Prima pagină » Actualitate » DEZBATERE. Pericolele care se ascund în spatele educației sexuale din școli: „Poate avea consecințe CUMPLITE în societate”

DEZBATERE. Pericolele care se ascund în spatele educației sexuale din școli: „Poate avea consecințe CUMPLITE în societate”

DEZBATERE. Pericolele care se ascund în spatele educației sexuale din școli: „Poate avea consecințe CUMPLITE în societate”

România se îndreaptă într-o direcție greșită, iar perspectivele sunt alarmante. Este părerea multor specialiști care au analizat, de mai mult timp, inițiativa de a introduce educația sexuală printre materiile pe care copiii de vârste fragede ar trebui să le învețe. O deschidere din ce în ce mai mare către o libertate sexuală la care pot avea acces copiii de 7 sau 8 ani și eventualitatea ca educația sexuală în școli să devină realitate în țara noastră oferă o imagine de ansamblu îngrijorătoare.

Semnalul de alarmă este tras, încă o dată, de prof. univ. dr. habil. Cristian Delcea, de psihologul criminalist Tudorel Butoi și de Zoltan Nagy, consilier în terapie sexuală.

Aflați la început de drum în viață, spun cei trei specialiști, copiii trebuie să aibă cu totul alte preocupări, nu sexul, iar atenția lor trebuie să fie focalizată pe acumularea de cunoștințe care să asigure o fundație solidă.

  • Psihologi și terapeuți din România au tras, la rândul lor, repetate semnale de alarmă în legătură cu acest subiect. (mai multe detalii AICI)
  • Introducerea educației sexuale în școli s-a transforma, practic, într-o inițiativă „totalmente greșită, tendențioasă la adresa învățământului și educației din România”. (alte informații AICI)
  • Evantuala introducere a orelor de educație sexuală încă de la grădiniță a declanșat, de la bun început, controverse, iar părerile pro și contra s-au intersectat. (detalii punctuale AICI)

Există riscul ca micuții, din cauza acestor ore de educație sexuală, să fie acaparați de sex de la vârste fragede, iar urmările pot fi foarte grave și îi pot afecta iremediabil.

Cristian Delcea: „Este vital să ne asigurăm că educația multidimensională este abordată cu responsabilitate și empatie”

Profesorul universitar Cristian Delcea, doctor în Științe medicale, spune – în exclusivitate pentru Gândul – că „trambulina” unei astfel de inițiative controversate, în România, este Uniunea Salvați România (USR).

Subiectul „educație sexuală în școli” trebuie abordat nu numai cu seriozitate, ci și cu fermitate, punctează profesorul universitar Cristian Delcea.

Este esențial să abordăm cu seriozitate și fermitate subiectul abuzului de tip «educația sexuală», propusă de USR asupra copiilor, în special în contextul educației sexuale. Educația multidimensională adecvată este crucială pentru protejarea copiilor și pentru dezvoltarea lor sănătoasă.

Educația formală joacă un rol crucial în dezvoltarea abilităților sociale și emoționale ale copiilor. Aceasta le oferă un mediu sigur în care pot învăța despre relații sănătoase, empatie și respect.

Activitățile sportive nu doar că promovează sănătatea fizică, dar contribuie și la dezvoltarea abilităților sociale, cum ar fi lucrul în echipă, disciplina și gestionarea emoțiilor. Sportul poate oferi un mediu de susținere în care copiii pot învăța despre respect și fair-play.

Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, abilitățile tehnice sunt esențiale pentru viitorul copiilor. Educația formală ar trebui să includă și formarea în domeniul tehnologiei, astfel încât copiii să fie pregătiți să facă față provocărilor viitoare și să devină cetățeni activi și responsabili.

În concluzie, este vital să ne asigurăm că educația multidimensională este abordată cu responsabilitate și empatie, că educația formală este accesibilă tuturor copiilor și că sportul și abilitățile tehnice sunt integrate în dezvoltarea lor.

Aceste elemente sunt fundamentale pentru a proteja copiii de abuzuri și pentru a le oferi un viitor sănătos și prosper”, a declarat prof univ. dr. habil. Cristian Delcea, în exclusivitate pentru Gândul.

Profesorul universitar Cristian Delcea

Tudorel Butoi: „Contactul sexual propriu-zis dintre minori poate avea consecințe cumplite în societate”

Prof. univ. dr. Tudorel Butoi, reputat psiholog criminalist, se declară împotriva introducerii orelor de educație sexuală la nivel de grădință, considerând că o astfel de inițiativă nu este altceva decât produsul unor ”minți bolnave”.

Anii de grădiniță înseamnă cu totul altceva pentru copii, iar o astfel de transformare nu ar face altceva decât să aibă rezultate dezastruoase pe termen lung, cu „consecințe cumplite în societate, familie și în viața acestor copii”.

„Acum câteva luni am fost întrebat care este părerea mea cu privire la legea aberantă care bătea la ușă privind educația sexuală a elevilor din clasele I-IV sau V-VIII.

Dar legea asta dă bine, e modernă, place celor din vest, iar pentru mai marii UE este încă un motiv să ne umilească, să stăm în poziția ghiocelului în fața minților debusolate care iau decizii, acolo, pentru copiii și tinerii din România de aici!

Desigur, mulți spun că o asemenea lege este binevenită pentru tinerii care au nevoie de informare și educație sexuală. Perfect!

Așa este, sunt de acord… dar să nu confundam igiena corporală, igiena organelor externe sexuale, anatomia, bunele maniere între un băiețel și o fetiță, cu contactul sexual propriu-zis dintre minori care poate avea consecințe cumplite în societate, familie și în viața acestor copii cu vârste fragede”, spune prof. univ. dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, în exclusivitate pentru Gândul.

Zoltan Nagy: „Acești copii, în loc să studieze sunt pur și simplu acaparați de sex”

Zoltan Nagy, consilier în terapie sexuală, a declarat că urmărește acest „fenomen” de mai bine de 14-15 ani și a observat schimbări radicale, din acest punct de vedere, în mai multe țări ale Europei.

Adolescenții și-au schimbat stilul de viață, l-au „pigmentat” cu sexul și cu consumul de droguri sau de alcool, iar totul s-a transformat într-o așa-zisă „normalitate” cu efecte dezastruoase pentru mentalitatea și pentru sănătatea tinerilor.

Observ și urmăresc de peste 14 – 15 ani o schimbare în diferite țări ale Europei, mai ales în cele din UE, o schimbare generală a comportamentului tineretului de 15, 16, 18 ani. Mă refer aici la stilul de viață extrem de libertin, pigmentat cu sex, consum de droguri și alcool.

Toate astea pot fi și consecințele educației sexuale din școli de la vârstă fragedă – 6 – 7 ani – și a permisibilității exagerate a părințiilor. Consecințele, mai devreme sau mai tărziu, vor fi nefericite pentru părinți, iar aceștia riscă să piardă în totalitate controlul asupra copiilor.

Până la urmă, totul are o logică tristă… Acești copii, în loc să studieze matematica, gramatica, literatura, arta, sportul, desenul, geografia sau anatomia, sunt pur și simplu acaparați de la aceasta vârstă de sex și reproducere!

La această vârstă, acumulezi ușor orice, mai ales pe tema sexualității și, implicit, dacă dispui deja – la 8, 9, 10 ani – de un telefon sau de o tabletă, devii bărbat și femeie și ești la un pas de… happy-end virtual”, avertizează Zoltan Nagy, consilier în terapie sexuală.

Zoltan Nagy, consilier în terapie sexuală

„Fete de 12 ani rămân gravide, băieții devin consumatori de droguri și alcool”

Educația sexuală în școli poate fi considerată o adevărată Cutie a Pandorei. Declarativ, se vorbește despre faptul că micuții vor fi mai pregătiți pentru viață și își vor cunoaște foarte bine corpul.

Zoltan Nagy vorbește, însă, și despre reversul medaliei, copii care vor da naștere unor alți copii, un scenariu în care părinții sunt complet depășiți de situație, o distrugere graduală a stării de sănătate și a capacității acestor tineri de a duce o viață normală.

În realitate, la 12 ani, copiii pot deveni mămici sau tătici, copiii care vor da naștere la copii! Party-urile, chefurile, zilele de naștere care la început par nevinovate, la toate aceste evenimente nesupraveghatate de părinți apar și substanțele interzise, droguri ușoare, alcoolul și chiar și sexul.

