Prima pagină » Actualitate » De ce nu este bine să folosești TELEFONUL atunci când mergi la toaletă. Specialiștii trag un semnal de alarmă

De ce nu este bine să folosești TELEFONUL atunci când mergi la toaletă. Specialiștii trag un semnal de alarmă

De ce nu este bine să folosești TELEFONUL atunci când mergi la toaletă. Specialiștii trag un semnal de alarmă
De ce nu este bine sa folosesti telefonul la toaleta, sursa foto: Envato

Mersul la toaletă cu telefonul poate deveni un obicei periculos. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun ce probleme apar.

Deși o vizită la toaletă pare momentul perfect de a verifica rețelele sociale sau de a citi știri de pe telefon, acest obicei nu este deloc sănătos. El poate să ducă la probleme serioase, iar specialiștii spun că timpul petrecut la baie nu trebuie să depășească 5-10 minute.

Astfel, această activitate nevinovată poate avea consecințe grave asupra sănătății, iar asta pentru că statul prelungit pe toaletă favorizează apariția hemorozilor și poate să ducă la slăbirea mușchilor pelvieni, niște probleme care pot deveni cornice, dacă acest obicei persistă.

Prin urmare, profesorul Farah Monzur, director al Centrului pentru Boli Inflamatorii Intestinale de la Stony Brook Medicine, New York, susține că timpul maxim petrecut la toaletă nu ar trebui să depășească 5-10 minute.

“Oamenii care stau pe telefon și dau scroll au tendința de a pierde noțiunea timpului”, avertizează specialistul pentru CNN.

De asemenea, Dr. Lai Xue, chirurg colorectal, a dat și o explicație științifică despre riscul de apariție al hemorizilor din cauza statului pe telefon.

„De ce este o problemă dacă stați mai mult? În primul rând, iată o scurtă lecție de fizică. Gravitația ne ține la sol pe Pământ, dar aceeași gravitație forțează, de asemenea, organismul să lucreze mai mult pentru a pompa sângele înapoi la inimă.

Scaunul deschis al toaletei, de formă ovală, comprimă fesele, menținând rectul într-o poziție mai joasă decât dacă ați sta pe canapea. Cu gravitația care trage jumătatea inferioară a corpului în jos, presiunea crescută afectează circulația sângelui. Se crează astfel o valoare unidirecțională în care sângele intră, dar nu se poate întoarce”, a explicat dr. Lai Xue, potrivit sursei menționate.

De altfel, medicii recomandă să nu luăm la toaletă nimic care ar putea să ne distragă atenția, fie că este vorba despre telefoane, cărți sau reviste.

CITEȘTE ȘI:

O marcă populară de smartphone-uri își vinde acum produsele în România și prin propriul magazin online. Anunță reduceri de până la 90%

Telefoanele mobile, INTERZISE la ore, în unele școli din România. Ce măsuri au luat alte unități de învățământ

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și