Prima pagină » Economic » Cât costă cârnații de post în Kaufland. Sunt de 4 ori mai scumpi decât cârnații de porc

Cât costă cârnații de post în Kaufland. Sunt de 4 ori mai scumpi decât cârnații de porc

Cât costă cârnații de post în Kaufland. Sunt de 4 ori mai scumpi decât cârnații de porc

Cârnații de post în Kaufland sunt de patru ori mai scumpi decât cârnații de porc, după cum se poate vedea în pozele realizate de GÂNDUL.ro:

Costă  22.99 lei / 200 de grame, deci  asta înseamnă 114.95 de lei kilogramul.

Nu doar că sunt scumpi, dar cârnații de post sunt și nesănătoși

Potrivit monitorul Cluj.ro,  cârnații vegetali erau 58 lei/kilogramul în perioada Postului Paștelui la Kaufland.

Acum, cu ocazia Postului Crăciunului, credincioșii caută alternative vegetale care să înlocuiască alimentele pe care obișnuiau să le consume zi de zi. Pentru a avea performanță la muncă, au nevoie de alimente bogate în proteină pentru a le oferi senzația de sațietate, de  nutrienții necesari și, bineînțeles, pentru a reduce senzația de foame și poftele alimentare.

Iată ce conțin cârnații vegetali, potrivit Ce se întâmplă doctore:

  • apă
  • 20% proteină de mazăre
  • ulei vegetal de floarea soarelui
  • metilceluloză
  • fibră de mazăre
  • amidon modificat
  • sare
  • condimente
  • aromă
  • dextroză
  • extract din condimente
  • pudră de sfeclă roșie
  • extract de ceai
  • aromă de fum
  • conservant  – sorbat de potasiu
  • membrană artificială comestibilă
  • stabilizatori – alginat de sodiu, clorură de calciu

E-uri periculoase

Potrivit Ce se întâmplă Doctore, cârnații vegetali conțin trei E-uri periculoși pentru sănătatea umană.

Dextroza – E1200 – este un ingredient care vine la pachet cu riscuri și efecte secundare pentru consumatorii cu glicemie ridicată. Li se pot umfla brațele și picioarele, ba chiar pot suferi de un edem pulmonar. Diabeticii pot suferi de hiperglicemie.

Sorbatul de potasiu – E202- este un aditiv alimentar care duce la reacții alergice.

Clorura de calciu – E509 – este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator, agent de îngroșare și de întărire.

Care este alternativa?

Cel mai indicat este să preparați acasă cârnați vegetali, din ingrediente naturale. Puteți folosi tofu, soia, boabe de fasole, linte, vinete, sfeclă și alte legume pentru umplutură, la fel ca în cazul chifteluțelor de post.

Condimentele indicate pentru aromă sunt chimionul, paprika, sarea, piperul, oregano, frunzele de dafin, salvia, oțetul din  vin roșu.


Citește și:  Cu ce PREȚ se vinde o caserolă cu mici „ca la Dedulești”, în Carrefour București, acum, înainte de 1 Mai

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și