Prima pagină » Actualitate » Cine sunt ANGAJAȚII din România care vor avea 5 zile libere și prime de sărbători, în decembrie 2024

Cine sunt ANGAJAȚII din România care vor avea 5 zile libere și prime de sărbători, în decembrie 2024

Cine sunt ANGAJAȚII din România care vor avea 5 zile libere și prime de sărbători, în decembrie 2024
The Romanian leu, or RON, the currency of Romania. There are 100 bani - a word that means "money" in Romanian - in the leu, the plural of which is lei.,Image: 914285691, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no

Sfârșitul anului 2024 vine cu o veste bună pentru unii angajați din România, care vor avea parte de bonusuri și zile libere de sărbători.

De exemplu, Uzina Dacia Mioveni a stabilit deja un calendar atractiv pentru angajații săi, oferind prime și tichete cadou, dar și zile de concediu colectiv.

Altfel, începând cu data de 10 decembrie, se va efectua plata celei de-a doua chenzine din luna noiembrie, iar pe 16 decembrie, salariații vor primi prima pentru Crăciun. Aceasta va fi de 2.619 lei brut, cu un avans de 2.100 lei oferit salariaților cu contract de muncă activ la data de 5 decembrie 2024.

Apoi, pe 19 decembrie, angajații vor primi și tichete cadou, fiecare având valoarea de 100 de lei, dar vor fi acordate și tichetele de masă pentru luna decembrie, iar pe 20 decembrie va avea loc plata primei chenzine din luna decembrie, potrivit Playtech.

Mai mult, angajații de la Dacia vor beneficia și de 5 zile libere, în perioada concediului colectiv, care va include zilele de 23, 24, 27 și 30 decembrie 2024 și 3 ianuarie 2025.

Dar primele de sărbători nu sunt un privilegiu doar pentru angajații din industria auto. În acest an, mai multe companii mari din sectorul privat, în special din domenii precum IT, bancar sau vânzări, vor oferi bonusuri de Crăciun, care pot ajunge la sume semnificative, uneori chiar la 3.000 de lei sau mai mult.

Totodată, angajații din sectorul public pot beneficia și ei de prime sau vouchere de sărbători, în funcție de bugetele locale și de măsurile adoptate la nivel central.

În ceea ce privește impozitarea primelor de sărbători, veniturile obținute sub formă de cadouri și prime de Crăciun nu sunt impozabile, atâta timp cât valoarea acestora nu depășește 300 de lei.

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și