Care sunt alimentele ce te fac mai fericit. Mihaela Bilic a dezvăluit ce trebuie să consume pentru o mai bună dispoziție. Starea de bine provine și din ceea ce punem în farfurie. Medicul Mihaela Bilic a dezvăluit alimentele care ne pot influența starea de spirit în bine.
Starea de bine este strans legată de ceea ce punem în farfurie, iar știința confirmă asta. Anumite alimente conțin substanțe care cresc producția de hormoni, responsabili cu fericirea.
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat la rubrica Doctor de bine, de la Pro TV, ce alimente ar trebui să consumăm pentru o stare de bucurie. Astfel, există anumiți nutrienți și combinații alimentare care susțin sănătatea creierului și induc buna dispoziție.
Prin urmare, consumul de alimente bogate în triptofan, un aminoacid esențial, poate să crească producția de serortonină, cunsocută drept „hormonul fericirii”. Alimentele care conțin triptofan sunt: carnea de curcan, bananele, prunele și ananasul.
Mai mult, Mihaela Bilic vorbește și de combinația carbohidrați-proteine ca fiind benefică creierului. Spre exemplu, pâinea cu brânză ne poate face fericiți, chiar dacă ar adăuga kilograme în plus atunci când este consumată în exces.
“Sărbătorile sunt un moment destul de dezechilibrant pentru psihicul nostru, dar până atunci vreau să vorbim despre starea de bine pe care ne-o dă mâncarea, pentru că, da, există niște nutrienți care contribuie concret la starea noastră de bine. Avem un aminoacid care se numește triptofan și care se găsește în toate alimentele proteice, mai ales în carnea de curcan, dar și în banane. Acest precursor de serotonină, hormonul care aduce fericirea, se găsește în banane, prune, ananas- luăm triptofanul de acolo și brusc zâmbim.
Și mai avem o asociere cu efect antidepresiv, și anume brânza cu pâine. Știu că nu pare corect, dar neuronul este mai important decât silueta. Natura știe că neuronul trebuie protejat, există o competiție la nivel de aminoacizi, cine ajunge mai repede în creier să dea starea de bine. Când asociem carbohidrații cu brânza, se produce un blocaj pentru alte substanțe, ca să se ducă triptofanul mai repede la creier și să explodeze starea de bine. (…)”, a explcat medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit spectacola.ro.
Dar nu numai brânza cu pâine dă o stare de bine, ci și ciocolata. Medicul spune să alegem ciocolata neagră, care conține magneziu. Ea este esențială în sezonul rece, atunci când avem nevoie de un boost de energie.
Totodată, grăsimile bune din pește, în special Omega 3, sunt foarte bune pentru creier și nici nu duc la îngrășare. De asemenea, mâncărurile cremoase, de la înghețată la frișcă sau ciocolată topită ne fac să ne simțim mai bine. Acestea activează în creier aceleași zone ca atunci când suntem îndrăgostiți sau am câștiga la loto, a mai spus nutriționistul.
CITEȘTE ȘI: