Lumea se schimbă și trebuie să ne schimbăm și noi. Hai să fim cu schimbarea lumii! Rămânem iar noi de căruță cu sabia și cu toporul, în timp ce lumea e-n zona dronelor și a inteligenței artificiale…
Lumea se schimbă și trebuie să ne schimbăm și noi. Hai să fim cu schimbarea lumii! Rămânem iar noi de căruță cu sabia și cu toporul, în timp ce lumea e-n zona dronelor și a inteligenței artificiale…
Hai să vedem ce-a ieșit prost la alegerile din noiembrie/decembrie și să vedem ce facem cu finanțarea! Ia și scrie exact! Ce înseamnă reguli pentru TV, pentru presă scrisă, pentru tiktok.
Ia și niște niște reguli unde au apărut problemele! Pe ce ne-am certat. Îndreaptă-le pe-astea!
Sunt candidați care au strâns 200 000 de semnături și-au luat 10 000 de voturi. Măcar dacă ar fi online.
Povestea aia cu oamenii care scriu pe niște tabele este o chestie…Nokia banană!
Frații Muraru au un singur neuron și-l folosesc pe rând.
Toată lumea acolo mi-a zis: „Make Romania great again!” De-aia zic eu să ne urcăm în trenul lor! Atunci, spunem: „România, pe primul loc.”
Dacă rămânea Diana Șoșoacă, s-ar putea să nu-l fi avut pe Călin Georgescu pe primul loc.
Nu știu ce-a fost în restul țării, dar la Dâmbovița, n-a dat nimeni niciun vot nici lui Simion, nici altcuiva.
Eu zic de ce știu eu. Simonis nu știm dacă a vorbit serios, dacă a fost o provocare…
L-a sunat pe Donald Trump cineva pe telefon. Și-a pus pe speaker. Era Georgia Meloni. Acum, are cea mai mare investiție Elon Musk în Italia și jurnalista italiană arestată în Iran a fost eliberată.
Nu mi-l pot imagina. Am stat 3 zile și m-am uitat: ce să caute Nicușor Dan cu echipa Trump, Macron, cu Ursula von der Leyen?
Astăzi vorbeam cu Dâncu. Noi mereu eram propuși la excludere de Marian Vanghelie. Și eu, și Dâncu. Acum, poate să mai fie un primar care să vrea să ne excludă. De ce să ne excludă? Că spunem adevărul?
Sunt doi oameni în politică care m-au ajutat pe mine. Unul este Adrian Năstase și al doilea este Marcel Ciolacu.
În fiecare seară, pe una dintre televiziuni, era ceva despre Ponta. orice reclamă este bună. Înseamnă că exist.
Pentru că are o sarcină foarte grea ca prim-ministru. Și pentru că a învățat foarte mult, față de prima zi. E greu din poziția de prim-ministru să nu-ți iei toate supărările oamenilor.
Dacă va candida, eu îl susțin. Cred că va fi foarte bine pentru toți să rămână prim-ministru. Vreau un prim-ministru eficient și nu știu pe altcineva mai eficient ca el.
Dintre candidații actuali, eu nu văd pe niciunul. Dacă se supără pe mine, eu tot le spun adevărul. Să mai caute, coaliția!
Domnule, nu poți să vii cu un Nokia banană! Copiii noștri nu știu ce este o Nokia Banană.
Românii au votat și vor vota împotriva unui sistem care a dat faliment.
În 2009, poate, da.
Coaliția s-a rupt pentru că eu am refuzat să-l pun pe Klaus Iohannis ministru de…
Problema este acum. Este o altă generație.
Cred că n-are nicio șansă să intre-n turul 2, nu să câștige.
PSD a ales primul: „Eu vreau prim-ministru”.
Să vină cu un candidat care ia mai multe voturi decât Călin Georgescu. Altfel, să vii cu un candidat care nu intră în turul 2, e rău pentru coaliția de guvernare.
E bine că e. Un guvern așezat într-un moment foarte dificil.
Victor Ponta
Vine trenul schimbării și sper să nu ne calce. Când mă refer la trenul schimbării, mă refer la partea de familie, a organizării, a religiei. E o dezvoltare tehnologică extraordinară și este o revenire la nivelul de valori naturale.
Nu poți să condamni un oraș să se transforme într-un mare muzeu. Ai, în schimb, datoria să păstrezi anumite insule. Să te asiguri că ai conservat istoria orașului. Din punct de vedere al revitalizării, cunoașterii istoriei orașului, să luăm exemple din marile orașe; în Spania sunt citate din Don Quijote pe dale, încastrate în metal. Oferă-i omului o poveste, pe stradă!
Experimentul în sine, eu vreau să mai aștept un pic să văd dacă a fost un experiment. Aparent, chiar suntem capabili să schimbăm o ordine consacrată. Acum, să vedem și în ce direcție o schimbăm.
