Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au trimis în judecată a patru inculpaţi în urma bătăii de stradă care a avut loc, în septembrie, între două familii din orașul Pantelimon, urmate de vandalizarea Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București. Unul dintre inculpaţi a fost deferit justiţiei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovirea sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, in timp ce ceilalţi trei au fost trimişi în judecată pentru complicitate la tulburarea ordinii şi liniştii publice, complicitate la infracţiunea de lovirea sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.
Obiecte periculoase, în acest caz înseamnă bare metalice, bâte din lemn, săbii, furci şi cuţite.
Alte opt persoane au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în faţa procurorilor, iar faţă de un alt suspect a fost disjunsă cauza, fiind vorba despre un participant la scandal care încă nu a fost identificat.
Patru persoane vor fi judecate în urma bătăii care a avut loc în luna septembrie în incinta Spitalului Sfântul Pantelimon. Unul dintre inculpaţi a fost deferit justiţiei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, lovirea sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, in timp ce ceilalţi trei au fost trimişi în judecată pentru complicitate la tulburarea ordinii şi liniştii publice, complicitate la infracţiunea de lovirea sau alte violenţe şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, anunţă, vineri, procurorii.
Comunicatul Parchetului
„Prin acelaşi act de sesizare s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de o persoană rămasă neidentificată, participant la săvârşirea infracţiunilor sus-menţionate. Totodată, în cauză, la data de 14.11.2024 au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu opt inculpaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la tulburarea ordinii şi liniştii publice (…) , complicitate la infracţiunea de lovirea sau alte violenţe (…) şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Pedepsele aplicate celor 8 inculpaţi, în urma încheierii acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei, au fost cuprinse între 2 ani şi 4 luni şi 2 ani şi 9 luni închisoare a căror executare a fost suspendată. Pentru unul dintre inculpaţi s-a dispus pedeapsa închisorii de 1 an şi 4 luni în regim de detenţie şi 10500 lei pedeapsa amenzii”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.
Conform anchetatorilor, în ziua de 21 septembrie, în jurul orei 11:23, un bărbat înarmat cu un cuţit, a pătruns la parterul Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon, în incinta unităţii de primiri urgenţe a spitalului, unde a exercitat acte de violenţă fizică, în public, lovind o persoană cu piciorul în zona capului, victima căzând la pământ.
Atacul spitalului cu bare metalice, bâte, săbii, furci şi cuţite
„În activitatea infracţională inculpatul ar fi beneficiat de complicitatea morală a 11 inculpaţi şi a unei persoane rămase neidentificate, care l-ar fi însoţit pe autor la data şi ora comiterii faptei în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, toţi ar fi fost înarmaţi, fără drept, cu diverse obiecte contondente reprezentând bare metalice, bâte din lemn, săbii, furci şi cuţite, în scopul întăririi rezoluţiei infracţionale a autorului. Acţiunile săvârşite de toţi inculpaţii ar fi creat o stare de temere şi panică persoanelor prezente la locul faptei, precum şi întreruperea activităţii personalului medical, tulburându-se astfel ordinea şi liniştea publică”, au reţinut procurorii.
Citiți și Bătaie cu bâte în plină stradă, între două familii, în orașul Pantelimon. Scandalul s-a mutat la spital, în București. VIDEO
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter și fotoreporter la ZIUA.
A mai colaborat ca ...
vezi toate
articolele