Rețea de TRAFIC de droguri, DESTRUCTURATĂ de DIICOT, în Cluj. Liderul grupării controla operațiunea din spatele gratiilor

Publicat: 12/10/2024, 08:50
Actualizat: 12/10/2024, 08:50

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat, la data de 9 octombrie, 17 percheziții la persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri și vânzarea de substanțe psihoactive.

La data de 9 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 17 percheziții, la mai multe persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infractional organizat,  trafic de droguri de mare risc, efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, deținere fără drept în scopul consumului propriu de droguri de risc și  mare risc.

În sarcina unei persoane s-a reținut și comiterea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu luna martie 2024, șase persoane cercetate în cauză ar fi constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, până în luna octombrie 2024, în scopul de a efectua trafic cu substanțe interzise.

Persoana cu rol de lider (aflată în penitenciar sub măsura arestării preventive, dispusă într-o cauză similară), împreună cu ceilalți membrii ai structurii de criminalitate organizată, ar fi comercializat, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, droguri de mare risc pentru prizat, respectiv 3CMC, cunoscut sub denumirea de cristal și 4CMC, precum și substanțe cu efect psihoactiv, către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 1.400 de lei.

Cu privire la alte trei persoane cercetate în prezenta cauză, neafiliate grupului infracțional organizat, materialul probator administrat a relevat că, în intervalul martie – octombrie 2024, ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut diverse cantități de substanță psihoactivă 2 MMC.

În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și faptul că ar fi procurat și vândut și droguri de mare risc, respectiv 4CMC, iar, în cursul lunii septembrie 2024, ar fi condus, în mod repetat, pe drumurile publice, din Cluj-Napoca, un autoturism, fără a deţine permis de conducere.

În cursul perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe pungi și peste 200 de plicuri tip zip lock conținând substanțe pulverulente din categoria drogurilor de mare risc și a celor psihoactive (3 CMC, 4 CMC și 2MMC) pregătite pentru comercializare, diferite cantități de canabis, fragmente de comprimate MDMA,  peste 300 de plicuri ziplock goale, grindere, cântare, 15.800 de lei, precum și alte mijloace de probă.

La data de 10 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 8 persoane, (5 bărbați și 3 femei), cu vârste între  25 și 47 de ani, pentru 24 de ore.

La data de 10 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 9 persoane, pentru 30 de zile.

FOTO: Poliția Română/DIICOT

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O familie din Rusia a trăit peste 40 de ani izolată complet de restul lumii....
E mega-scandal în familia lui Liviu Dragnea! Ce a putut să-i facă Juniorul e strigător...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Un cuplu de români și cei opt copii ai lor au ocupat, abuziv, o casă...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
18 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după o piesă de operă cu sex...
„Să vă fie pământul cer, fraților”. Un bombardier rusesc Su-34 a fost doborât deasupra Ucrainei,...
Ea e presupusa amantă care-l vinde pe Tzancă Uraganu pe 50 €! Pe manelist nu...
Cum arăta Ramona Olaru când a debutat prima dată în televiziune. Imaginile pe care le-ar...
Cât plăteşte acum un şofer la poliţa RCA dacă anul trecut îl costa 1.500 de...
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat...
Un nou cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a...
A MURIT! Gică Hagi, în doliu
Cum îți dai seama dacă ai apă în benzină sau motorină. Ce trebuie să faci?
VIDEO MrBeast, cel mai faimos YouTuber din lume, a petrecut 7 zile la Salina Turda...
Încălzirea prin maree, observată pe o lume din sistemul NOSTRU solar!
Ordinul a intrat în vigoare în toată România. Se dau amenzi usturătoare
Scandal în familia lui Liviu Dragnea. Nu își mai poate controla deloc fiul
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele...
„Îmi vine să plâng! Aici vreau să mor!” Florin Piersic, cu ochii plini de lacrimi,...
Ce s-a întâmplat la târg cu mama Geta, Getuța și Ileana Sterp. “I-am făcut praf!”
Erika Isac, criticată aspru pentru scenele abuzive prezentate în videoclipul piesei BOO HOO: "Militează împotriva...
BANCUL ZILEI. Două pițipoance: – Fato, azi am fost la medic să cer ceva pentru...
Mii de persoane, concediate de Boeing în urma scandalurilor