Un bărbat din SUA a reușit să slăbească peste 60 de kilograme și să scape de depresie adoptând o dietă bazată exclusiv pe carne roșie și ouă timp de un an.
Patrick Ensley, un bărbat din Nebraska, SUA, a trecut printr-o transformare spectaculoasă după ce și-a schimbat radical dieta clasică cu una mai puțin cunoscută.
Pe când avea peste 136 de kilograme și afectat de depresie, Patrick a ales să adopte o „dietă carnivoră”. Bărbatul a început să consume zilnic o friptură de 450 de grame, tot atâta carne tocată și șase ouă.
„Nu-mi venea să mă dau jos din pat. Aveam dureri și rigiditate. Mă dureau gleznele, spatele și genunchii și mă simțeam mizerabil”, a povestit Patrick pentru Mail Online.
Schimbarea a fost motivată și de dorința de a se asigura că va putea să-și vadă fiul crescând. Alături de soția sa, Caitlynn, Patrick a eliminat toate alimentele necorespunzătoare din casă și a elaborat un plan de mese strict.
După un an de dietă, rezultatele au fost evidente. Patrick a slăbit peste 60 de kilograme și a pierdut 19 centimetri în talie. Mai mult, a raportat o stare generală de bine: „Am observat o schimbare uriașă în starea mea de spirit”, a spus el.
„Chiar și după prima lună sau două, am observat o schimbare uriașă în starea mea de spirit, ambiție și pozitivitate. M-am simțit mai bine mental aproape imediat”, a declarat bărbatul.
Patrick a postat un videoclip pe YouTube în care a detaliat cum intenționează să-și ajusteze dieta. După pierderea a 63 de kilograme, plănuiește să reintroducă în regimul alimentar unele fructe, precum căpșunele organice, pentru a-și monitoriza reacția organismului și a adopta un stil de viață fără „restricții constante”.
Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la dieta carnivoră. Potrivit Harvard Health, riscurile includ creșterea nivelului de grăsimi saturate, risc de calculi renali, gută și osteoporoză.
Liz Weinandy, dietetician la The Ohio State University Wexner Medical Center, a declarat pentru Everyday Health că dieta poate duce la lipsa unor nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C și vitamina E.
„Aportul ridicat de proteine din această dietă poate duce, de asemenea, la afectarea funcției renale”, au avertizat specialiștii, potrivit Adevărul.