Normal că mi-am asumat un plan fiscal, cum să nu-mi asum? Dar știam de a doua zi că vor fi breaking news-urile: Uitați-vă ce nenorociri se întâmplă, uitați-vă cum se mărește TVA-ul, uitați-vă cum cresc impozitele și taxele.
Șeful Executivului a reamintit că s-a angajat să reducă deficitul la 3%.
Eu puteam să risc, pentru un interes de o lună de zile, ca România să nu depună niciun plan fiscal și automat să aibă o corecție către un deficit de 3% doar în 4 ani. A făcut-o unul. Unul a semnat că vom reveni la 3%, când el avea deficit de 9,2%. Știți când trebuia să avem? 3%, a spus Marcel Ciolacu.
În acest context, premierul a evidențiat importanța investițiilor publice masive din acest an, care au atins aproape 110 miliarde de lei, pentru susținerea proiectelor de dezvoltare în întreaga țară, incluzând fondurile PNRR, Anghel Saligny, PNDL și CNI.
Este cea mai mare dezvoltare a României, care trebuie să fie, în următorii 3 ani, să se ridice, de această dată, la 110 miliarde de euro, ca să putem acoperi toată cofinanțarea din PNRR și să acoperim toate proiectele propuse, a adăudat șeful Executivului.
Planul fiscal pe care Guvernul s-a angajat să-l trimită Comisiei Europene a fost trimis la Bruxelles vineri, 25 octombrie, potrivit unor surse guvernamentale citate de Gândul.ro. Este vorba despre un plan negociat pe 7 ani, prin care țara noastră se angajează să reducă deficitul bugetar la sub 3%.
Negociatorii de la Bruxelles vor da termen țării noastre să cheltuiască bani pe investiții, însă, în același timp, vom fi monitorizați în privința situației deficitului bugetar. În ceea ce privește pragul pentru microîntreprinderi, se va face o reducere graduală. Mai multe detalii AICI.
CITEȘTE ȘI:
Premierul Marcel CIOLACU promite că TVA-ul nu va crește: Nu voi repeta experiența domnului Emil Boc