Chef Sorin Bontea a dezvăluit ce ingrediente folosește pentru o porție de sarmale autentice. De altfel, folosește un element cu totul special și gustos pentru acest preparat, fiind un real deliciu. Iată mai jos lista cu ingrediente și modul de preparare.
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai apreciați bucătari și jurați de la Pro TV. Pentru că ne despart șapte zile de Crăciun, gospodinele au început, deja, să se ocupe de lista de cumpărături. Desigur, nici cea cu rețete delicioase nu este uitată. Pe listă se vor afla, pentru mulți dintre „pofticioși”, sarmalele, piftia, cozonacul. Astăzi, vă arătăm ce ingrediente folosește celebrul bucătar pentru o porție de sarmale, dar și modul de preparare.
Vezi și Rețeta de friptură perfectă a lui chef Florin Dumitrescu. A preparat-o în 8 minute
Mod de preparare. Varza murată se curăță de frunzele exterioare și de cotor, apoi se trece printr-un jet de apă rece. Foile de varză trebuie să fie desfăcute. Apoi, se curăță ceapa și se taie mărunt. Se adaugă într-o tigaie în care se va căli în ulei. Se adaugă orezul și se lasă la foc mic timp de 2 minute. Se va amesteca încontinuu. Într-un castron se adaugă orezul și ceapa călită, împreună cu mărarul tocat, cimbru și piper.
Se toacă varză pentru a adăuga pe fundul cratiței, apoi se va începe împachetarea sarmalelor. După ce sunt adăugate în cratiță, alternând cu câte un rând de varză tocată, se va pune și costița la fel. La final, adăugați bulion cu apă, frunze de dafin și boabe de piper. Se lasă sarmalele la fiert, arată Spynews.
Cozonac pufos cu nucă, după rețeta tradițională. Ingrediente și mod de preparare
Sursă foto: Shutterstock