Copilul violat de „antrenorul de genii” Kristof Lajos, MUTAT cu forța într-un centru de plasament. Tatăl băiatului a dat cărțile pe față

Publicat: 15/10/2024, 07:00

Băiețelul violat de Kristof Lajos, așa-zisul ”antrenor de genii”, va fi luat din casa tatălui său și mutat într-un centru de plasament din Sectorul 6, printr-o decizie a magistraților Curții de Apel București. Părintele copilului susține că fiul său se va întoarce în același loc în care, în trecut, a învățat să se drogheze, să consume alcool, să fure și să comită tâlhării.

Kristof Lajos, în vârstă de 40 de ani, a fost arestat preventiv în luna iulie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un băiat de 14 ani. Ulterior s-a stabilit că victima era un băiat care provenea dintr-o familie numeroasă, ai cărui părinți erau despărțiți. Lajos intervenise și îi luase, în calitate de „mentor”, pe doi dintre frați, victima violului fiind cel mai mare dintre ei.

Fost minor instituționalizat, Lajos părea să fie un exemplu de succes în societate, în condițiile în care reușise să convingă pe toată lumea și mai ales pe responsabilii unor instituții de stat specializate în asistență socială, dar și ai unor instituții de cultură, că este regizor, scenarist, scriitor, profesor, în condițiile în care, de fapt, el nu absolvise decât opt clase, iar tot curriculum-ul vitae pe care îl făcuse public era o minciună gogonată. Tocmai pe baza acestor minciuni, Lajos a ajuns să fie desemnat de Academia Română, în 2009, drept „ambasador al copiilor”, titlu care, de altfel, l-a ajutat să ajungă mult mai ușor în preajma băiețeilor cu probleme.

Copiii, învățați de Lajos să-și urască părinții

Așa a ajuns bărbatul să cunoască doi frați ai căror părinți se despărțiseră și care fuseseră lăsați de instanță în grija mamei. Totuși, cu toate că a fost plecat o lungă perioadă în Germania, unde a muncit,  tatăl celor doi băieți a sesizat că relația dintre copiii săi și așa-zisul lor mentor nu era una sănătoasă, în condițiile în care, cel puțin băiatul cel mare începuse să-și urască ambii părinți, în timp ce primea cadouri scumpe și bani de buzunar de la cel care ar fi trebuit să-l ajute să se orienteze mai bine în viață.

Atitudinea lui Lajos i-a făcut pe părinți să anunțe Poliția, în mod separat, în condițiile în care bănuiau faptul că Lajos întreține relații sexuale cu băiatul cel mare. Copilul a fost luat de acasă și dus într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6, iar Lajos a scăpat basma curată, din lipsă de probe.

Gheorghe U., tatăl copilului, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că în centrul respectiv, fiul său a început mai întâi să se drogheze și să consume alcool, după care a început să fure din magazine și chiar să comită tâlhării, fapte care i-au adus nu mai puțin de trei dosare penale, aflate în instrumentarea polițiștilor de la Secția 21.

„Știu că acolo a început să bea și să se drogheze. Tot acolo a început să fure din magazine și să tâlhărească alți copii”, a spus părintele băiatului.

Totodată, Gheorghe U. a afirmat că știe chiar de la fiul său că ceilalți băieți din centrul de plasament comiteau tâlhării în mod constant și furau cuțite dintr-un magazin chinezesc situat în apropiere de Piața Gorjului, pe care le foloseau apoi ca să-și intimideze potențialele victime.

„Mă voi opune cu orice risc!”

După incidentul din iulie, când Lajos a fost prins în flagrant și arestat preventiv, băiatul a ajuns, din grija mamei, în grija tatălui, printr-o decizie a magistraților Tribunalului București. Hotărârea a fost atacată, însă, de reprezentanții DGASPC Sector 6, care au solicitat ca minorul să fie trimis într-un centru de plasament. Judecătorii Curții de Apel au hotărât, la data de 4 octombrie, ca puștiul să fie luat și de la tată și mutat într-un „complex de servicii sociale”.

„Nu mi se pare normal ca fiul meu să revină în același mediu în care a învățat să ia droguri și să comită infracțiuni. Până acum nu au venit să-l ia, dar dacă totuși vor veni, mă voi opune cu orice risc. Nici băiatul nu vrea să se mai întoarcă acolo, abia și-a regăsit un echilibru emoțional”, a spus tatăl victimei lui Kristof Lajos.

Așa-zisul antrenor de genii a fost prins în flagrant la data de 20 iulie, în timp ce-l viola pe băiat în apartamentul său din incinta RIN Grand Hotel. Lajos a fost ulterior arestat preventiv de magistrații Judecătoriei Sectorului 4. În timpul audierilor, bărbatul ar fi refuzat să răspundă la întrebările adresate de anchetatori.


CITEȘTE ȘI:

Kristof Lajos, „ANTRENORUL DE GENII” acuzat că a violat un copil, era în abandon școlar. Câte clase are prădătorul sexual premiat de Academia Română

Ce minciuni grosolane ar fi ”strecurat” în CV-ul său Kristof Lajos, „ANTRENORUL DE GENII” acuzat că a violat un copil

Asistenții sociali germani, condamnați după ce au trimis în România un CRIMINAL în serie. Băiatul este satanist și neonazist

ONG-istul ACUZAT de violarea unor băieți plănuia să ajungă primar general. Ce surpriză au avut membrii BEC după ce i-au răsfoit dosarul de candidat

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
Am aflat cine e ”alinarea” Alexiei Eram, după despărțirea de Mario Fresh! Motivul REAL pentru...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Cum pregătim România de tripla epidemie. „Nicio persoană din România nu are un motiv real...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Un mormânt secret a fost descoperit sub locul de filmare „Indiana Jones” din Petra. Adevărata...
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după...
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în...
Vouchere de alimente pentru 2,6 milioane de români. Când va fi virată o nouă tranșă...
Mărturia tânărului lovit cu un ciocan în cap de 8 bărbaţi, în Chiajna: "Au venit...
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
Germania avertizează că Rusia ar putea ataca NATO până în 2030
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Apar NOII BANI. Bancnote Euro pentru România. Anunț pentru cei care preferă moneda europeană
Ultima oră despre Dacia Bigster. Decizia neașteptată a Renault
Asia Express sezonul 7, 14 octombrie 2024. Anca Țurcașiu, momente grele după jocul de amuletă....
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
Ozana Barabancea, apariție surprinzătoare alături de fiica sa, Gloria. Cele două au atras toate privirile...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Cum vrea Apple să-i ajute pe utilizatorii de iPhone și iPad care suferă de rău...