Prima pagină » Actualitate » TikTok apelează la Curtea Supremă a SUA pentru a evita INTERDICȚIA platformei. Compania chineză, obligată să vândă aplicația până pe 19 ianuarie

TikTok apelează la Curtea Supremă a SUA pentru a evita INTERDICȚIA platformei. Compania chineză, obligată să vândă aplicația până pe 19 ianuarie

TikTok apelează la Curtea Supremă a SUA pentru a evita INTERDICȚIA platformei. Compania chineză, obligată să vândă aplicația până pe 19 ianuarie

TikTok a cerut Curții Supreme a SUA să blocheze temporar o lege care forțează compania chineză ByteDance să vândă aplicația până la 19 ianuarie, invocând încălcarea dreptului la libera exprimare.

TikTok a apelat luni la Curtea Supremă a Statelor Unite într-o tentativă de a evita interdicția aplicației sale de video scurte. Compania a solicitat blocarea temporară a unei legi care ar obliga ByteDance, firma-mamă din China, să vândă aplicația până la 19 ianuarie sau să se confrunte cu o interdicție totală pe piața americană, potrivit Reuters.

Alături de TikTok, un grup de utilizatori americani ai aplicației a depus o cerere similară la Curtea Supremă, cerând oprirea interdicției iminente. Această lege a fost adoptată de Congres în aprilie 2024, fiind parte a unui efort mai amplu de a limita influența companiilor chineze în SUA.

Departamentul de Justiție al SUA susține că TikTok, companie chineză, reprezintă „o amenințare pentru securitatea națională de o adâncime și o amploare imense”. Autoritățile au argumentat că TikTok ar putea accesa cantități uriașe de date despre utilizatorii americani, inclusiv locații și mesaje private, și că ar avea capacitatea de a manipula conținutul vizualizat de utilizatori.

Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Circuitul Districtului Columbia a respins, pe 6 decembrie, argumentele TikTok potrivit cărora legea încalcă Primul Amendament al Constituției SUA, care protejează libertatea de exprimare. Decizia a menținut valabilitatea legii, intensificând presiunea asupra TikTok.

Tik-Tok face apel la „libera alegere” a utilizatorilor

În cererea depusă la Curtea Supremă, TikTok și ByteDance au argumentat că „dacă americanii, informați în mod corespunzător cu privire la presupusele riscuri ale manipulării «sigure» a conținutului, aleg să continue să vizioneze conținut pe TikTok cu ochii larg deschiși, Primul Amendament le permite să facă acea alegere, liberă de cenzura guvernului”.

Deși ByteDance se confruntă cu presiuni crescânde din partea autorităților americane, compania susține că respectă normele de confidențialitate și că nu este controlată de guvernul chinez.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele