„Recunoștința recurentă”, așa cum denumea amnistia fiscală ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a început să dea rezultate. Cel puțin așa reiese din declarația primului ministru, Marcel Ciolacu, după vizita pe care a făcut-o la Prahova.
Premierul Marcel Ciolacu a dezvăluit, la Prahova, că statul român va recupera aproape 6 miliarde de lei de la datornici, grație amnistiei fiscale și condițiilor prin care restanțierii își pot achita contribuțiile către stat. „În sfârșit un proiect bun, care a fost crezut un dezastru”, a spus Ciolacu ziariștilor care l-au întrebat în ce ritm merge recuperarea creanțelor.
La ultima ședință de guvern, am cerut un raport detaliat, erau vreo 3,6, dar erau ci cu plăți care erau prezent, adică erau la termen, era vreun miliard și ceva din restanțe, dar aveau foarte multe de procesat. Și o să vedem cum găsim cererile, erau vreo 60.000 de cele neprocesate încă. 6 miliarde(n.r. lei) plus impozitele care erau de plată. Părerea mea, că o să depășim.
ANAF a decis prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale până la data de 20 decembrie 2024. În plus, oficialul a mai precizat că Ministerul Finanţelor va propune permanentizarea acordării bonificației de 3% pentru contribuabilii care și-au achitat la timp taxele și impozitele. S-au primit peste 100.000 de cereri de amnistie fiscală din partea contribuabililor cu datorii, atât persoane fizice, cât şi juridice. Numărul datornicilor care ar fi putut, în teorie, să acceseze amnistia este de 848.705 persoane fizice și 330.735 firme.
CITEȘTE ȘI:
Cine beneficiază de AMNISTIA fiscală. Poșta Română distribuie peste 800.000 de scrisori de informare