Alertă în largul Mării Negre. Radarul a detectat o nouă „țintă aeriană de mici dimensiuni”. Au fost ridicate 4 avioane de luptă

Alertă în largul Mării Negre. Radarul a detectat o nouă „țintă aeriană de mici dimensiuni”. Au fost ridicate 4 avioane de luptă
Sursă foto: Envato
Publicat: 19/10/2024, 08:11

A fost alertă în largul Mării Negre, în această dimineață. În jurul orei 02:30, radarul a detectat o altă „țintă aeriană de mici dimensiuni”, la aproape 45 de kilometri de localitatea Sfântu Gheorghe (jud. Tulcea), în largul mării. Au fost ridicate 4 avioane de luptă, iar în jurul orei 05:10 a încetat alerta aeriană. Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN) au transmis toate datele și se regăsesc mai jos. 

În cursul dimineții de sâmbătă, 19 octombrie 2024, în jurul orei 02:30, a fost detectată o „țintă aeriană de mici dimensiuni” de către sistemul de supraveghere radar al Armatei Române. Ținta aeriană a fost detectată în largul Mării Negre, la aproape 45  de kilometri de localitatea Sfântu Gheorghe din județul Tulcea.

Alertă în largul Mării Negre – a fost detectată o „țintă aeriană de mici dimensiuni”

În acest sens, au fost ridicate 4 avioane de luptă – 2 aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole și 2 aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Traseul țintei a fost urmărit de radarele de supraveghere aeriană. Aeronavele de luptă „nu au avut contact vizual în niciun punct de pe traseul de evoluție”. În jurul orei 05:10 a fost transmisă încetarea alertei aeriene. „Ținta aeriană de mici dimensiuni” a pătruns 14 kilometri pe teritoriul României.

„Sâmbătă, 19 octombrie, în jurul orei 2.30, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 45 km est de localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea.

Ca urmare a faptului că ținta detectată evolua pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, au fost activate, conform procedurilor, structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliție Aeriană sub comandă națională.

Astfel, pentru monitorizarea situației au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 4.00, în zona Gura Portiței, oră la care Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din zona de nord-est a județului Constanța.

Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanență traseul țintei, care a evoluat către localitatea Cogealac, jud. Constanța, adâncimea maximă de pătrundere pe teritoriul național fiind de 19 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție.

Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la sud de localitatea Cogealac, în jurul orei 4.30. Încetarea alertei aeriene a fost transmisă în jurul orei 5.10, iar aeronavele de luptă au revenit pe bazele de dislocare.

Din datele disponibile la acest moment, nu a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național. Forțele Ministerului Apărării Naționale vor executa, începând cu această dimineață, cercetări în zonă.

MApN a informat în timp real structurile aliate cu privire la această situație, rămânând în contact permanent cu acestea”, se arată în comunicatul transmis de MApN.

Vezi și  Mesaj Ro-Alert în Constanța. Atac iminent cu drone asupra Ucrainei! F16 și F18 au decolat de la bazele din Dobrogea

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o...
Iulia Vântur, evacuată în grabă cu securitate! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Îngrijorare la granița cu România: Nave misterioase din Rusia au început să sosească în Republica...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
România trece, în curând, la ora de iarnă 2024. Data la care se dau ceasurile...
Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de...
Ce efect are o singură doză de Cola dietetică asupra organismului, în doar o oră...
"Nu mă aşteptam să găsesc aşa gheaţă pe parbriz". Valul de frig a pus stăpânire...
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
O femeie din Călărași a căzut cu tot cu balcon de la etajul 3, în...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
💣Chinezii aduc un nou SUV în România. Bate Dacia Duster la dotări și arată BOMBĂ...
Zelenski, la întâlnirea cu liderul NATO: Ucraina merită să devină al 33-lea membru al alianţei
S-a întâmplat CU ADEVĂRAT! Cine I-A FURAT creierul lui Einstein după moarte
Anunțul care i-a rupt inima Elenei Udrea. Alexandrov a spus direct: Să nu mai existe...
Elena Merișoreanu, vorbe grele despre alte cântărețe. Va fi scandal mare
Valeriu Pavel Dan s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Celebrul actor...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Oana Roman, postare neașteptată pe rețelele de socializare! Vedeta a vorbit despre pensia alimentară a...
Cine este fostul campion olimpic căutat de FBI pentru crimă: "A ales să devină un...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
IQ-ul din liceu poate prezice cât alcool vei consuma ca adult