Prima pagină » Diverse » Cea mai CĂUTATĂ stațiune din România pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Culmea, nu este pe Valea Prahovei

Cea mai CĂUTATĂ stațiune din România pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Culmea, nu este pe Valea Prahovei

Cea mai CĂUTATĂ stațiune din România pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Culmea, nu este pe Valea Prahovei

Sărbătorile pentru cei care rămân acasă includ meniuri speciale, musafiri, cadouri și iarăși muncă, cumpărături și câte o ieșire în oraș. O modalitate mai bună de a ieși din cercul în care te învârți în fiecare zi este să iei o gură de aer proaspăt, să te bucuri de o întâlnire cu prietenii și familia, să te bucuri de viață și să redescoperi frumusețea grădinii Carpaților.

Unde puteți să vă bucurați de o vacanță binemeritată, fie ea mai simplă sau mai sofisticată, în timp ce vă relaxați într-un mediu cald și prietenos? Vă sugerăm câteva locuri ușor accesibile în România.

Topul celor mai populare stațiuni montane pentru Crăciun și Revelion în acest sezon, potrivit Eximtur:

1. Călimăneşti

Cea mai căutată locație pentru sărbătorile de iarnă este frumoasa stațiune de pe malul Oltului, care oferă servicii de calitate la prețuri rezonabile. Călimăneşti-ul, situat în centrul țării și accesibil rapid din aproape orice direcție, este renumit pentru bogăția sa de substanțe minerale, care au fost validate științific și apreciate pentru efectele lor terapeutice. Mănăstirea Cozia, care a fost construită de voievodul Mircea cel Bătrăn în secolul XIV, și alte mănăstiri frumoase atrag oamenii care doresc să se relaxeze și să se relaxeze în apropierea Sărbătorii Nașterii Domnului. Alte atracții includ mănăstirea Turnu, care este un monument istoric și de arhitectură religioasă din secolul XVII, situat în apropierea vestigiilor castrului roman Arutela, schitul Ostrov, care a fost construit de Neago În această perioadă, stațiunea Călimăneşti a devenit foarte populară datorită izvoarelor termale, bazelor de tratament, pădurilor de foioase și răşinoase care acoperă mai mult de jumătate din suprafața stațiunii și tarifelor rezonabile.

2. Predeal

Aici vin fanii sporturilor de iarnă, care doresc să ajungă rapid pe pârtie (în special din București) și să profite de toate facilitățile unei stațiuni montane. Predeal a crescut mai ales ca o stațiune de cale ferată la frontieră între România și Imperiul Austro-Ungar (Braşov) în secolul al XIX-lea. Dezvoltarea Predealului a fost ajutată de cele opt pârtii, care au diferite grade de dificultate, instalații de noapte, tunuri de zăpadă și transport cu telescaun și teleschi. Acest lucru a dus la investiții suplimentare în facilități pentru a oferi turiștilor cel mai bun timp. Atractivitatea zonei este sporită de traseele minunate pe care le puteți merge pe jos sau cu snowmobilul sau ATV-ul, zonele pentru schi fond, săniușul, patinoarul și zonele pentru snowboard.

Orașul românesc are cea mai mare altitudine, de peste 1000 de metri. Pentru cei care nu doresc să schieze din zori până în seară, alte atracții turistice includ Mănăstirea Sfântul Nicolae din Predeal, care a fost construită în secolul XVIII, și Mănăstirea catolică a Congregației Jesu din Timişul de Sus. Este de remarcat că prețurile pentru perioada Crăciunului și a Revelionului sunt mai mici în cele peste 90 de vile și pensiuni și douăzeci de hoteluri din apropiere decât în alte stațiuni de pe Valea Prahovei, iar programul de reduceri pentru înscrieri timpurii a adus mulți turiști la Predeal.

Pe locul doi în topul preferințelor românilor se află Predeal, deoarece este reședința regilor României și are excelente facilități pentru sporturile de iarnă. Pentru a se pregăti pentru Festivalul Olimpic pentru Tineretul European din 2013, stațiunea are tot mai multe atracții, inclusiv pârtii pentru săniuş, bob și skeleton. Există și patru trasee de schi, instalații de transport pe cablu precum telescaun, telecabina, teleschi și baby schilifturi, precum și pârtii pentru săniuş, bob și skeleton.

3. Sinaia

Sinaia este o locație cu numeroase atracții culturale și de divertisment. Printre acestea se numără palatul Peleş, care a fost reședința de vară a lui Carol I, primul rege al României, mănăstirea Sinaia, care a fost un loc din veacul XVII și a avut primul muzeu religios din țară, muzeul rezervației Bucegi și cazinoul Sinaia, care a fost construit după modelul arhitectonic al celui din Monte Carlo. Pentru iubitorii schiului alpin, la o altitudine de 1030 de metri, există nouă părți pentru schiori începători sau avansați, precum și șapte instalații de transport pe cablu (telecabine, telegondole și teleschi). Toate acestea sunt oferite într-un climat montan revitalizant cu aer puternic ozonizat.

4. Braşov

În Braşov există un centru de echitație, un centru de agrement și team-building, o școală de schi și un patinoar olimpic și un patinoar în Poiana Braşov. Pentru cei care nu doresc să se izoleze complet de lumea citadina, Braşovul oferă o mulțime de opțiuni: centrul vechi al oraşului, care include Biserica Neagră, Piața Sfatului, prima şcoală românească (deschisă în 1495), Bastionul Ţesătorilor, Turnul Alb, Casa Honterus și Biserica Bartolomeu (cea mai veche clădire a oraşului din secolul XIII).5. Se adresează în principal rezidenților din centrul și nord-vestul țării, spre deosebire de stațiunile de pe pozițiile anterioare ale acestui clasament al preferințelor turiștilor români.

5. Băile Felix

Stațiunea are o atmosferă plăcută în orice anotimp datorită climatului favorabil, care are ierni blânde și veri moderate. Situate în câmpie, la o altitudine de 150 de metri, Băile Felix sunt o stațiune balneo-climaterică cu instalații pentru tratament, piscine acoperite sau în aer liber, săli de gimnastică și alte facilități. Stațiunea are un profil de balneo-climaterică datorită izvoarelor termale biocarbonatate, sulfatate, calcice, sodice, silicioase și nămolului sapropelic fosil.