Conform medicului nutriționist Mihaela Bilic, două dintre dulciurile care pot fi integrate într-o dietă de slăbit sunt ciocolata neagră și siropul de arțar.
Ciocolata neagră (cu un conținut ridicat de cacao) este recomandată datorită cantității reduse de zahăr și aportului de antioxidanți, spune medicul Mihaela Bilic.
Ciocolata neagră oferă satisfacție și poate controla pofta de dulce, dacă este consumată în cantități moderate, cum ar fi un pătrățel pe zi.
Siropul de arțar are un indice glicemic mai mic decât zahărul alb, ceea ce înseamnă că determină o creștere mai lentă a glicemiei, reducând riscul de fluctuații mari care pot declanșa poftele alimentare. Acest aliment furnizează antioxidanți care pot ajuta la reducerea stresului oxidativ din organism, un factor implicat în inflamație și boli cronice. De asemenea, siropul de arțar este o sursă naturală de minerale precum zinc și mangan, care susțin metabolismul și imunitatea.
„Toată lumea se plânge de balonare, tulburări digestive sau dureri abdominale. Și toată lumea se ferește de carbohidrați. Chiar și cei care nu suferă de sindromul de colon iritabil au ajuns să evite carbohidrații, de dragul unui abdomen plat/nebalonat.”, spune Mihaela Bilic.
Mihaela bilic recomandă dieta FODMAO, ce propune o alimentație în care este redus la maxim consumul de zaharuri nocive. Alimentele recomandate în această dietă sunt „numite chiar alimente anti-balonare” susține nutriționista.
„Legume: morcov, castravete, fasole verde, ridichi, spanac, dovlecel, varză, salată, roșii
Fructe: portocale, clementine, mandarine, kiwi, grepfrut, struguri, banane, căpșuni, zmeură, pepene, ananasToate brânzeturile și cașcavalurile, plus laptele fără lactoză
Dintre cereale, produsele pe bază de orez, ovăz și quinoa.
La capitolul dulciuri se poate folosi siropul de arțar și ciocolata neagră. Nucile și alunele sunt permise, la fel și toate alimentele proteice: ouă, carne albă și roșie, pește, fructe de mare.”
SURSA FOTO: Facebook