Kostas Salvaras a fost numit Area Vice President South-East Europe Cluster în cadrul Philip Morris International

Kostas Salvaras a fost numit Area Vice President South-East Europe Cluster  în cadrul Philip Morris International
Publicat: 08/11/2024, 19:56
Actualizat: 08/11/2024, 19:58

Începând cu 1 septembrie 2024, Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kostas Salvaras în funcția de Area Vice President South-East Europe Cluster. El îl înlocuiește pe Christos Harpantidis, care a preluat funcția de Senior Vice President of External Affairs.

În noul său rol, Kostas Salvaras va fi responsabil pentru una dintre cele mai importante regiuni ale companiei, care include Grecia, România, Bulgaria, Serbia, Croația, Slovenia, Cipru, Malta, Muntenegru, Albania, Kosovo, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina.

Kostas Salvaras are o vastă experiență în gestionarea provocărilor complexe de business și organizaționale și o traiectorie profesională de succes în diverse regiuni și țări precum Grecia, Rusia, Japonia, Ucraina și SUA. S-a alăturat companiei în 1996, în Grecia, unde a deținut mai multe roluri în cadrul departamentelor de Marketing și Vânzări, culminând cu funcția de Director de Marketing în 2003 și Director de Vânzări și Distribuție în 2006.

În 2010, Kostas Salvaras s-a mutat în Rusia ca Vicepreședinte de Zonă pentru zona de sud a Rusiei și trei ani mai târziu a preluat rolul de Vicepreședinte Marketing pentru Rusia și Belarus, apoi rolul de Vicepreședinte Produse cu Risc Redus pentru Rusia, o funcție în care a fost responsabil pentru expansiunea produselor cu risc redus pe piață. În 2018, odată cu mutarea în Japonia, a preluat funcția de Director Programe pentru Consumatori, concentrându-se pe îmbunătățirea experienței consumatorilor locali.

În 2020, a fost numit Director General pentru Ucraina, Caucaz și Moldova. În 2022, s-a întors la Philip Morris Rusia ca Președinte, iar în 2023 a fost numit Vicepreședinte pentru Produse Fără Fum în SUA, fiind responsabil pentru managementul categoriei și operațiunile comerciale ale produselor inhalabile în SUA.

„Ne-am luat angajamentul să construim un viitor fără fum și să dezvoltăm alternative mai puțin nocive la țigări la care fumătorii adulți să poată avea acces. Am făcut deja pași importanți în această direcție, iar milioane de adulți din întreaga lume au trecut la produsele fără fum ale PMI și au renunțat complet la țigări. Acesta este doar începutul.

Un viitor fără fum este realizabil. Este o mare onoare pentru mine să preiau responsabilitatea de a gestiona zona Europa de Sud-Est și aștept cu nerăbdare să lucrez cu echipele noastre talentate de aici pentru a continua pe acest drum și a oferi soluții inovatoare care să răspundă nevoilor în schimbare ale consumatorilor noștri.”, a declarat Kostas Salvaras, Area Vice President South-East Europe Cluster.

Kostas Salvaras se va stabili în București pe durata mandatului. Numirea sa scoate în evidență angajamentul PMI pentru promovarea excelenței în leadership și stimularea inovației în industria tutunului.

„România a parcurs un drum lung din punct de vedere social, economic și de business și este în prezent o piață extrem de interesantă și competitivă. Suntem o companie care are curajul, viziunea și leadership-ul necesar pentru a construi un viitor fără fum. Peste 730 de milioane de dolari au fost investiți doar în România în retehnologizarea fabricii din Otopeni. Ca urmare, România, ca parte a zonei Europa de Sud-Est, joacă un rol central în strategia PMI de a construi un viitor fără fum, fiind în același timp un partener de încredere al statului român.”, a declarat Mircea Scăunașu, Director General, Philip Morris România.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 12,5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domenii preclinice, cum ar fi toxicologia sistemelor, în cercetarea clinică și comportamentală, cât și în studii ulterioare introducerii pe piață. În 2022, PMI a achiziționat Swedish Match – lider în fabricarea și comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral – și se află astfel în fruntea companiilor care promovează un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS și ZYN. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unor versiuni ale dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI și a consumabilelor aferente, precum și a produsului de tip snus al companiei Swedish Match ca produse din tutun cu risc modificat (MRTP). În prezent, se așteaptă aprobarea aplicațiilor de reînnoire pentru aceste produse de către FDA.  În 30 iunie 2024, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 90 de piețe, iar PMI estimează că aproximativ 36,5 milioane de adulți din întreaga lume utilizează produsele fără fum ale PMI. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 38% din veniturile nete totale ale PMI în primele nouă luni ale anului 2024. Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și își propune să îmbunătățească calitatea vieții prin furnizarea de experiențe de sănătate integrate.

Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com și www.pmiscience.com

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce l-ar fi supărat pe Iohannis. Poliția maghiară intervine cu explicații
Fostul soț al Cristinei Bâtlan de la Imperiul Leilor a provocat un accident grav! Doi...
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
De ce ar trebui să folosim și iarna aerul condiționat în mașină. Majoritatea șoferilor nu...
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu...
Într-un deșert din Arabia Saudită, unde temperaturile ajung și la 55 de grade, a nins...
Ce condiții pune Putin pentru un plan de pace în Ucraina
Scandal în familia Betty–Cătălin Vișănescu. Socrul mare a făcut ravagii! Florin Salam a intervenit decisiv
Cum se menține în formă Monica Bârlădeanu la 45 de ani. Mănâncă 5 mese pe...
Filmul teribilului accident din Maramureş, unde un băieţel de 11 ani a sărit direct în...
Polițist de 21 de ani, găsit mort în baia secției de poliție unde lucra. Cum...
Un român a fost găsit fără suflare într-un microbuz, în Germania. Ce spun autoritățile în...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Care e amenda pentru depășirea limitei de viteză cu 20 km/h
Oamenii preşedintelui, planul Bessent şi cum ar putea Donald Trump să-l înlăture de la comanda...
Eveniment COSMIC de proporții văzut de pe Pământ! Abia acum s-a spus
Obligatoriu dacă schimbi buletinul! O nouă cerință intră în vigoare din 2025
Atacurile cibernetice sunt mai frecvente ca niciodată. Escrocii folosesc ingineria socială
Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Lala, primele declarații după anunțul că este însărcinată. Ce a...
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de...
Ce rochie ar fi trebuit Cristina Șișcanu să poarte la aniversarea ei? De ce a...
A făcut sau nu Medana Oprea act prenupțial când s-a căsătorit cu Alin Oprea? Ce...
BANCUL ZILEI. Profa către Bulă:- Vorbește-mi despre Creangă..
Renunțarea la iluzii ne-ar ajuta să facem față crizei climatice?