Animalul care începe să dispară din curțile românilor de la țară. Fermierii nu îl mai cresc, iar prețul unui kilogram ar putea „exploda”.
Românii de la țară renunță la tradiția de a crește acest animal, cândva preferat pe mesele tuturor. Nici la ferme nu mai e aglomerație, scrie fanatik.ro.
Fermierii români nu se mai înghesuie să crească vite, iar asta se resimte, desigur, în abatoarele din țară.
Un proprietar de abator de lângă Botoșani spune că efectivele scad de la an la an, deoarece fermierii nu mai sunt atrași de creșterea vacilor.
Dacă până acum sezonul de toamnă era cunoscut ca fiind cel mai prolific pentru vânzarea de carne de către abatoare, anul acesta lucrurile s-au schimbat, existând o adevărată criză a cărnii de vaci.
Prețul pe kilogram se menține ridicat, ba chiar a crescut, dar fermierii nu se înghesuie la porțile abatoarelor. Un fermier spune că discutăm despre o mare criză de materie primă. Se taie 250 de animale pe zi, deși necesarul este de 300-400.
Chiar dacă abatorul oferă 15 lei pe kilogramul de carne de vită, fermierii nu acceptă în număr mare oferta.
Oamenii de la țară au renunțat la creșterea vacilor, numărul efectivelor fiind tot mai mic.
Doar fermierii în vârstă se mai ocupă cu creșterea vacilor, în timp ce tinerii preferă să crească alte animale.
Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)