Fară educație sexuală preventivă, faptul că se dau gratis – fetelor de 11, 12, 13 ani, în unele școli din Olanda, Belgia, Luxemburg etc. – prezervative și pliante explicative nu este o rezolvare.

În aceste condiții, școala, dorința de acumulare de cunoștinte de cultură generală și materii școlare trec în planul al doilea și, inevitabil, apar problemele acasă. Fete de 12 ani rămân gravide, băieții devin consumatori de droguri și alcool, izbucnesc scandalurile cu părinții.

Copiii lipsesc nejustificat de acasă, încep să dispară din casă obiecte de valoare, bani etc., pentru că această spirală a drogurilor nu mai poate fi oprită, iar adolescentul dependent alunecă pe o pantă extrem de periculoasă”, continuă Zoltan Nagy, în exclusivitate pentru Gândul.

„Imaginați-vă momentul în care se va da liber și consumului de droguri ușoare”

România se află, astfel, la o răscruce, mai spune consilierul în terapie sexuală, iar de mai mulți ani au apărut și problemele în ceea ce-i privește pe mulți dintre adolescenți. Și asta în condițiile în care educația sexuală nu a fost, încă, introdusă în școli.

„Din păcate, în Romania ne confruntăm de câțiva ani cu aceste probleme, în condițiile în care încă nici nu s-au introdus orele de educație sexuală. Imaginați-vă momentul în care se va da liber și consumului de droguri ușoare și orelor de educație sexuală în școli.

Suplimentar, ne mai așteptam și la o implicare a tinerilor în diferite organizații – LGBT, LGBT-plus, LGBTQ etc. Acest flagel va avea ca rezultat n tot unitar care nu duce decât la dezmăț și haos, la un comportament deficitar a tinerilor, cu efecte dezastuoase asupra părințiilor și, finalmente, asupra întegii societăți.

Recunosc că nu am nimic cu organizatile de LGBT, gay, lesbiene etc. Sunt oameni și trebuie respectată orientarea lor sexuală.

Dar nu sunt de acord, am mai spus-o, să promovăm ostentativ, impulsiv și repetativ această minoritate.

Da, știm, există și ei, pare normal, dar parcă e prea mult să organizăm lunar parade, carnavaluri cu pene în fund și alte asemenea aspecte ostentative, inestetice…”, a mai declarat Zoltan Nagy.

„Elena Lasconi a fost aleasă pentru că e personajul ideal, ușor de manipulat”

Zoltan Nagy a mai atras atenția și asupra faptului că Uniunea Salvați România – președintele partidului, Elena Lasconi, a intrat în turul al doilea al alegerilor pentru Președinția României, și se va confrunta cu candidatul independent Călin Georgescu – a militat și militează pentru introducerea educației sexuale în școlile din România.

Tocmai de aceea mă declar uimit de societatea românească, nu privește în perspectivă și nu realizează că direcția în care merge acum România este complet greșită.

O vină foarte mare pentru o astfel de situație o poartă Uniunea Salvați România, partid sponzorizat foarte puternic din afara țării, în frunte cu Elena Lasconi, candidat la Președinția României.

Știu că Elena Lasconi este nevinovată. A fost aleasă pentru acest rol, pentru că este personajul ideal, ușor de manipulat pentru ceea ce dorește Europa, pentru ceea ce doresc cei care se află în spatele USR.

În fine, dacă Europa și UE înseamnă doar LGBTQ, droguri, sex, dezmăț ,tineri inculți, probleme familiale, probleme sociale, atunci se ridică un mare semn de întrebare: încotro ne îndreptăm?”, a încheiat Zoltan Nagy, în exclusivitate pentru Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Obiceiul nociv ce poate afecta sănătatea femeilor aflate la menopauză, potrivit ginecologilor. Sfaturi pentru un organism sănătos

Ce trebuie să știe orice părinte despre virozele respiratorii la COPII. De ce nu sunt bune medicamentele pentru imunitate

Transplant de cristalin realizat în premieră într-o închisoare din România. Pacientul este un hoț bătrân

STUDIU. Boala Alzheimer, încetinită cu ajutorul unui banal spray nazal. Descoperirea care schimbă tot ce se știa până acum

Cum vede alegerile MEDICUL român din Franța DECORAT de Macron. ”Țara normală” în care s-ar întoarce și așteptările de la noul PREȘEDINTE

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și