Filmul „Retreat Vama Veche”, o COMEDIE românească „altfel”. Dan Andronic: „De mult îmi doream ceva care să nu forțeze limitele de limbaj”

Filmul „Retreat Vama Veche”, o COMEDIE românească „altfel”. Dan Andronic: „De mult îmi doream ceva care să nu forțeze limitele de limbaj”
Publicat: 17/10/2024, 10:42
Actualizat: 17/10/2024, 10:43

Jurnalistul Dan Andronic a povestit, într-un editorial în Capital, despre experiența sa trăită în timpul vizionării noului film românesc „Retreat Vama Veche” – o comedie 100% românească care reușește să te facă să zâmbești cu adevărat fără să apeleze la un limbaj vulgar, scrie Capital.ro.

Jurnalistul Dan Andronic a vorbit despre experiența sa la premierea filmului „Retreat Vama Veche” pe care o descrie ca fiind „o comedie românească care promite să te facă să zâmbești cu adevărat”.

Jucată de actori cu o pasiune evidentă pentru meseria lor și regizată de Petre Năstase, acest film reînvie atmosfera vibrantă a malului mării, având o coloană sonoră care evocă spiritul musical al „Mamma Mia”

„Nu prea obișnuiesc să scriu despre filmele pe care le-am văzut, dar de data asta cred că trebuie să o fac. Pentru că vreau ca mulți dintre voi să meargă să vadă un film românesc din care lipsește vulgaritatea, cu replici deștepte”, spune jurnalistul Dan Andronic.

Una dintre replicile marcante din film despre care Andronic spune că îți va rămâne în minte este: „Hai să ne facem acum un selfie, cât zâmbim cu adevărat!”

„Acest film este exact ceea ce căutam: o comedie care nu forțează limitele de limbaj și care nu se axează pe perioada lui Ceaușescu”, apreciază Andronic.

Regizorul Petre Năstase, la 57 de ani, a reușit să creeze un film în care fiecare scenă este o succesiune de tablouri, iar fiecare personaj are un caracter distinct.

„Regizorul Petre Năstase a pus un pariu la 57 de ani și a reușit. Succesul filmului este dat de modul în care a reușit să creeze din fiecare scenă o succesiune de tablouri, în care fiecare personaj are un caracter distinct.

Nu există actor, și au fost mulți în film, despre care să nu poți spune că nu a avut o partitură solo. Petre Năstase le-a dat fiecăruia prilejul să te facă să zâmbești. De aceea, la final, este greu să spui care este actorul principal. Sau momentul preferat. Ceea ce este exact ce trebuie pentru o comedie adevărată”, mai spune Andronic.

Povestea comediei „Retreat Vama Veche”

Comedia românească „Retreat Vama Veche” spune povestea Evei (Ada Condeescu), o psiholoagă specializată în terapia de cuplu, care urmează să se mărite și cele mai bune prietene (Adela Popescu și Laura Cosoi)  îi organizează petrecerea burlăcițelor la un retreat discret de tantra-yoga din Vama Veche.

Ceea ce ele nu știu este că patronii acestui local sunt fostul iubit al Evei și soția lui însărcinată. Iar asta nu e tot: în urma unui accident, adevărații instructori de yoga vor fi înlocuiți cu un pescar, un bucătar și cu un dascăl din localitate.

Accidentele neprevăzute oferă o experiență neașteptată, când instructorii de yoga sunt înlocuiți de un pescar (Daniel Nuță), un bucătar (Ovidiu Niculescu) și un dascăl din sat (Vasile Calofir).

„Câteva zile de nebunie, de întâmplări haotice, de situații împinse la limită, separă personajele de viața reală. La care se întorc în tăcere, cu amintiri în plus, cu decizii de viață. Făcând ca zâmbetul să rămână până la final acolo unde îi este locul. În colțul gurii”, scrie Andronic.

Fiecare actor din „Retreat Vama Veche” își aduce contribuția unică la poveste. De la Ștefan Lupu, în rolul soțului, la Adeline Pestrițu și Cosmina Păsărin, fiecare interpretare este unică în umorul românesc. Mihai Popescu, Florin Călinescu și Emilia Popescu aduc „sarea și piperul” în comedia Retreat Vama Veche.

„Mi-au plăcut Octav, soțul interpretat cu elanul erotic necesar de Ștefan Lupu, tânăra apetisantă în persoana Adelinei Pestrițu, personajul polițistei care te contrariază a Cosminei Păsărin, tatăl etern îndrăgostit de propria persoană a lui Mihai Popescu. Cei doi iubiți interpretați de Jorge și Toto Dumitrescu, sunt un cuplu de Whattsup dorit de multe femei. Precum Vivi, interpretată de Roxana Condurache, este pentru bărbați.

Despre Florin Călinescu, în rol de preot, Mihai Mărginean, barmanul în căutarea formulei magice, Emilia Popescu, mama autoritară, soacra ideală, nu pot spune decât că au adăugat puțin piper la întregul ansamblul. Cu profesionalismul firesc al celor cu multe meciuri în picioare.

În final, vă spun că a meritat. D-aia merită să vedeți și voi Retreat Vama Veche. Că să ieșiți din sală zâmbind”, conchide jurnalistul Dan Andronic.

Denis Andrei
Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment ISW: După Ucraina, Putin ia în calcul invazia totală a Republicii Moldova. Planurile militare...
Câți bani au primit eliminații Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, de la Antena 1, pentru...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Prețul nesimțit pe care îl plătesc românii comparativ cu bulgarii pentru același credit imobiliar. Dezvăluirile...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din...
Discuția dintre șeful CIA și Putin, când americanii au știut că Rusia va invada Ucraina....
Ultimele clipe din viața lui Liam Payne. Ce a făcut în camera de hotel, înainte...
Dieta cu „supă magică”. Slăbești până la șase kilograme într-o săptămână. Cum se prepară
Cum trebuie investiţi banii familiei pentru un câştig uriaş în 10 ani. De ce e...
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
Copiii dispăruți ai milionarului Adrian Marițan au fost găsiți! Unde se află aceștia și ce...
Doliu imens în televiziune. Un legendar prezentator și jurnalist A MURIT
Inginerii de la RAR au crezut că e o banală Dacia dar au avut o...
Diana Şoşoacă deschide lista SOS pentru Senat în Bucureşti
Descoperire ARHEOLOGICĂ de mare importanță! Datează din secolul IV
Doliu în televiziunea din România. Marele actor a părăsit scena. Ne-a făcut pe toți să...
Ioana State: Aveam 200 de lei și mâncam de 300. Cum a ajuns celebră și...
Ce mesaj a transmis Adrian Nartea după eliminarea de la Asia Express. Postarea a emoționat...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
FOTO Nunta lui Theo Rose în imagini. "Așa cum am visat. Simplu și cu sens!"
Fanii Oanei Moșneagu au fost luați prin surprindere. Cum a apărut actrița în fața lor:...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
Leii din Kenya secolului al XIX-lea se hrăneau cu oameni, indică ADN-ul prelevat din dinții...