Dr. Mihaela Bilic spune cum se mănâncă corect salata de boeuf pentru a nu ne îngrășa de sărbători. Renumitul medic nutritionist face recomandări importante atunci când vorbim de salata de boeuf, unul dintre preparatele tradiționale la sărbătorile de iarnă.
Din cauza maionezei, salata de boeuf este considerată neprietenoasă cu silueta, dar nu se poate renunța definitiv la ea. Așadar, Mihaela Bilic explică cât și cum se poate mânca pentru a nu rămâne cu colăcei după Crăciun.
Experta în nutriție a vorbit despre salata de boeuf la rubrica „Doctor de bine”, de la Știrile Pro TV.
„Cine se află în topul preparatelor tradiționale? Salata boeuf. Când spui salată te gândești la ceva dietetic și ușor de digerat, dar salata e bomba calorică din meniul de sărbători, un fel de mâncare consistent, nicidecum un aperitiv.
De unde bomba de calorii? Din maioneză. Pentru fiecare lingură socotiți o sută de calorii. E decizia fiecărei gospodine cât de înecată e salata, însă sfatul meu este să nu înecați în maioneză. Ingredientele sunt dietetice dacă sunt luate separat, însă combinația de cartofi cu maioneză e la fel de păcătoasă ca uleiul din cartofii prăjiți.
Porția corectă e de două-trei linguri de salată mâncată fără pâine, dacă se poate. Un alt sfat important: folosiți castraveți murați în saramură, nu în oțet. Fermentația lactică aduce un plus de savoare și are efect probiotic.
Mazărea e plină de fibre și minerală. Dacă sunteți zgârciți cu maioneza, o puteți transforma într-un preparat sănătos și echilibrat”, a explicat Mihaela Bilic, la PRO TV.
Un alt preparat culinar specific Crăciunului este piftia, care este opusul salatei de boeuf. Despre aceasta, Mihaela Bilic are numai cuvinte de laudă. Este, de departe, cel mai slab produs din punct de vedere caloric, de la masa de Crăciun.
„Și mai avem și piftia, alimentul hipocaloric de sărbători, cel mai dietetic preparat făcut din porc. Piftia e o carne fiartă cu usturoi, un rasol consumat cu tot cu zeamă”, a adăugat Bilic.
CITEȘTE ȘI: