Percheziții domicilare în județul Timiș. Dosarul vizează infracțiunea de FURT calificat, cu un prejudiciu estimat la aproape 300.000 de lei

Publicat: 23/10/2024, 12:27
Actualizat: 23/10/2024, 12:27

Percheziții domicilare în județul Timiș. Miercuri, 23 octombrie 2024, au fost puse în executare 6 mandate de percheziție domiciliară și 3 mandate de aducere,  într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 

În cadrul operațiunii „Jupiter”, au fost puse în executare 6 mandate de percheziție domiciliară și 3 mandate de aducere, în județul Timiș. Dosarul vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

„În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, astăzi, 23 octombrie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în executare șase mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în județul Timiș, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat”, transmite IGPR.

Percheziții domicilare în județul Timiș.  Mai multe persoane ar fi sustras bunuri dintr-o locuință

Infracțiunea ar fi fost săvârșită în data de 2 septembrie 2024. Atunci, mai multe persoane ar fi pătruns, fără drept, într-o locuință din sectorul 4, București. Ar fi sustras mai multe bunuri: ceasuri, un seif cu 200.000 de lei, 200 de grame de aur și peste 20 de parfumuri. Fapta ar fi fost comisă de trei bărbați. Aceștia ar fi pătruns în locuință pe geam. Prejudiciul a fost estimat la aproape 300.000 de lei. Astăzi, 23 octombrie, au fost puse în aplicare mandate de percheziție și aducere, în județul Timiș, după ce persoanele bănuite au fost identificate.

„În fapt, la data de 2 septembrie 2024, polițiștii Capitalei au fost sesizați de către un bărbat, prin apel 112, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns, fără drept, în locuința sa de unde ar fi sustras mai multe ceasuri, peste 20 de parfumuri, dar și un seif în care se afla suma de 200.000 de lei și 200 grame de aur.

În urma unui complex de activități investigativ-operative, au fost identificați trei bărbați, bănuiți de comiterea faptei.

În urma materialului administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, prin escaladare geamului locuinței în cauză și prin folosirea mai multor obiecte contondente, cei trei bărbați ar fi reușit să pătrundă în locuință, de unde ar fi luat mai multe ceasuri, peste 20 de parfumuri, dar și un seif în care se afla suma de 200.000 de lei și 200 grame de aur. În cauză, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 300.000 de lei.

În acest context, astăzi, 23 octombrie, polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale Timiș, dar și cu sprijinul Grupuri de Jandarmi Mobile Timișoara au pus în aplicare șase mandate de percheziție domiciliară și trei mandate de aducere, în județul Timiș.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul subunității, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite IGPR.

Vezi și Operațiunea „Jupiter”: 32 de acțiuni operative cu 340 de mandate de percheziție și 65 de mandate de aducere în cauze de o complexitate ridicată

Vezi și DESCINDERI domiciliare în Capitală și Alba într-un dosar de delapidare. Managera unei companii, principala suspectă. Prejudiciul e de 367.000 de lei

Vezi și OPERAȚIUNE de amploare în Dâmbovița. Amenzi de peste 1.000.000 de lei și 70 de tone de deșeuri din metal, confiscate de Garda de Mediu

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Rușii își vopsesc dronele în culorile Ucrainei, pentru a nu mai fi doborâte. Imagini...
Ținuta atipică aleasă de Daniela Iliescu la nunta lui Iancu Sterp cu Denisa Coțolan. Invitații...
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
Regretele unei bucureștence mutate în Cluj-Napoca de trei ani: „Ajunsese să-mi pară normal ca o...
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei...
Un motociclist din Galați a murit după ce a fost lovit de mașina care ar...
Avangarda lui Putin din Europa Centrală, aproape de extindere. Un bloc favorabil Kremlinului, o problemă...
Este oficial! Acestor 1.000.000 de pensionari români li se va mări din nou pensia, în...
Cristina Șișcanu, imagini incendiare pe internet! A slăbit enorm și e mai sexy ca oricând....
Ai răbdare de trei ori mai mult, dar câştigul creşte de zece ori. Cum investim...
Cine sunt victimele accidentului de pe DN 2 Urziceni-Buzău? Un minor de 14 ani și...
El este tânărul în vârstă de doar 30 de ani care și-a pierdut viața într-un...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Dacă un vehicul lent circulă pe banda 2, e legal să-l depășești pe banda 1?
Efectul Trump: Acţiunile companiilor europene dependente de export scad înaintea alegerilor din SUA. Candidatul Partidului...
Eficiență impresionantă! UN NOU MATERIAL depășește celulele solare tradiționale
Doliu în politica din România! Toată lumea îl plânge. Dumnezeu să îl odihnească în pace!
Cum să cureți cartofii rapid și eficient. Tehnica marilor bucătari
Gabriela Cristea a împlinit 50 de ani. Ce cadou i-a oferit Tavi Clonda înainte de...
Destin macabru pentru Marian, un bărbat de 38 de ani! A fost înjunghiat fără milă...
VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se...
VIDEO Imagini de senzație de la nunta lui Iancu Sterp. Cum a fost surprins tatăl...
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: - Plătești 100 de $, iei bătaie...
De ce mahmurelile sunt mai rele pe măsură ce înaintezi în vârstă?