Prima pagină » Diverse » Teste IQ » Test IQ pentru matematicieni | Cât face 2+2-2(2:2):2 = ?

Test IQ pentru matematicieni | Cât face 2+2-2(2:2):2 = ?

Test IQ pentru matematicieni | Cât face 2+2-2(2:2):2 = ?

Astăzi, Gândul vă arată un nou test IQ pentru matematicieni. De data aceasta, trebuie să descoperiți varianta corectă pentru: 2+2-2(2:2):2 = ?

Dacă nu ați reușit să descoperiți răspunsul corect, noi vă sărim în ajutor. Răspunsul se află mai jos.

Test IQ pentru matematicieni

Gândul vă aduce în atenție un nou test IQ pentru matematicieni. Trebuie să găsiți răspunsul corect la următoarea problemă de matematică: 3(10+20:2×5). Însă, înainte de a descoperi răspunsul corect, care se află mai jos, aflăm câteva detalii despre aceste tipologii de teste.

Aceste teste au ajuns în atenția psihologului fracenz Alfred Binet, care, la rândul său, le-a perfecționat. Dezvoltarea testelor psihometrice a început în secolul al XX-lea. Atunci, aceste teste erau utilizate pentru măsurarea vitezei de reacţie. Primul test de inteligență a apărut în anul 1905.

La mai bine de un secol, aceste teste au început să fie tot mai prezente în diverse ramuri. Pe lângă utilizarea lor în câmpul psihologiei, testele IQ au devenit și instrumente pentru diferve companii prin care testează capacitățile viitorilor angajați.

Rezolvarea testului

Exercițiul este foarte simplu, cu o singură condiție: să ținem cont de ordinea efectuării operațiilor. Prima dată se efectuează operația dintre paranteze: (2:2) = 1.

Exercițiul devine:
2 + 2 – 2(2:2):2 = 2 + 2 – 2 x 1 : 2

Înmulțirea și împărțirea au prioritate și se efectuează înaintea adunării și scăderii. În ordinea apariției.

Deci:
2 + 2 – 2×1:2 = 2 + 2 – 2:2 = 2 + 2 – 1 = 3


Alte teste care v-ar putea interesa:

TEST IQ | Care dintre cele 2 logo-uri BMW este cel corect?

Test de inteligență. Corectați 71 – 1 = 12, mutând un singur băț de chibrit

Iluzie optică virală. Ești un geniu dacă poți găsi cerbul ascuns în această fotografie

 

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele