Piftia este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Ea are un gust aparte, dar are nevoie și de condiții speciale de păstrare. Ea nu rezistă prea mult timp în frigider, așadar, ea trebuie consumată în scurt timp.
Fără doar și poate, piftia este unul dintre cele mai apreciate preparate la mesele de sărbătoare ale românilor. Fie că e de Paște, de Crăciun sau de Revelion, ea nu poate să lipsească, alături de alte preparate tradiționale, precum sarmalele, spre exemplu. Dar aceasta nu rezistă prea mult timp în frigider și ajunge să fie consumată prea târziu.
Pentru a ajunge la forma dorită, piftia se ține la frigider și apoi urmează să fie consumată. Dacă a mai rămas, ea se va depozita în caserole cu capac sau într-un vas de ceramic peste care se va pune o folie alimentară din plastic.
Despre piftie trebuie să știi că ea nu rezistă în frigider mai mult de 5-6 zile. După acest termen, ea nu mai trebuie să fie consumată. Dacă îți dorești să reziste chiar și o lună, modul de preparare este puțin diferit și se adaugă și organe.
Pentru ca piftia să iasă delicioasă, gospodinele trebuie să țină cont de anumite sfaturi ușor de pus în practică. Piftia se fierbe la foc mic, carnea de porc se ține patru ore, iar cea de pasăre mai puțin, fiind mai slabă. Se spumează după ce fierbe și se adaugă legumele. Se repetă acest proces continuu pentru a obține o piftie limpede. Iar dacă zeama de la piftie nu este limpede, ea se poate drege cu un albuș de ou. La un litru de lichid este nevoie de un ou, însă numai albușul. El se bate spumă și se adaugă în zeamă, rămânând limpede. La final, după ce a fiert, se oprește focul și la lasă la o parte timp de 15 minute. Fulgii de spumă vor rămâne pe fundul oalei, iar ce este la suprafață, se ia cu o paletă. Zeama se va strecura, iar rezultatul va fi cel dorit.
CITEȘTE ȘI: