REPLICA poliției, după acuzațiile lui Nicușor Dan, în scandalul Planșeului Unirii: „Nu avem atribuții să mutăm gardurile” Ce îi recomandă edilului

REPLICA poliției, după acuzațiile lui Nicușor Dan, în scandalul Planșeului Unirii: Nu avem atribuții să mutăm gardurile Ce îi recomandă edilului
Publicat: 14/10/2024, 16:04
Actualizat: 14/10/2024, 16:32

Nicușor Dan nu a avut un început de săptămână deloc ușor. Primarul Capitalei s-a supărat, atât pe Daniei Băluță, edilul Sectorului 4, dar și pe Poliția Capitalei, în scandalul Planșeului de la Unirii. Reamintim că primarul general a plecat să caute „Poliția Națională”, unde a depus plângere și a făcut acuzații că a fost „sfidat” și că „poliția nu și-a făcut treaba.” 

„Ambele părți implicate au depus prin reprezentanți înscrisuri, care urmează a fi analizate în condițiile legii”

În replică, Poliția Capitalei a susținut că nu are atribuții de a „muta gardurile”, ori de a decide „cine este proprietar.”

„Având în vedere aspectele menționate în spațiul public de Primarul General al Capitalei, conform cărora ,,Poliția nu și-a făcut treaba”, Serviciul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

La sediul Serviciului de Poliție pentru Centrul Vechi s-au prezentat atât primarul general al Capitalei, împreună cu doi reprezentanți ai Primăriei Generale, cât și un reprezentant al Primăriei Sectorului 4, care au depus documente cu privire la litigiul în cauză, însă au refuzat să depună vreo sesizare, cu privire la săvârșirea vreunei infracțiuni.

De asemenea, menționăm faptul că Poliția Capitalei nu are atribuții de a ,,muta gardurile”, ori de a decide “cine este proprietar” așa cum a solicitat verbal Primarul General al Capitalei. Precizăm faptul că ambele părți implicate au depus prin reprezentanți înscrisuri, care urmează a fi analizate în condițiile legii, iar raportat la particularitățile cauzei prezente, instituția abilitată în a decide titlul de proprietate este instanța civilă. Polițiștii continuă verificările, cu respectarea cadrului legal incident, pentru clarificarea situației.”

Scandal total între Nicușor Dan, primarul Capitalei și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Întreaga situație s-a declanșat, după ce Daniel Băluță a început lucrările de refacere a Planșeului Unirii, montând garduri în zona Parcului Unirii.

În replică, primarul general a anunțat că aceste garduri vor fi demontate, deoarece sunt ilegale și a mers la poliție, acolo unde a depus plângere.

Pentru moment, scandalul planșeului de la Unirii rămâne în aer. Nicușor Dan a plecat de la poliție nemulțumit de situație, întorcându-se la Primăria Capitelei. Între timp, gardurile lui Băluță rămân în picioare, ba mai mult au fost reluate săpăturile de la Planșeul de la Unirii.

Nicușor Dan, supărat și pe polițiști: „Au mai închis un dosar cu șină”

Primarul Nicușor Dan a plecat de la sediul poliției, precizând că a prezentat acte care îi susțin poziția, cum că terenul pe care se fac lucrări este în administrarea Primăriei Capitalei.

Acesta a mai precizat că reprezentanții Primăriei Sectorului 4 au prezentat și ei acte și argumentele lor, fără ca poliția să ia vreo decizie.

„Au mai închis un dosar cu șină”, a comentat Nicușor Dan la adresa poliției.

Edilul Capitalei a punctat că nu renunță la intenția de a închide șantierul de la Piața Unirii, spunând că nu va discuta cu Daniel Băluță pentru o eventuală înțelegere.

„Nu înțeleg de ce ne oprim o dată la două zile pentru mofturile unui primar”

Primarul Capitalei a mers, luni, în zona unde Primăria Sectorului 4 a anunţat că au început lucrările la planşeul Unirii şi a declarat că acolo este un teren aflat în administrarea Primăriei Bucureşti şi că aceasta nu a fost cedată şi nu va fi cedată Primăriei Sectorului 4 până când nu vine cu o autorizaţie legală.

”Nu înţeleg de ce noi toţi, din două în două zile, ne oprim din lucrurile noastre pentru mofturile unui primar care nu e în stare să ia nişte avize şi vrea să ia nişte bani înainte să ia nişte avize, despre asta vorbim. 

Noi suntem aici pe un teren care este în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti, în ceea ce priveşte podurile, prin Administraţia Străzilor şi în ceea ce priveşte parcul, prin ALPAB şi administrarea nu i-a fost cedată şi nu îi va fi cedată primarului Sectorului 4 până nu vine cu autorizaţie legală. Aici nişte cetăţeni au pus nişte garduri pe un teren care nu le aparţine şi vreau să le luăm pentru că e administrarea noastră”, a declarat, luni, Nicuşor Dan.

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan încearcă să oprească lucrările de la PLANȘEUL UNIRII/Reacția lui Daniel Băluță/Ce spune Poliția Capitalei/Primele imagini cu săpăturile

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo...
EL o face pe Alexia Eram să radieze de fericire, după despărțirea de Mario Fresh!...
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare...
Cinci semne că soțul tău este interesat de o femeie mai tânără. „Începe să poarte...
Amalia a dispărut chiar din fața blocului și nu a mai venit acasă! Toată lumea...
Drama unui bărbat chinuit de iubită, care a slăbit 28 de kilograme în 2 luni....
Un neozeelandez care a dispărut împreună cu copiii săi a fost zărit în sălbăticie, după...
Un bărbat a murit după ce a alergat la Bucharest Marathon. Ce a pățit când...
Vouchere de alimente pentru 2,6 milioane de români. Când va fi virată o nouă tranșă...
Ţeapa pe care şi-au luat-o mai mulţi români care căutau cazare de Revelion. Totul a...
Ce este "blestemul" veșmintelor Sfintei Parascheva. Ce să faci pentru a nu atrage ghinionul
Petrică, tânărul din Iași dispărut în urmă cu două luni în Germania, a fost găsit...
A MURIT marele actor la 89 de ani! ADIO, maestre!
Trepte la cutia de viteze manuală: La ce viteză trebuie să treci într-o treaptă superioară
O adevărată aventură Indiana Jones. Un mormânt ascuns sub Petra dezvăluie rămăşiţe umane şi un...
FEMEIA care l-a SALVAT pe legendarul Johnny Cash! Puțini știu că...
Taxă obligatorie în România. Se impune o nouă majorare: În mod cert, e loc de...
Revenirea anului în televiziune. Pune capăt unei pauze de mulți ani
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a...
Știrea momentului în România! E GRATIS!
Cristina Șișcanu, mărturisirea ei sinceră. De ce l-a ales pe Mădălin, un bărbat cu responsabilități?...
Adrian „Elicopter de Luptă”, prins beat la volan după o urmărire cu poliția. Influencerul, reținut...
BANCUL ZILEI. Bubulina: - Iubitule, am îmbătrânit. Bulă: - De ce zici asta măi femeie?
Momentul extraordinar în care SpaceX „prinde” boosterul Starship din zbor