Prima pagină » Actualitate » Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat

Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat

Ingredientul folosit de gospodinele din Moldova pentru un cozonac pufos. Ce adaugă în aluat
Cozonac tradițional / sursă foto: Shutterstock

Gospodinele din Moldova utilizează un anumit ingredient pentru a prepara un cozonac pufos și fraged. Acesta este adăugat în aluat, iar preparatul dulce și tradițional va ieși perfect.

Anual, mulți cetățeni români pregătesc preparate tradiționale, dar și deserturi care să încânte papilele gustative ale tuturor. Pe listă se află și tradiționalul cozonac, apreciat chiar și de turiștii străini care ne vizitează țara. Însă, cum prepari cel mai pufos, dar și fraged cozonac? Secretul ar fi deținut de gospodinele din Moldova!

Există o multitudine de rețete de cozonac, în funcție de influențele și datinile locale sau de preferințele fiecăruia. De exemplu, vezi AICI o rețetă tradițională de cozonac cu nucă. AICI afli ce tip de făină să utilizezi pentru un aluat perfect de cozonac.

Vezi și Tradiții și superstiții de la masa de Crăciun, pentru belșug și bunăstare. Ce nu trebuie să-ți lipsească din casă

Ce să adaugi în aluat pentru a pregăti un cozonac pufos

Se cunoaște faptul că gospodinele din Moldova utilizează anumite ingrediente pentru ca preparatele de sărbători să iasă perfecte și gustoase. De data aceasta, în atenție se află tradiționalul cozonac. Pentru ca aluatul pentru cozonac să fie pregătit corespunzător, iar acesta să rămână moale și pufos, se folosește smântână în compoziție. De asemenea, folosesc și lapte gras, arată Fanatik.

Laptele trebuie să fie călduț, atunci când este adăugat peste celelalte ingrediente care urmează să fie amestecate. Laptele nu trebuie să fie deloc fierbinte. Acesta va ajuta drojdia să se activeze.

Totodată, pentru ca rețeta de cozonac pufos să iasă ca la carte, ar trebui utilizate produse cât mai calitative. De altfel, pentru un aluat aerat, dar gustos, amestecă drojdia cu zahărul, apoi adaugă-l în bolul cu făină. Aluatul trebuie să fie frământat cât mai bine, apoi să fie lăsat la dospit. Nu uitați că aluatul trebuie să aibă o textură elastică și să nu se lipească de mâini sau de bol / suprafața de lucru.

Sursă foto: Shutterstock

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și