Iată care este considerat cel mai toxic pește din lume. Românii îl consumă în mod regulat, dar conține peste 70 de paraziți. Somonul norvegian este unul dintre cei mai populari pești la nivel global, însă un nou studiu în domeniul sănătății a ridicat semne e întrebare cu privire la siguranța consumului. Se pare că acest pește conține 70 de tipuri de paraziți și este expus numeroasele substanțe chimice periculoase folosite în fermele piscicole pentru a controla infecțiile și bolile.
Peștii care sunt crescuți în ferme sunt hrăniți cu un amestec de furaje procesate care conțin făină de pește, dar și diverși aditivi chimici. Ca să prevină bolile, crescătorii folosesc antibiotice și pesticide, iar unele dintre aceste substanțe ajung în carnea peștelui și, mai exact, în organismul consumatorilor.
În plus, angajații fermelor piscicole sunt obligați să poarte echipamente de protecție speciale, inclusiv măști și combinezoane, din cauza substanțelor toxice care sunt folosite pentru menținerea igienei bazinelor. Chimicalele, deși menite să protejeze peștii, pot să aibă efecte nocive asupra sănătății umane.
Un alt aspect ce merită evidențiat este diferența dintre somonul de creștere și cel sălbatic. În vreme ce somonul sălbatic se hrănește natural și are un profil nutritional echilibrat, cel din ferme conține niveluri mai mari de grăsimi nesănătoase și ontaminanți toxici. În plus, somonul norvegian are un conținut caloric de aproximativ 212 calorii la 100 de grame, comparativ cu 115 calorii în cazul somonului sălbatic.
Astfel că, cei care doresc să beneficieze de acizi grași Omega-3 fără riscurile consumului de somon de creștere, specialiștii recomandă alternative mai sigure, cum ar fi sardinele. Acești pești sunt surse excelente de Omega-3, scrie știripesurse.ro.
CITEȘTE ȘI: