V-ați gândit care ar putea fi locul perfect în care să depozitați ceapa, cu intenția de a o menține proaspătă? Experții au vorbit despre modul în care ar trebui să fie depozitate legumele și fructele, iar unele dintre acestea necesită anumite condiții. Iată detaliile mai jos.
Cum ar trebui depozitată ceapa pentru a-i menține prospețimea? Anumite legume și fructe trebuie să fie depozitate în spații reci, întunecate sau chiar lipsite de umiditate. Experții susțin că o depozitare corectă a acestora poate prelungi prospețimea, iar aromele pot fi la fel de intense.
Sarah Taylor, expert în igienă alimentară, a explicat unde ar trebui să depozităm ceapa pentru ca prospețimea sa să fie menținută pe o perioadă mai lungă. Unele persoane aleg să păstreze această legumă în frigider. Totuși, frigiderul nu ar fi o idee strălucită, zic experții. Cutia cu ceapă ar trebui păstrată într-un spațiu întunecat, uscat, care are un grad scăzut de umiditate. Totodată, nu recomandă să fie depozitată lângă cartofi.
„Ceapa se păstrează cel mai bine într-un loc uscat și întunecat. Nu trebuie păstrată la frigider. Scoateți-le din punga lor de plastic pentru a permite aerului să circule în jurul lor și mențineți-le separate de cartofi, deoarece cele două împreună pot afecta durata de viață a ambelor legume”, a spus Sarah Taylor, arată The Mirror.
În același sens, nici usturoiul nu trebuie să fie depozitat în zone cu umiditate crescută. Experții recomandă să pui usturoiul într-un spațiu uscat și întunecat. De exemplu, o cămară ar putea fi un loc perfect pentru depozitarea sa. Pe de altă parte, varza ar trebui depozitată în frigider, pentru a rezista o perioadă mai lungă.
Vezi și Ce conține, de fapt, salata de icre din supermarket. Dragoș Pătraru a „tradus” etichetele
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)