Coreea de Nord, în RĂZBOI direct cu Ucraina de la 1 noiembrie. Soldații nord-coreeni, filmați când îmbrăcau uniforme rusești

Coreea de Nord, în RĂZBOI direct cu Ucraina de la 1 noiembrie. Soldații nord-coreeni, filmați când îmbrăcau uniforme rusești
Coreea de Nord, în RĂZBOI direct cu Ucraina de la 1 noiembrie. Soldații nord-coreeni, filmați când îmbrăcau uniforme rusești. Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 19/10/2024, 12:18
Actualizat: 19/10/2024, 12:42

Imagini și filmări au date publicității de la baza de antrenament Sergievsky din Rusia. Vladimir Putin recurge la orice metodă pentru a câștiga „Operațiunea Militară Specială” declanșată din februarie 2022. Întâi a trimis luptători ceceni, sirieni și mongoli siberieni pe frontul ucrainean. Anul trecut a înrolat soldați indieni. În cele mai noi imagini, trupele nord-coreene se îmbracă în echipament rusesc și se pregătesc să pătrundă în Ucraina. 

Aproximativ 11.000 de soldați din Coreea de Nord se antrenează în Rusia. Vor merge la război împotriva ucrainenilor de la 1 noiembrie, echipați cu arme rusești, a comunicat șeful serviciilor secrete a apărării ucrainene Kyrylo Budanov.

Primii 2.600 de soldați nord-coreeni vor merge în regiunea Kursk pentru a anihila trupele ucrainene care o mențin sub ocupație din august. 

Când a mai luptat Coreea de Nord într-un război

Ultima oară când Coreea de Nord s-a luptat într-un război major a fost între anii 1950 și 1953. Atunci, în peninsula coreeană, s-a desfășurat războiul dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud. Nord-coreenii comuniști și-au invadat vecinul din sud pentru a extinde comunismul. SUA și alți aliați NATO și membri ONU au intervenit pentru Coreea de Sud, respingând invazia comuniștilor din Nord.

Americanii au încercat să-i ajute pe sud-coreeni să ocupe nordul peninsulei și să răstoarne regimul comunist condus de Kim ir Sen. Dar armata imensă a Republicii Populare Chineze condusă de Mao Zedong a intervenit și i-a salvat regimul lui Kim ir Sen. S-au dus lupte directe sângeroase între americani și chinezi pe lacul Changjin. Generalul Douglas MacArthur era dispusă să ceară bombardarea nucleară a frontierei sino-coreene, dar președintele american Harry Truman a refuzat și l-a concediat.  Chinezii, în număr mare, au invadat Coreea de Sud, dar americanii au respins asaltul cu pierderi mari. S-a ajuns în cele din urmă la armistițiu și stabilirea unei zone demilitarizate la granița dintre cele două state (paralela 38). Istoricii estimează pierderi totale de 2-3 milioane de civili și peste 2 milioane de militari uciși.  36.000 de americani au fost uciși în acest război considerat „uitat”.

Armata Coreii de Nord a mai participat și la războaiele din Vietnam și au mai existat ciocniri armate cu Coreea de Sud la graniță, rezultând peste 600 de morți între anii 1966 și 1969. Dictatorul Kim ir Sen a sprijinit Siria și Egipt în războiul cu Israel de Yom Kippur din 1973 și mișcarea socialistă în războiul civil din Uganda (1980-1986).  Din 2021, Coreea de Nord are a cincea cea mai mare armată din lume (1.320.000 militari activi), iar 29,9% din populația nord-coreeană  se află în serviciul acesteia,  în rezervă sau în mișcări paramilitare.

Zelenski, furios

„Aici vedem primul pas către războiul mondial”, a susținut Zelenski în timpul unui summit de o zi al liderilor UE la Bruxelles. Îngrijorările legate de întărirea legăturilor militare dintre Moscova și Phenian au escaladat dramatic în această săptămână.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat pe 13 octombrie că sprijinul dictatorului Kim Jong-un pentru invazia lui Putin la scară largă a Ucrainei bagă poporul nord-coreean într-un război direct cu poporul ucrainean.

La începutul acestui an, Coreea de Nord și Rusia au semnat un pact de apărare reciprocă în timpul vizitei președintelui rus Vladimir Putin la Phenian. Ca parte a alianței, armata nord-coreeană a anunțat că o unitate de ingineri se va alătura forțelor rusești pe teren în regiunea Donețk în luna următoare.

Citește și: Zelenski acuză: „Coreea de Nord a intrat în RĂZBOI cu Ucraina”/ Președintele ucrainean amenință că își va dota țara cu arsenal nuclear

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o...
Iulia Vântur, evacuată în grabă cu securitate! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Îngrijorare la granița cu România: Nave misterioase din Rusia au început să sosească în Republica...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
România trece, în curând, la ora de iarnă 2024. Data la care se dau ceasurile...
Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de...
Ce efect are o singură doză de Cola dietetică asupra organismului, în doar o oră...
Un bărbat declarat în moarte cerebrală s-a trezit în timp ce i se prelevau organele....
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
O femeie din Călărași a căzut cu tot cu balcon de la etajul 3, în...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
💣Chinezii aduc un nou SUV în România. Bate Dacia Duster la dotări și arată BOMBĂ...
Sorin Grindeanu numeşte tronsonul cu tuneluri de pe A1 Lugoj-Deva „o ruşine pentru România”
Oamenii de știință sunt ȘOCAȚI! Plantele și pădurile nu au absorbit carbon aproape deloc anul...
Doliu şi durere în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul DANIEL...
Daniel Pancu, un trecut aventuros în fotbal. Abandonat de Lucescu la Londra, bătut la băută...
Au apărut primele date oficiale referitoare la autopsia lui Liam Payne. Ce au declarat autoritățile:...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Cum s-a simțit Raluca Bădulescu pe vremea când era ceva mai plinuță? De ce se...
Povestea de dragoste dintre Steliana Sima şi soţul ei. Cum a încercat bărbatul să-i atragă...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
Cel mai complet genom de tigru tasmanian ar putea readuce la viață specia