Protest de amploare în fața PENITENCIARULUI Craiova. Angajații acuză că închisorile au devenit „adevărate școli de CRIMINALITATE”

Publicat: 15/10/2024, 09:30
Actualizat: 15/10/2024, 10:06

Aproximativ 100 de angajați de la Penitenciarul Craiova au protestat, în această dimineață, în fața penitenciarului Craiova și au refuzat să mai intre la serviciu. Aceștia acuză că siguranța lor este pusă în pericol și că închisorile au devenit centre unde deținuții devin și mai pregătiți în ceea ce privește infracțiunile. 

Încep protestele în Penitenciarele din țară. Azi, la Craiova, la Penitenciarul de maxima siguranță au protestat în această dimineață aproximativ 100 de angajați. Aceștia au refuzat să mai intre în serviciu și au blocat activitatea penitenciarului.

„POLITISTII DIN PENITENCIARE ISI SUSPENDA ACTIVITATEA – Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor declanseaza protestele: “Penitenciarele nu mai sunt centre de reabilitare, ci adevărate școli de criminalitate’, unde deținuții devin si mai violenti și mai pregățti să recidiveze… Politistii de penitenciare din Craiova si Vaslui refuză să mai intre la serviciu”, spun sindicaliștii.

„Lucrăm cu deținuți care au TBC, apoi ne ducem acasă la familii”

„Protestăm pentru condițiile de muncă și siguranță personală. În desfășurarea activităților, atât în interior, cât și în exterior, noi trebuie să avem un număr de oameni cu care să putem să lucrăm legal, la nivel de administrație, pe standarde, avem 20.000 de posturi în sistemul penitenciar. Momentan avem 13.000 de colegi. Deci avem o lipsă de 7.000 de cadre, la nivel de țară.

Pe condiții de muncă stăm foarte, foarte rău. Mașinile de transport au peste 300.000 de kilometri. Avem două, trei mașini cu șase județe în subordine.

Boli profesionale. Lucrăm cu deținuți care au SIDA, TBC, aruncă diverse materii pe noi. Lucrăm cu ei, peste șase luni aflăm că au TBC, noi mergem la familii acasă. Să te duci cu toată familia, soție, copii să faci analize, e destul de deranjant. Noi ne asumăm, dar sunt lucruri pe care noi nu putem să le facem ca angajați.”, a declarat liderul sindicatului pentru Gândul.

Liderul sindicatului din ANP: „Avem deținuți cu boli psihiatrice grave”

„Deținuții văd toate chestiile acestea și devin din ce în ce mai violenți. Am avut săptămâna trecută un deținut care a reacționat violent și a încercat să lovească un coleg de la Trupele de Intervenție. L-am imobilizat, l-am adus aici. Au foarte multe probleme psihiatrice. Noi suntem și un fel de spital de psihiatrie. Deținuți cu boli grave psihiatrice, care rămân aici pentru că nu există un institut specializat în Ministerul Sănătății, care să-l custodieze.

Vrem să atragem atenția ANP, că nu se mai poate lucra în condițiile acestea. La nivel de țară, avem peste un milion de ore suplimentare, pentru că nu avem oameni, nu ne putem lua concedii. Trebuie să scoată cel puțin 4.000-5.000 de posturi la concurs.

La Penitenciarul Craiova, avem nevoie de încă 100 de oameni, ca să asigurăm personalul.”, au mai precizat sindicaliștii.

De asemenea, sindicaliștii au declarat că protestul angajaților de la Penitenciarul Craiova o să dureze până la sfârșitul lunii iar pe 25, va avea loc un protest și în Capitală.

„Vom protesta până la sfârșitul lunii, iar pe 25 octombrie vom face un protest și la București.”

Gheorghe Dincă, „Monstrul din Caracal”, și Konstantinos Passaris, denumit „Fiara din Balcani”, închiși în Penitenciarul Craiova

În Penitenciarul Craiova își ispășesc pedeapsa doi dintre cei mai periculoși criminali în serie, și anume, Gheorghe Dincă, denumit și „Monstrul din Caracal”, și Konstantinos Passaris, supranumit „Fiara din Balcani”.

Despre Passaris, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, a precizat, în urmă cu câteva luni, că acesta reprezintă un risc major pentru siguranța gardienilor.

„Trebuie mutat din penitenciar în penitenciar pentru că influențează liderii clanurilor din penitenciare, în sensul că-i poate manipula în folosul lui. Poate să-i atace pe colegii polițiști. Înainte de a ajunge la Arad, iar acum la Craiova, Konstantinos Passaris a mai fost încarcerat în penitenciarele Gherla și Rahova.”a declarat Dorabanțu pentru Digi 24.

FOTO/VIDEO: GÂNDUL

Citește și:

Gheorghe DINCĂ s-a aliat cu mai mulți deținuți împotriva conducerii Penitenciarului Craiova. Cum ar fi fost torturat ”monstrul de la Caracal”

INTERLOPUL Robert Nica, fostul lider al clanului Sportivilor, se află ÎNCARCERAT într-un penitenciar din Italia. Cum a încercat să scape de condamnare

EXCLUSIV | Cum i s-ar putea îndulci pedeapsa “Fiarei din Balcani”. De ce rămâne criminalul grec Kostas Passaris periculos și după 20 de ani

Elena Ailuţoaei
Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută mai mult
Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un, prima declarație după ce Coreea de Nord a aruncat în aer drumurile...
Mario Fresh i-a plătit-o cu vârf și îndesat Alexiei Eram, după ce a ieșit cu...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
„Lipă? E Ceaușescu și Stalin la un loc!“: culisele scandalului din sport, explozive și cu...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Un bărbat s-a trezit pe masa de operație în timp ce medicii îi recoltau inima...
Ultimul minut din viața lui Yahya Sinwar. Imagini filmate de o dronă israeliană cu câteva...
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în...
Cauza morții lui „Puiu”, de la Etno TV. Ce s-a întâmplat seara trecută cu actorul
Lovitură pentru europenii care călătoresc des cu avionul. Ar putea achita o taxă de 100...
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
Abia acum s-a aflat! Care ar fi cauza morții lui Valeriu Dan Pavel. Actorul filma...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
💣Chinezii aduc un nou SUV în România. Bate Dacia Duster la dotări și arată BOMBĂ...
Zelenski, la întâlnirea cu liderul NATO: Ucraina merită să devină al 33-lea membru al alianţei
S-a întâmplat CU ADEVĂRAT! Cine I-A FURAT creierul lui Einstein după moarte
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Cetățenii vor fi notificați de ANAF
Cel mai cutremurător film a apărut pe Netflix. Atenție! Trebuie să ai inima tare
La mulți ani, Luca! Cele mai frumoase mesaje, felicitări și urări pentru sărbătoriții de astăzi,...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a...
VIDEO Isterie în jurul piesei „Boo Hoo”! Trupa Pebbles&TamTam, acuzații de furt intelectual la adresa...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
O poveste de culise cu Regina Maria, Nicolae Iorga și Ionel Brătianu. Regina Maria: „Credeam...