dinți de dragon” și își pregătește podurile să fie aruncate în aer
Un cutremur semnificativ, de 5,6 grade, s-a produs vineri în Marea Neagră
Prognoză Accuweather pentru luna noiembrie în București: Temperaturile scad sub 0 grade Celsius
Regiunea din România care va fi cea mai afectată de fenomene meteo extreme, inclusiv tornade,...
Adevărul din spatele cifrelor de afaceri ale companiilor din România
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat...
Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut și în ce orașe a...
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
Strici mașina dacă retrogradezi din viteza a 2-a în 1-a ÎN MERS? Sfatul unui mecanic
Kremlinul confirmă că Trump i-a trimis teste Covid lui Putin în plină criză pandemică
Cel mai mare AMFIBIAN din lume s-a dovedit a fi mai multe specii într-una!
Limită la numerar. Interzis la orice bancomat din România. Regulă dacă scoți cash de la...
Răzvan Fodor și Irina, vacanță de coșmar. Mulți români au mai pățit asta
Un român a cucerit toate cele 14 vârfuri montane din lume de peste 8.000 de...
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi,...
Gabriela Cristea sare în apărarea fiicelor sale. “Nu mai faceți diferențe între copiii mei!”
Fiul lui Ion Țiriac, revoltat pe afirmația lui Ilie Năstase: "Sunt numai prostii care nu...
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru...
Folosirea telefonului în timpul mersului pune pietonii în pericol