Dacă este un plan, aici, cu siguranță, ultima chestie pe care o s-o aflăm este cine e autorul.
Dacă este un plan, soluția este să urmărești chestiile care sunt complet în avantajul tău. Să încercăm pe cât posibil să le judecăm realist.
Lipsește aproape complet dezbaterea, în general. Instituția dialogului. Pornind de la candidații la alegeri, mergând până la alegători.
Ce cauți să candidezi la o funcție care presupune să ai calități de comunicator?
Am avut o singură dată în ’90: Iliescu-Rațiu-Câmpeanu.
Te ajută să poți să înțelegi mai multe clape dimprejurul tău, să recunoști mai ușor „bulls..t”-ul din jurul tău.
Biserica, de multe ori, e târâtă în jocul politic și fără să fie întrebată.
Comunicatele oficiale venite din partea Patriarhiei Române mi s-au părut de foarte bun simț.
Am văzut și tiparul de discurs: faptul că-i slujești lui Dumnezeu nu-ți dă niciun drept să vorbești în numele lui Dumnezeu și-ți dă drept să pretinzi ce-și doresc oamenii.
Eu l-aș descalifica mai degrabă pe acela care aduce chestiunea aceasta în discuție.
Obiectiv, vorbind, stăm prost la capitolul ăsta(n.r educarea publicului). Educația este la nivel scăzut.
Nu sunt adeptul că e o criză ardentă, numai să ieșim de-aici. Ieșim, până la urmă, din ce?
Nu există un bine dintr-ăsta cu titlu absolut. Unul dintre criterii este al competenței. Cine are autoritatea să vorbească; de unde vine și ce parcurs are?
Cel de-al doilea ar fi: „Ce-mi transmiți?” sau îmi spui concret ce poți să faci sau să-mi spui și când e nașpa ceva.
Toată lumea așteaptă să se întâmple ceva, dar să nu facă el.
Pe mine, personal, m-a obosit teribil detalii personale despre fiecare candidat. Am auzit foarte puține lucruri despre competențe, linii directoare….De la tine, candidat, aștept niște linii directoare.
acă vrei să
Important este cine a spus-o. Când studiezi un subiect, interesează-te automat cine este autoritatea nr.1 pe subiectul ăla.
În cazul candidaților, ei au nevoie să expună un program cu noțiuni din mai multe domenii. Vreau și acolo să văd competențe. Ce te recomandă?
Pe afișele electorale ce-o să-mi scrii? Qui prodest? Cui îi folosește? Despre mine ce-ai să-mi spui, pentru folosul meu?
Președintele nu influențează direct starea materială a românilor.
Mie, personal, nu-mi induce un sentiment. Acele clișee istorice arhicomentate s-a demonstrat că sunt false.
Nu mă refer la ce susține omul ăla, ci la ce CV îl susține pe omul ăla.
Damian Anfile
Noi nu prea am avut alegeri libere, așa de mult, în istoria noastră. Așa că nu aveam altă perioadă în care să le anulăm.
Pentru prima oară, dacă nu mă înșel, cu excepția anului 2000, să nu ajungă în turul 2 candidații partidelor care s-au consacrat.
N-am văzut venind nici diaspora, în 2009. Nu este primul element pe care nu l-am văzut venind(n.r Călin Georgescu).
Cineva, planificat sau, nu,
Invitați: Damian Anfile și Victor Ponta. Emisiunea o puteți urmări pe canalul de YouTube Gandul.
Damian Anfile este teolog de profesie, pasionat de istorie și cunoscut pentru activitatea sa ca ghid cultural în București, în special în Cimitirul Șerban Vodă-Bellu. A devenit inspector de specialitate în cadrul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, oferind tururi ghidate și povestiri despre personalitățile înmormântate acolo.
Pe lângă activitatea sa de ghid, Anfile este autor și traducător de lucrări istorice și culturale. A publicat monografii precum „Istoria Așezămintelor Brâncovenești în imagini și cuvinte” și a tradus lucrări precum „Civilizația bizantină (330-1453)” de Steven Runciman.
În 2001, Victor Ponta a intrat în politică, devenind membru al Partidului Social Democrat (PSD). A ocupat funcții importante, inclusiv cea de președinte al Tineretului Social Democrat între 2002 și 2006 și vicepreședinte al PSD din 2006 până în 2010. În februarie 2010, a fost ales președinte al PSD, devenind cel mai tânăr lider al partidului la acea vreme.
În mai 2012, Victor Ponta a fost numit prim-ministru al României, funcție pe care a deținut-o până în noiembrie 2015.
În 2014, a participat la alegerile prezidențiale, fiind învins în turul al doilea de Klaus Iohannis.
În august 2023, a fost numit consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu.
În prezent, Victor Ponta este membru al Camerei Deputaților, reprezentând PSD.
CITEȘTE ȘI: