Mihaela Bilic dezvăluie cum se face piftia de porc, de fapt. Greșeala pe care mulți o comit în bucătărie.
„Piftia- multă gelatină cu puţine calorii
E sezonul pentru răcituri sau piftie, preparate dietetice ce conţin carne fiartă (de porc sau pasăre), multă apă şi geletina. Gelatina e o proteină prezenta în oase şi cartilaje care are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multă apă decât greutatea ei. Din cauza asta trebuie să folosim la piftie multe oase (picioare, cap de porc, spinări de pui sau curcan), doar aşa preparatul final va fi ferm şi bine închegat.
Colagenul din pielea de pui şi şoriciul de porc are şi el proprietăţi gelificante aşa că puneţi la fiert în oală cu piftie şi urechi, „adidaşi” sau gheare, chiar dacă apoi nu le consumaţi, zeama lor se va întări perfect.
Nu va rămâne decât să puneţi şi bucăţele de carne slabă, afumată sau nu, astfel încât amestecul final să conţină de toate şi să aibă gust. Şi nu uitaţi să îndepărtaţi grăsimea de deasupra înainte să o serviţi!”, explică nutriționistul Mihaela Bilic pe Facebook.
Citește și