Pe 26 decembrie se împlinește un an de la una dintre cele mai cumplite tragedii din România: incendiul devastator de la Ferma Dacilor, în urma căruia au murit opt persoane, printre care și patru copii. Potrivit informațiilor Gândul, familia lui Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, al cărui fiu a pierit în incendiul din 26 decembrie 2023, se pregătește de parastasul celor opt victime, la un an de la tragedie. Comemorarea celor dispăruți va avea loc chiar la locul tragediei, acolo unde afacerea lui Dinicu a fost redeschisă parțial.
A trecut aproape un an de la incendiul devastator de la Ferma Dacilor din județul Prahova, care a avut loc în a doua seară de Crăciun.
Opt persoane au murit atunci, printre care și unul dintre fiii lui Cornel Dinicu. Este vorba de Victor Dinicu, în vârstă de doar 11 ani. Potrivit informațiilor Gândul, patronul locației din Prahova ar organiza în zilele următoare, până în Crăciun, un parastas de un an pentru cei care au pierit în incendiu.
Comemorarea celor opt victime va avea loc, spun sursele Gândul, chiar la Ferma Dacilor, acolo unde a avut loc incendiul devastator.
Locația a fost redeschisă vara trecută, iar potrivit lui Cornel Dinicu, activitatea se desfășoară în aer liber, cu grătare și rulote mobile.
Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile și containere mobile până când vom obține toate avizele necesare pentru restaurantul care a rămas, care era o pescărie pe vremuri. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”, susținea recent Dinicu.
De altfel, la locul tragediei, Dinicu ar fi ridicat și o troiță, în memoria celor care au murit în tragicul incident.
În incendiul devastator care a cuprins Ferma Dacilor în a doua zi de Crăciun, în 2023, din cele 26 de persoane prezente, opt şi-au pierdut viaţa, fiind găsite carbonizate.
Printre cei decedaţi se numără: unul dintre copiii lui Cornel Dinicu, fiul generalului Petru Băiceanu, şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, finul lui Dinicu, Lucian Ene, şi doi copii ai săi, o studentă în anul II la Facultatea de Sociologie şi iubitul acesteia.
Procurorii care au desfăşurat ancheta au descoperit că, la momentul producerii tragediei, Ferma Dacilor funcționa fără autorizațiile necesare, inclusiv fără aviz de securitate la incendiu.
Cornel Dinicu și administratorii din acte ai complexului turistic, Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie, sunt acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.
Potrivit anchetatorilor, construcţia corpului principal de clădire, care include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire, iar demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.
La scurt timp după incendiu, Cornel Dinicu a fost arestat preventiv, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu. În martie 2024, patronul de la Ferma Dacilor a scăpat și de această măsură, care a fost înlocuită cu control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ancheta incendiului este încă în desfășurare.
CITEȘTE ȘI: