Care este suma maximă de bani pe care o pot retrage românii zilnic, de la un bancomat. Milioane de români își primesc salariile pe card, dar nu știu care este limita maximă pe care o pot scoate. Ei trebuie o atenție mare la aceste reguli, pentru a nu le fi blocat cardul bancar. Regula diferă de la o bancă la alta.
În contextul în care există o adevărată „luptă” a băncilor pentru a limita cash-ul, românii vor să afle și câți bani pot scoate zilnic de pe card.
Pentru a afla acest lucru, ei trebuie să vadă mai întâi ce instituție bancară le-a emis cardul de salariu, deoarece fiecare bancă are limitările ei. În timp ce unele au politici mai relaxate, altele nu te lasă să scoți mai mult de 3.000 de lei. Astfel, fiecare bancă impune propriile limite, în acest sens.
Potrivit Fanatik, limitele de retragere zilnică variază între 3.000 și 5.000 de lei, în funcție de bancă. Dacă cineva are nevoie de o sumă mai mare, poate ajusta limita prin aplicația de online banking sau vizitând o sucursală. Astfel, Banca Comercială Română (BCR) permite retrageri de până la 3.000 de lei pe zi, dar clienții pot să solicite modificarea acestei limite, în funcție de tipul de card conținut, cu un plafon maxim de 10.000 de lei.
La BRD, lucrurile stau altfel. Spre exemplu, cei care au carduri BRD ISIC pot să retragă cel mult 2.000 de lei pe zi, în timp ce deținătorii de carduri Visa Electron pot să scoată până la 4.000 de lei. Pentru cardurile Mastercard Standard, limita zilnică este de 7.000 de lei, iar cei care doresc să retragă o sumă mai mare de 10.000 de lei trebuie să-și facă o programare la ghișeu, urmând ca retragerea să fie efectuată după 24 de ore.
La ING Bank, procedura este una mai simplă, iar clienții au posibilitatea de a efectua până la 30 de operațiuni de retragere și depunere pe zi, iar limita maximă de retragere este de 15.000 de lei pe zi.
În ce privește Banca Transilvania, aceasta stabilește o limită zilnică de 5.000 de lei pe zi pentru retrageri, însă suma poate fi crescută până la 9.000 de lei pe zi, prin aplicația băncii sau apelând la serviciul de asistență pentru clienți.
Băncile din România cer intervenția statului pentru a restricționa plățile în numerar, mai ales plata salariilor, considerând că acest tip de tranzacții alimentează economia subterană.
CITEȘTE ȘI: