Magnat rus: Vladimir Putin va RESPINGE planul de pace a lui Donald Trump. “Vrem un acord general cu privire la ordinea globală”

Magnat rus: Vladimir Putin va RESPINGE planul de pace a lui Donald Trump. “Vrem un acord general cu privire la ordinea globală
Publicat: 02/12/2024, 19:56

Președintele Vladimir Putin ar putea respinge propunerea pentru un plan de pace a trimisului special recent numit al lui Donald Trump pentru conflictul din Ucraina, Keith Kellogg, a declarat Konstantin Malofeev, un magnat rus supus sancțiunilor occidentale și influent membru al liniei dure de la Kremlin.

Promisiunea lui Donald Trump de a pune capăt războiului din Ucraina este sortită eșecului în absența unor discuții mai ample despre preocupările de securitate ale Moscovei, a avertizat Malofeev, conform Financial Times.

„Kellogg vine la Moscova cu planul său, luăm planul și apoi îi spunem să o șteargă, pentru că nu ne place nimic. Asta ar fi întreaga negociere. Pentru ca discuțiile să fie constructive, trebuie să vorbim nu despre viitorul Ucrainei, ci despre viitorul Europei și al lumii”, a declarat Malofeev.

Konstantin Malofeev nu deține o poziție oficială, dar a fost adesea un indicator important pentru politicile dure ale Kremlinului.

Malofeev a fost adăugat pe listele de sancțiuni occidentale pentru rolul său în anexarea Crimeei de către Rusia în 2014. SUA au transferat milioane de dolari din activele înghețate ale lui Malofeev pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei și l-au pus sub acuzare pentru că s-a sustras de la sancțiuni.

În septembrie, Malofeev s-a căsătorit cu Maria Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului de la Kremlin, care este căutată de Curtea Penală Internațională pentru presupusa crimă de război de răpire a copiilor din Ucraina.

Malofeev: dacă SUA nu sunt de acord să-și retragă sprijinul pentru Ucraina, Rusia ar putea lansa o armă nucleară tactică

Malofeev a spus că Trump ar putea pune capăt conflictului doar dacă ar anula decizia Washingtonului privind utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune în Ucraina, l-ar înlătura pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski din funcție, apoi ar fi de acord să se întâlnească cu Putin și „să discute toate problemele ordinii globale la cel mai înalt nivel”.

Malofeev a susținut că, dacă SUA nu sunt de acord să-și retragă sprijinul pentru Ucraina, Rusia ar putea lansa o armă nucleară tactică:

„Va exista o zonă de radiații în care nimeni nu va intra vreodată pentru o generație. Și războiul se va termina.”

El a spus că pentru Moscova, o condiție pentru o pace de durată ar fi dacă Trump va fi dispus să discute despre alte puncte fierbinți globale, inclusiv războaiele din Orientul Mijlociu și alianța Rusiei cu China – și o recunoaștere de către SUA că Ucraina face parte din sfera de interese fundamentale ale Rusiei.

„Vrem o pace pe termen lung – un fel de acord general cu privire la ordinea globală”, a spus Malofeev. „Trump vrea să intre în istorie, va împlini 80 de ani în curând, este bunic. Nici Putin nu mai are 50 de ani. Asta va fi moștenirea pe care ne-o vor lăsa amândoi.”

„În toată Rusia oamenii trăiesc mult mai bine decât înainte de război”

Malofeev a spus că, în ciuda inflației și a problemelor din lanțul de aprovizionare, cheltuielile de război au „vindecat” economia Rusiei, revigorând industria sale de apărare, unde fabricile lucrează non-stop în trei schimburi, și a determinat un boom al consumului:

„Vechea mașinărie militară sovietică funcționează din nou și în toată Rusia oamenii trăiesc mult mai bine decât înainte de război. Oamenii care lucrează în industria de apărare, agricultură, piața de consum, în piețele locale – adică 90% din populație și sancțiunile nu îi afectează deloc. Le place.”

Malofeev a susținut că presiunea exercitată de aliații occidentali a ajutat Rusia să obțină sprijin din partea unor aliați precum China, Iran și Coreea de Nord:

„Amenințarea externă este esențială pentru a ne face mai puternici. Cu cât sunt mai lungi conflictele și confruntările, cu atât regimurile devin mai puternice, pentru că este mai ușor să convingi populația să sprijine liderii pe deplin”, a spus el.

Foto: Profimedia

CITIȚI ȘI:

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Șeful AEP: Nu există diferențe semnificative după renumărarea voturilor de la primul tur al alegerilor...
BREAKING | Cauza morții lui Helmut Duckadam. Ce ar fi pățit în spital
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
Chestor al MAI, dialog șocant cu doi solicitanți de vize de flotant: „Sunt polițist, la...
Văru Săndel dezvăluie cum și-a împărțit Silviu Prigoană averea: “Honorius a moștenit afacerile, ceilalți…” |...
Cum arată viitorul Parlament. Șoșoacă și-a băgat 38 de parlamentari. PSD, PNL și UDMR pot...
Putin a ironizat decizia autorităților române de a renumăra voturile din primul tur prezidențial
'Se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor.' Profeția...
Cum arată Alina Plugaru, la 15 ani de când s-a retras din industria filmelor pentru...
Primul tur al alegerilor prezidenţiale, validat de CCR. Călin Georgescu şi Elena Lasconi, în turul...
Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam
El este Lili Popa, românul în vârstă de 51 de ani, care s-a stins din...
Răsturnare de situație! Cine a răspuns la telefonul lui Helmut Duckadam, imediat după ce a...
Poți vira stânga în giratoriu dacă te afli pe banda din dreapta?
Un fost ambasador SUA respinge legătura dintre Trump şi Georgescu: America e cu NATO şi...
Cum a ajuns România cea mai MARE ȚARĂ din Europa de Sud-Est
Informație pentru românii cu buletin. Obligația stabilită prin decret prezidențial. Se aplică tuturor
Cel mai înfricoșător film de pe Netflix. Este inspirat dintr-un roman celebru
Cum arată soția cu 20 de ani mai tânără și fiica cea mică a lui...
Anunț bombă după renumărarea voturilor. ”Mai sunt 2-3 județe de numărat. Nu s-a remarcat nicio...
VIDEO Emilia Ghinescu, despre adolescența tristă alături de tatăl ei și bătăile pe care le...
Care este, de fapt, cauza morții lui Helmut Duckadam
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă apare Poliția Termică: - Aveţi 21 de grade în...
Audiere istorică la Haga pentru a stabili țările „vinovate” pentru schimbările climatice