Cei care obișnuiesc să ceară felii de lămâie la restaurant se expun anumitor riscuri legate de igienă, a relevat un studiu recent.
Un studiu realizat de „Journal of Environmental Health” a descoperit că aproximativ 70% dintre feliile de lămâie de la restaurante conțineau bacterii, inclusiv unele potențial patogene.
Motivul principal este manipularea necorespunzătoare: felii de lămâie pot fi atinse cu mâinile neigienice sau pot intra în contact cu suprafețe contaminate, fără a fi spălate corect înainte de a fi servite.
Aceste bacterii pot proveni de la mâinile personalului, ustensilele nesterile sau chiar din mediul în care sunt păstrate lămâile. Deoarece felia de lămâie nu trece printr-un proces de gătire, microorganismele nu sunt eliminate. Așadar, riscul de a consuma ceva contaminat este mai mare.
O utilizatoare de pe TikTok, care a lucrat în mai multe restaurante, a declarat că feliile de lămâie sunt manipulate într-o manieră lipsită de igienă.
„În momentul în care am devenit chelneriță, mi-am dat seama că nu voi mai cere niciodată lămâie pentru băutura mea. Pentru că, în primul rând, chiar chelnerul îți pune feliile de lămâie. Chelnerii ating bani, ating farfuriile altor persoane… ating tot felul de lucruri
Când sunt acasă, spăl toate produsele, dar niciodată în viața mea nu am văzut o lămâie spălată într-un restaurant. Și am lucrat în multe restaurante, de la localuri de cinci stele la cafenele”, a dezvăluit Adrianah Lee, o utilizatoare de pe Tik
Dacă ești preocupat de igiena alimentelor în restaurante, este recomandat să eviți adăugarea feliilor de lămâie în băuturi sau mâncare.
FOTO: Pexels