Prima pagină » Actualitate » Cum să ții mucegaiul la distanță. La ce temperatură ar trebui să setezi, de fapt, termostatul iarna

Cum să ții mucegaiul la distanță. La ce temperatură ar trebui să setezi, de fapt, termostatul iarna

Cum să ții mucegaiul la distanță. La ce temperatură ar trebui să setezi, de fapt, termostatul iarna
La ce temperatura sa setezi termostatul iarna, sursa foto:; Envato

Câte grade trebuie să indice termostatul pe timp de iarnă. Care este temperatură care te ajută să previi mucegaiul, precum și să menții un nivel scăzut de umiditate în locuință.

Sezonul de iarnă vine la pachet și cu unele situații mai puțin plăcute, iar una dintre ele este legată de mucegai. Cei care vor să prevină formarea mucegaiului în casă, în sezonul rece, ar trebui să știe la ce temperatură să își seteze termostatul.

Sezonul de iarnă este perioada în care mucegaiul apare cel mai des. Din cauza diferențelor de temperatură dintre interior și exterior, umiditatea din casă crește, iar mediul devine propice pentru formarea mucegaiului. Puțină lume știe însă că mucegaiul poate fi ținut la distanță cu ajutorul unei metode foarte simple. Ceea ce trebuie să faci este să ajustezi termostatul pe temperatura care trebuie în sezonul rece.

Astfel, o temperatură optima în locuință nu doar că îți oferă un confort termic, dar te ajută să fii și în siguranță. Dacă mucegaiul este ținut la distanță, riscul apariției anumitor probleme de sănătate este, de asemenea, scăzut.

Conform specialiștilor, pe timpul iernii termostatul ar trebui să indice o anumită valoare. În funcție de gradele setate în casă depinde dacă mucegaiul se dezvoltă sau nu.

Prin urmare, ca să ții mucegaiul la distanță, este recomandat ca pe timpul iernii termostatul să fie setat între 18 și 21 de grade. Dacă setezi termostatul la o temperatură mai joasă, favorizezi apariția condensului. În acest mod, mucegaiul va apărea imediat în jurul ferestrelor și pe pereți.

Trebuie să știi că nu numai iarna trebuie să acorzi importanță temperaturii din locuință, ci și vara. În sezonul cald, temperatura recomandată este de maxim 26 de grade. Numai așa poți controla umiditatea și poți să eviți formarea mucegaiului.

De asemenea, la fel de important precum temperatura este și umiditatea. Un nivel de umiditate ridicat favorizează apariția mucegaiului. De aceea, este essential să știi cum poți să scapi de umiditatea din casă.

În primul rând, cea mai simplă metodă care reduce nivelul de umiditate este aerisirea regulată a locuinței. Este, prin urmare, recomandat să faci un obicei din a deschide zilnic ferestrele, vreme de 10-15 minute. Apoi, poți să mai folosești și dezumidificatoare. Nu trebuie să optezi neapărat pentru cele electrice, ci poți să folosești și recipiente cu sare sau alte materiale care absorb umiditatea. În acest mod, te asiguri că locuința ta este protejată împotriva mucegaiului.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și