Delia Budeanu, una dintre cele mai iubite prezentatoare TV ale României, a fost ÎNMORMÂNTATĂ

Delia Budeanu, una dintre cele mai iubite prezentatoare TV ale României, a fost ÎNMORMÂNTATĂ
Publicat: 21/10/2024, 13:16
Actualizat: 21/10/2024, 13:26

Delia Budeanu, una dintre cele mai iubite prezentatoare TV ale României, a fost înmormântată – luni, 21 octombrie 2024 – la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova.

Lacrimi și durere, amintiri emoționante care nu se vor șterge niciodată, imaginea de neuitat a prezentatoarei TV a cărei voce inconfundabilă a depășit spațiul limitat impus de un timp potrivnic. Delia Budeanu s-a dovedit a fi, permanent, un punct de reper în lumea televiziunii și imaginea pe care milioane de telespectatori au urmărit-o cu sufletul la gură, apreciindu-i echilibrul și profesionalismul.

Delia Budeanu s-a stins din viață sâmbătă, 19 octombrie 2024, înconjurată de întreaga familie îndurerată, iar trecerea sa în neființă lasă un gol imens în sufletele tuturor celor care au iubit-o, au admirat-o și i-au respectat activitatea remarcabilă.

La Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova a fost prezent și premierul Marcel Ciolacu, pentru a o conduce pe ultimul drum pe Delia Budeanu, cea despre care a scris că a fost un „reper de profesionalism și de eleganță în televiziune”.

„Doamna Delia Budeanu a fost un reper de profesionalism și eleganță în televiziune. Dar dincolo de micile ecrane, doamna Delia Budeanu s-a remarcat ca un veritabil ambasador al culturii, dar și un susținator fervent al cauzelor sociale și umanitare. Dumnezeu să o odihnească în pace”

Premierul Marcel Ciolacu

Pasul pe care Delia Budeanu îl face în eternitate

Funeraliile celei mai frumoase prezentatoare TV a României nu înseamnă, însă, un final, ci doar pasul pe care Delia Budeanu îl face în eternitate.

Alături de familie, la Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova – acolo unde este înmormântat și Radu Budeanu, soțul Deliei Budeanu și marea sa iubire – au fost prezenți și alți oameni politici, dar și personalități ale lumii culturale și nu numai, oameni care au dorit să își ia rămas bun de la Delia Budeanu și să o însoțească, înlăcrimați, pe ultimul drum pământesc, cel care deschide calea către o altă lume, a comuniunii cu harul divin.

Chipul angelic al Deliei Budeanu a atras, ca de atâtea ori în timpul vieții, privirile tuturor celor care au venit la Mănăstirea Ghighiu pentru a-i aduce un ultim omagiu și pentru a-i așterne flori pe ultimul drum.

Delia Budeanu, dincolo de capacitatea insomensurabilă de a capta atenția tuturor celor din jurul ei, a pus suflet în tot ceea ce a făcut de-a lungul vieții, a strălucit timp de trei decenii, iar oamenii care au dorit să-i fie alături în aceste momente triste au venit, mulți dintre ei, încă de duminică la mănăstire.

Delia Budeanu a fost prezența solară de pe micile ecrane

Delia Budeanu s-a născut pe 28 mai 1946 și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București în anul 1969, iar între anii 1970 și 1998 a fost crainic de televiziune la TVR.

Delia Budeanu s-a implicat în promovarea culturii şi în cauze sociale şi umanitare, primind titlul de „Ambasador al Bunăvoinţei” din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Domnia sa a debutat la TVR în 1970, în cadrul programului 2, unde prezenta emisiuni ce includeau concerte simfonice. Decenii la rând, a fost prezența solară de pe micile ecrane, fiind arhicunoscută pentru zâmbetul cu care își întâmpina telespectatorii la știrile postului național de televiziune.

După decesul soțului său, Radu Budeanu, reputat jurnalist de politică externă, niponolog și iranolog, doamna Delia Budeanu s-a retras zece ani din viața publică. În anul 2008, domnia sa a publicat – la editura Vremea – volumul Live despre parcursul său ca prezentatoare de televiziune, într-o perioadă extrem de sumbră.

Dincolo de lumea televiziunii, Delia Budeanu este cunoscută și pentru implicarea sa activă în promovarea culturii românești. Ea a sprijinit numeroase proiecte culturale și artistice și a organizat evenimente de amploare care au promovat artiști talentați. Unul dintre cele mai notabile proiecte în acest sens este „Festivalul Internațional de Film pentru Drepturile Omului”, care a devenit un eveniment de marcă în agenda culturală a României.

În plus, domnia sa a fondat și „Fundația Culturală Europa”, care susține artiștii și proiectele culturale de calitate. Fundația a sprijinit numeroase expoziții, concerte și spectacole cu impact semnificativ în dezvoltarea culturală a țării.

De altfel, cunoscuta crainică a fost un susținător activ al cauzelor sociale și umanitare. Ea a inițiat și susținut numeroase proiecte de caritate, contribuind la îmbunătățirea vieții multor persoane aflate în dificultate. Angajamentul ei în comunitate a fost recunoscut printr-o serie de premii și distincții, inclusiv titlul de „Ambasador al Bunăvoinței” acordat de către Organizația Națiunilor Unite.

Dumnezeu să o odihnească în Lumina Împărăției Lui!

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Prima reacție a Rusiei după referendumul din Republica Moldova. Ce a transmis purtătorul de cuvânt...
Suspecții care i-au răpit copiii milionarului Adrian Marțian au fost identificați! Ce spun anchetatorii și...
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime...
Lovitură pentru nepotul Regelui Ferdinand I. Procesul în care Dominic de Habsburg este acuzat de...
Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut...
Ce se afla în celebrul sicriu de zinc găsit în curtea bisericii „Mavrogheni” din București:...
VIDEO. Imagini incredibile în Gorj, cu patru politicieni care testează o țeavă de gaz cu...
Pepe RUPE TĂCEREA despre actele semnate de Raluca Pastramă! Susține că MINTE și vrea să...
Andreea Bănică, fără inhibiții la 46 de ani! S-a pozat aproape dezgolită. Fanii, în extaz:...
El este tânărul de 23 de ani care a ucis un om nevinovat în plină...
„Ajutor, ajutor, lasă-mă!” El este Ștefan, criminalul din Mureș care a înjunghiat mortal în inimă...
Cutremur astăzi în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a înregistrat seismul
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Care e distanța corectă între mașini, în mers? Mulți cred că știu dar... surpriză!
Rezultate finale referendum pro-UE în Republica Moldova: Referendumul a trecut la limită. Diferenţă de 13.596...
Descoperire ULUITOARE în adâncul oceanului! „Nu știam că există acolo”
Elena Udrea e distrusă. Adrian Alexandrov a făcut anunțul trist: Ea a pierdut....
Când găsești cele mai ieftine bilete de avion. Sunt două zile din saptamână
O femeie a aplicat pentru un loc de muncă și a primit răspuns după aproape...
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Oana Roman, mesaj despre tatăl ei, din timpul unei conferințe în India. Ce a avut...
Regele Charles, acuzat de genocid de o senatoare indigenă în timpul vizitei oficiale în Australia:...
BANCUL ZILEI. Bubulina, văzând privirile lacome pe care preotul le aruncă spre decolteul ei, spune:...
Avertismentul unui șef al serviciilor secrete: Inteligența Artificială va accelera radicalizarea online