Cât timp se țin, de fapt, ouăle în frigider. Puțini români știu asta și preferă să le consume după metoda „băbească”.
Ouăle fac parte din meniul zilnic al multor români, dar este folosit și în numeroase rețete.
În pofida popularității acestui produs, puțini știu cât putem păstra ouăle la frigider până când nu mai sunt bune de mâncat.
Ouăle stricate pot genera probleme de sănătate, deci e bine să le aruncăm la gunoi.
Crescătorii de păsări știu cel mai bine răspunsul la această întrebare. Potrivit lor, ouăle pot fi păstrate între 3 și 5 săptămâni la frigider, dacă temperatura se menține constantă la aproximativ 4 grade, scrie spynews.ro.
Ouăle trebuie ținute în ambalajul lor sau suportul special pentru ouă, în niciun caz însă în ușa de la frigider, deoarece temperatura oscilează mereu în această zonă, unde deschidem și închidem mereu ușa.
De asemenea, nu trebuie să speli ouăle înainte să le pui în frigider. Coaja are o peliculă naturală care le protejează de bacterii. Cel mai bine e să le speli doar când vrei să le folosești.
Cel mai cunoscut test este cel cu apă. Pune oul într-un vas cu apă rece și vezi cum se așează. Dacă se duce la fund și stă culcat, este foarte proaspăt. Dacă stă în picioare pe fundul vasului, încă e bun de mâncat, dar nu e foarte proaspăt.
Dacă plutește spre suprafață, oul este vechi și îl poți arunca.
O metodă „băbească” este și scuturarea oului lângă ureche. Dacă nu auzi nimic sau doar un sunet foarte slab, oul e proaspăt. Dacă auzi cum se mișcă ceva înăuntru, înseamnă că s-a stricat.